Kayseri Barosu Başkanı Avukat Fevzi Konaç, 2008 yılında Çevre ve Orman Bakanlığı 49 yıllığına kiralanan ve Boydak Ormanı yapılan dağlık alanla ilgili saha tahsisi iptaline tepki gösterdi. Boydak ailesinin 28 Şubat döneminde yaşadıkları sıkıntıları da anlatan Avukat Konaç, “28 Şubat’ın yaptıklarından, yeşil sermaye diye cadı avından çile çeken bu insanların, belki gayret ve sabırları ile cendereden kurtulan bu abilerimizin, siyaset kurumunun cemaate verdiği desteklerde ortada iken, yaptıkları hizmetlerden hesaba çekiliyor olmaları ne acı. Boydaklar cami yapmışlarsa, sahi onu da yıkacak mısınız?” ifadelerini kullandı.
Baro Başkanı Avukat Fevzi Konaç, Boydak Ormanı ile ilgili saha tahsisi iptali ve ormanlık alana yapılanların basında yer alması üzerine kendisine ait Facebook’taki kişisel hesabından tepki dolu açıklama yaptı. “Gazetelerde geçen haberlere göre Boydaklara tahsis edilen arazi tahsisi iptal edilmiş.” diyen Konaç, “Yüzbinlerce dikilen ağaç ve çok güzel bir hizmet siyasetin rüzgarlarına kurban edilmek üzere. Bu ne yaman çelişki demekten kendimi alamıyorum.” ifadelerini kullandı.
İŞÇİ ÇIKARTMAMAK İÇİN AĞLADIĞINA ŞAHİT OLDUM
Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ile ilgili bir anısını paylaşan Avukat Fevzi Konaç, Hacı Boydak’ın işçi çıkartmamak için ağladığına şahit olduğunu belirtti. Konaç, yaşadığı anısını detaylı bir şekilde şöyle anlattı: “Bir anım var ki buna sadece bir kaç kişi şahitlik etti. Bunu paylaşmam lazım. Şöyle; Yıl 2000 veya 2001. Fazilet Partisi’nde İlçe Başkanı olarak görev yapıyorum. Birkaç kişi ile birlikte yanımızda Sayın Abdullah Gül'de olmak üzere Boydak Şirketler Grubuna ziyarete gittik. Hacı Boydak bey her zaman ki güler yüzü ile bizleri karşıladı ve misafir etti. Dönem 28 Şubat’ın cadı avına çıktığı ve yeşil sermaye diye yaftaladığı grupları baskı altına aldığı zamanlar. Fabrika ve yatırımlarından bahsederken o dönem yaşadıkları sıkıntılardan bahsediyordu ve dedi ki; ‘Abdullah Abi. (Eliyle boş fabrikaları göstererek) 100 bin metrekare kapalı alan boş duruyor. Üretime geçerek istihdam sağlayacağız bin bir zorluk çıkarılıyor. Pakistan bile Almanya'daki mobilya fuarına kendi sanayicisini bedava stant kiralayarak gönderdiği halde, bizim devletimiz bizlere bu imkanı vermediği gibi zorluk çıkarıyor. Üretim yapamadan işçiyi boş bekletiyoruz ve işçi çıkaramıyoruz. Babamızdan vasiyet var haksız olarak işçinizi çıkarmayın diye. Ne yapacağımızı şaşırdık’ dedi ve gözleri dolu bir şekilde içinde bulunduğu ruh haliyle ağladı. Çok üzülmüştük hepimiz. Abdullah Gül Bey moral verdi ve ‘Allah'ın izniyle geçecek hepsi’ dedi. Yeşil sermayenin boğazının sıkıldığı acı günler. Bu insanlar sabrettiler ve o günler geçti. Geçti ama heyhat.”
Baro Başkanı Konaç, ne AK Parti'ye ne de cemaate yaranma, ne birini kötüleme ne de öbürünü iyi gösterme gibi gayreti ya da derdi olmadığını aktararak, ülkenin, devletin malını yiyenin kardeşi de olsa elinin kırılmasını istediğini ifade etti.
BOYDAKLARIN UĞRADIĞI MUAMELE AHLAKSIZ VE RENCİDE EDİCİDİR
Fevci Konaç, siyasetle uğraştığı dönemi hatırlatarak, şunları kaydetti: “Bu yıllarda siyasi büyüklerimizin Kayseri'ye her gelişlerinde neredeyse uğrak yeri olan Boydakların, bugün maruz bırakıldıkları muamelenin ne kadar ahlaksız ve rencide edici olduğunu söylemem lazım. Ben Hacı Abi ve diğerlerinden sadece hayır gördüm. Bu şehir onlardan çok hayır gördü. Binlerce insanın Allah'ın takdiri ile ekmeğine vesile olan insanlara küfredilmesini içime sindiremem, kabul de edemem. Şimdi bu insanlardan köşe bucak kaçan siyasilerin tamamı bu insanların hizmetlerinden ya istifade etti ya da aracılık etti. Herkes bir tarafa benim Anadolu Gençlik Derneğimin, vakfımın ve yurtlarımın tamamında onların hayır olarak verdiği yataklarda, sandalyelerde, masalarda bu ülkeye ve toprağa sahip çıkacak genç üniversiteliler yetişti. Bu iyilikleri unutamam ve yok sayamam. Bizim kitabımızda bu milletin kanlarına filmlerle sokulan iğrenç mikrop yok. Bir gün önce övgü ve sevgi dizdiğim insanlara, bir gün sonra sövmek hiç yok. Dönemsel olarak iltifat ve hakaret yok. Vurun kahpeye diye toplum önüne atılan insanlara vurmak hiç yok. Varsa cezasını herkes çeksin ama itibarsızlaştırmak adına yapılan bu tip işlerden nefret ediyorum. Ayıptır. Yazıktır."

AĞAÇLARI ALIP KABİRLERİNE GÖTÜRMEYECEKLER
Yapılanlara yönelik tepkisini “Korkmayın Hacı Boydak ve kardeşleri bu ormandaki ağaçları alıp kabirlerine götürmeyecekler.” diyerek sürdüren Konaç, açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verdi: “Onların bizlerin ahiret yolculuğunda tabutumuz için bir kaç parça ağaç parçası yetecek. Yaşayacak olan, kurda kuşa yuva olacak o ağaçlar, ahirette yapanlara şahitlik etmeye yetecek. İman edenler böyle bakmalı. Ama içinden geçtiğimiz zaman dilimi de, adamla adam olmayana şahitlik edildiği dönemdir. Buna da şahitlik eden Rabbimiz var. Sığınırız onun rahmetine olur biter. Yazının başında 28 şubatın yaptıklarından, yeşil sermaye diye cadı avından çile çeken bu insanların, belki gayret ve sabırları ile cendereden kurtulan bu abilerimizin, siyaset kurumunun cemaate verdiği desteklerde ortada iken, yaptıkları hizmetlerden hesaba çekiliyor olmaları ne acı. Başında yazdım. Boydaklar Camii yapmışlarsa, sahi onu da yıkacak mısınız?”
HABER:ALİ TÜRKASLAN
 
Editör: Haber Merkezi