Mimarsinan Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın da katılımıyla açılışı yapılan ve imar hukukuna göre 18. Madde uygulamasında sıkıntılar olduğu belirlenen Mimarsinan Market Fırın isimli işletmenin büyük bir skandala daha imza attığı ortaya çıktı. Mahalle sakinleri arasında Başkan Büyükkılıç’ın bu işletmeye torpil geçtiği iddiaları ayyuka çıkarken söz konusu işletmenin bu kez eksik ruhsatla faaliyet gösterdiği ortaya çıktı.



Mimarsinan Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın da katılımıyla açılışı yapılan ve imar hukukuna göre 18. Madde uygulamasında sıkıntılar olduğu belirlenen Mimarsinan Market Fırın isimli işletmenin büyük bir skandala daha imza attığı ortaya çıktı.
Firma sahibi Yasin Mısır’ın söz konusu market arazisi üzerinde bulunan binaya 1 kat fazladan çıktığı ayrıcı 100 metrekareye yakın bir alanı da imara aykırı olarak kapattığı öğrenilirken, çok çarpıcı bir gelişme daha yaşandı.

EKSİK RUHSAT İLE FAALİYET GÖSTERİYORLAR
Söz konusu işletmenin bir bölümü pide fırını diğer bölümü kasap ve market olarak faaliyet göstermesine karşın, Melikgazi Belediyesi’nden aldıkları Gayrisıhhi Müesseseler için İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı’nda da eksikler olduğu öne sürüldü. İlgili ruhsatın faaliyet konusu bölümünde “Pide ve Ekmek İmalatı” ibaresine yer verilirken, şuan faaliyette olan market ve kasap faaliyetlerine ise ayrıca ruhsat almadıkları ortaya çıktı.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ TORPİL Mİ GEÇTİ?
Hem imar hem ruhsat problemiyle her yönüyle yamalı bohçaya benzeyen Mimarsinan Market Fırın isimli işletmenin açılışını yapan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın, söz konusu işletme sahiplerine torpil geçtiği iddiaları mahallede ayyuka çıktı.
KAMU ZARARI VAR
Söz konusu işletmedeki sıkıntılar basın yayın kuruluşları tarafından kamuoyuna taşınmasına rağmen belediye yetkililerinin olaya duyarsız kalmaları kamu zararına yol açarken Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın da bariz bir şekilde ortada bulunan sıkıntıları görmezden gelmesi akıllarda soru işaretleri bıraktı.



“İMARA AYKIRI UYGULAMALAR VAR”
İmar hukukuna göre 18. Madde uygulamasında da sıkıntılar olduğu iddia edilen Mimarsinan Market ve Fırın isimli işletmenin açılışına Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın alet edilmesine tepki gösteren Mimarsinan’lı vatandaşlar, “ Söz konusu bina imar hukukuna göre aykırı uygulamalar içermektedir. Bodrum katıyla birlikte 3 kat olarak planlanan yapıya üst teras katı imara aykırı olarak fazladan ilave edilmiştir. Market binasının etrafındaki kaldırım payları bırakılmadığı gibi yaklaşık 5 metre de ön taraftan sundurma çıktısı yapılmıştır. Her yönüyle sıkıntılı olan binaya ayrıca, hukuksuz olarak arka kısmından 100 metre kadar fazladan kullanım alanı yaptırılmıştır. Melikgazi Belediye Başkanımız Sayın Memduh Büyükkılıç’ın bu sıkıntılı durumlardan haberdar edilmeden söz konusu işletmeyi açtığına inanıyoruz. Yapılan hatanın bir an önce düzeltilmesinde, kamu yararı olduğunu düşünüyoruz” sözleriyle yapılanları eleştirmişti.
HABER: ALİ TÜRKASLAN
Editör: Haber Merkezi