Kayseri’de 69 sanıklı FETÖ Davası’nda ikinci gün tanıkların dinlenilmesine devam edildi. Celse’ye, KTO Yönetim Kurulu Üyesi ve TOBB Genel Kurul Delegesi Nuh Mehmet Saçmacı ile tanık olarak dinlenen eskiden Kayseri Ticaret Odası’nda makam şoförlüğü yapan Kadir Onur arasında geçen düello damgasını vurdu. Kadir Onur’un iddialarına karşın mahkemeye sunduğu belgeler ve 6 soruyla yanıt veren Nuh Mehmet Saçmacı, Onur’a “KTO’nun kasasından şahsına 6.000 TL neden aldın? KTO ile Çanakkale gezisine gittin mi? 113 nolu odada kaldın mı? Neden bu odadan dolayı KTO’ya 2 kişilik oda parası ödettirdin?” diye sordu. Saçmacı’nın bu çarpıcı soruları karşısında zor anlar yaşayan Kadir Onur, “Bilmiyorum”, “Hatırlamıyorum” şeklinde cevaplar verdi.

Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, AK Parti Eski İl Başkanı Ömer Dengiz, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, KAYSO eski Meclis Başkanı Nurettin Okandan ve Şükrü Boydak’ın kızı Elif Bozdağ’ın aralarında bulunduğu önce 71 sanık için açılan, ardından 69 sanığa düşen davanın üçüncü celsesinde ikinci gün 27 tanık dinlendi.

Tanıklardan, dönemin KTO makam şoförlerinden Kadir Onur, tutuksuz sanık Mehmet Saçmacı için, KTO seçimleri arifesinde masaya yumruğunu vurarak, "Gümbür gümbür geliyoruz, işinizden edeceğiz” dediğini iddia etti.

Mehmet Saçmacı ise bu iddialar üzerine söz alarak Kadir Onur’a 6 ayrı soru yöneltti. Kadir Onur bu sorular karşısında “Bilmiyorum”, “Hatırlamıyorum” gibi cevaplar verdi.

İşte Mehmet Saçmacı’nın yönelttiği sorular ve Kadir Onur’un verdiği cevaplar

-Mehmet Saçmacı : Şu an Hasan Ali Kilci ‘nin veya oğlunun yanında mı çalışıyorsun?

-Kadir Onur : Hayır (Mehmet Saçmacı, orada çalıştığını iddia etti.)

-Mehmet Saçmacı : Mehmet Kılnamaz’ı tanıyor musun Hasan Ali Kilci’nin nesi olur?

-Kadir Onur : Tanıyorum yeğeninin kocası olur.

-Mehmet Saçmacı : KTO ile Çanakkale gezisine gittin mi?

-Kadir Onur : Gittim

-Mehmet Saçmacı : 113 nolu odada kaldın mı?

-Kadir Onur : Hatırlamıyorum

-Mehmet Saçmacı : Neden bu odadan dolayı KTO’ya 2 kişilik oda parası ödettirdin?

-Kadir Onur : “Bilmiyorum, tek kişi kaldım”

-Mehmet Saçmacı : Çanakkale’ye atalarımızı yad etmeye gidiyoruz dediniz ancak alkollerin su gibi aktığı 77.800 TL fatura ödettirdiğiniz KTO’nun kasasından şahsına 6.000 TL neden aldın?

-Kadir Onur : “Bilmiyorum”

“DAVA FETÖ DEĞİL, AMAÇ İFTİRALARLA BİZİ UZAKLAŞTARMAK YENİDEN KTO’YU ELE GEÇİRMEK”

Bu soru cevap sonrası Mehmet Saçmacı, “İşten gönderilmelerin sebebi bu konular olan müfettiş raporlarıdır. Dava FETÖ değil, iftirayla bizi uzaklaştırmak, yeniden KTO’yu ele geçirmek” olduğunu iddia etti.

Editör: Haber Merkezi