Kayseri Yerel Haber’in haber merkezine ulaşan Tahsin Kırtepe, koronavirüs nedeniyle 6 gündür karantinada olduklarını belirterek çaresizliğini şu sözlerle anlattı:

‘’Ben Yıldırım Beyazıt Mahallesi, Eras Sitesi E/Blok No 21’de ikamet ediyorum. Kızıma virüs bulaşmış bizi de beraber karantinaya aldılar! Evimizin kapısına polis şeridi çekip gittiler! 6 gündür bir Allah’ın kulu kapımızı çalmadı! Ne bir hemşire, ne bir doktor nede bir yardım kuruluşu, gelen giden kimse yok! Bu insanlar ne yer ne içer diye soran da yok! Bize verdikleri bütün numaraları aradım, hiçbir sonuç alamadım. Sonuçta virüs eşime de bulaştı! Bizi adeta ölüme terk ettiler! Derdimizi kime anlatacağız bilemiyoruz!”

İŞTE TAHSİN KIRTEPE'NİN EVİNİN ÖNÜ 

“EVDE YİYECEK EKMEĞİMİZ KALMADI”

Diğer yandan aynı sorunlarla yaklaşık 10 gün karşı karşıya kaldığını anlatan Rafet Topaktaş ise, anne ve babasının hastanede Covid-19 virüsü tedavisi gördüğünü, evinde yiyecek ekmek kalmadığını, kendisinin de kimseye ulaşamadığını söyledi.

İŞTE RAFET TOPAKTAŞ'IN EVİNİN ÖNÜ

“Kimseye ulaşamıyoruz”

Her türlü ihtiyacının Vefa Destek Grubu tarafından karşılanacağı bilgisi verilmesine rağmen kimseye ulaşamadığını öne süren Topaktaş, şunları söyledi:

‘’04.08.2020 tarihinden beri karantinadayım. Evde ekmek ve ihtiyaçları mı karşılamıyorum 30.06. 2020 babamı ve annemi pandemi nedeniyle hastanede tedavi altına aldılar! Babam 1 hafta önce ağırlaştı şimdi beyin cerrahi bölümünde tedavi görüyor. Melikgazi Kaymakamlığı aradım. Bana vefa sosyal hizmetler numarasını verdiler. Bu numara 0352 236 36 27.’dir. Telefon açıyorum hep meşgul çalıyor! 5 saate yakın bana verdikleri tüm nuramaları aradım, hep meşgul çalıyor! 04.08.2020’den bu yana ekmek ve benim ihtiyaçları mı kim karşılayacak? Benim kimsem yok! Daha sonra Sağlık Bakanlığı 184. Hattını aradım, bu yaşadıklarımı şikâyet ettim. Onlarda şikayet kaydınız oluştu dediler, bekliyorum.”

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi