Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkan Mustafa Çelik’in talimatıyla, Kayseri ve civarında faaliyet gösteren binlerce çiftçinin ortak kuruluşu olan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’ne ait Kayseri Şeker Fabrikası arazisinin üzerinde usulsüz çalışma başlatıldı. Herhangi bir sözleşme, protokol ve ya da kamulaştırma dahi yapılmadan sadece Büyükşehir Belediyesi’nin İmar Komisyonu’nun aldığı bir kararla başlatıldığı öğrenilen çalışmalara, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’ne ortak çok sayıda çiftçi, tepki gösterdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkan Mustafa Çelik’in talimatıyla, Kayseri ve civarında faaliyet gösteren binlerce çiftçinin ortak kuruluşu olan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’ne ait Kayseri Şeker Fabrikası arazisinin üzerinde usulsüz çalışma başlatıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in Kayseri Şeker Fabrikası arazisi üzerinde kurmayı planladığı Keykubat Kent Ormanı Projesi’ni hayata geçirmek için başlattığı öğrenilen çalışmalarda Kocasinan ve Büyükşehir Belediyesi’nin iş makinaları ortak çalışıyor.

ŞEKER GÖLÜ ETRAFINDA TESVİYE YAPILIYOR

Kayseri Şeker Fabrikası’nın 460 bin metrekare arazisi üzerinde başlatılan usulsüz çalışmalarda, arazi içerisinde yeni yollar yapıldığı, yeni ağaçlar dikildiği ve Şehir Hastanesi inşaatının etrafından getirilen binlerce kamyon toprağın Şeker Gölü etrafına dökülerek tesviye yapıldığı gözlendi.

ÇİFTÇİLER SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Herhangi bir sözleşme, protokol ve ya da kamulaştırma dahi yapılmadan sadece Büyükşehir Belediyesi’nin İmar Komisyonu’nun aldığı bir kararla başlatıldığı öğrenilen çalışmalara, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’ne ortak çok sayıda çiftçi, Kayseri Yerel Haber’in WhatsApp İhbar Hattı’nı arayarak tepki gösterdi.

“BÜYÜKŞEHİR, ŞEKER ARAZİSİNE ÇÖKTÜ, KAYSERİ VALİSİ SÜLEYMAN KAMÇI DURUMA EL ATSIN ”

“Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, usulsüzce kanuna da aykırı olarak şuanda Kayseri Şeker Fabrikası’nın arazisine adeta çökmüş ve gasp etmiş durumdadır. Bu arazilerde binlerce çiftçinin ve tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Hadi bunları da geçtik Kayseri Şeker’e bir de devlet ortak! Siz, koskoca Kayseri’de park yapacak başka yer bulamadınız mı? Haydi, kafayı takıp buraya park yapmaya karar kıldınız, bu işlerin bir kanunu kaidesi yok mu?” sözleriyle usulsüz başlatılan bu çalışmalara tepki gösteren çiftçiler, çalışmaların bir an önce durdurulmasını arzu ettiklerini belirterek, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı’nın duruma bir an evvel el atmalarını arzu ettiklerini beyan ettiler.

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi