CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İbrahim Kalın ve Hulusi Akar'ın Abdullah Gül'ü ziyaret ettiği haberlerine ilişkin "Bu açık bir muhtıradır" dedi.

FOX TV'de Çalar Saat programında konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Altay, Partisinin Cumhurbaşkanı adayını 1 Mayıs ile 5 Mayıs arasında bir tarihte açıklayacağını söyledi.

“ZİYARET BİR HELİKOPTERLE SAYIN GÜL'ÜN KONUTUNUN BAHÇESİNE…”

Altay, programda siyaset gündemine bomba gibi düşen Hulusi Akar ile İbrahim Kalın’ın, Abdullah Gül’e ziyaretini de değerlendirdi. Altay konuyla ilgili şunları söyledi:

"Son zamanlarda Tayyip Erdoğan üzerinden AK Parti çevreleri üzerinden Sayın Gül'ün bu şekilde yıpratılmasını ismi üzerinden çok yüksek spekülasyonların oluşmasını doğru bulmuyorum. Siyaset yapılacak ama yıpratılarak değil. Sayın Cumhurbaşkanı AKP Genel Başkanı, Sayın Gül'ün adaylığından oldukça rahatsız olmuş olabilir ama müdahale çok vahim. Demokrasimiz adına çok vahim. Ben hep söylerim demokrasimize 27 Mayıs'ta, 12 Mart'ta, 12 Eylül'de, 28 Şubat'ta, 27 Nisan'da ve 15 Temmuz'da 20 Temmuz sivil darbe olmak üzere 7 müdahale gerçekleşti bu 8'incidir. Bu tavır bu duruş şudur; 28 Şubat'ın bir parça hafifi, 27 Nisan'ın e - muhtıranın çok daha ağırıdır. Ve bu ziyaret otomobille gerçekleştirilmiş değil, bendeki bilgilerin doğruluğu kesin bu ziyaret bir helikopterle Sayın Gül'ün konutunun bahçesine inilerek yapılmış bir ziyarettir. Bu açık bir muhtıradır."

Editör: Haber Merkezi