Kayseri’de, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, aralarında Boydak kardeşlerin ve ünlü işadamlarının da yer aldığı 8’i tutuklu 14 sanığın yargılandığı davada tutuklu sanık Memduh Boydak, “Bir Allah’ın kulu cemaat, cemiyet adına bir istekte bulunduysam ceza verin bana” dedi.

68 sanıklı davanın 26 Ekim 2017’de görüldüğü son celsesinde mahkeme heyeti Boydak'ların diğer 5 şirketine de hisse büyüklükleri nedeniyle kayyum atanmasına, olaylara göre bazı sanıkların dosyalarının tefrik edilerek bu dosyadan ayrılmasına karar vererek 14 sanıklı duruşmayı 6 Şubat 2018'e ertelemişti.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 8’i tutuklu 14 sanıktan öğleden önceki oturumda Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile Bünyan Kapalı Cezaevi’nden katılan tutuklu sanıklar Mehmet Fındık, Mehmet Filiz ve Ahmet Türkmen duruşma salonuna getirildi.

BAŞBAKANLIK AVUKATI DA DURUŞMAYA KATILDI

Diğer FETÖ davasında yargılanan ve etkin pişmanlıkta bulunan sanıkların ifadeleri mahkemece okundu. Başbakanlık adına duruşmaya gelen avukatın katılma talebi kabul edildi.

Tanık ifadelerine ilişkin savunma yapan tutuklu sanık Memduh Boydak, “Okuduğunuz ifadeleri SEGBİS’ten katıldığım için tam anlayamadım. Tarafıma süre verilsin. Bir Allah’ın kulu cemaat, cemiyet adına bir istekte bulunduysam ceza verin bana” dedi.

Editör: Haber Merkezi