ÇİNLİLER MEYSU’YU TAKLİT ETTİ

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve dünyanın dört bir tarafına ihracat yapan Gülsan Şekerleme Sanayi ve Ticaret A.Ş. bünyesinde bulunan Meysu markası, Çinliler tarafından taklit edildi. Kayseri’nin köklü markalarından olan Meysu’nun ürettiği meyve suyu, Çinli bir şirket tarafından Miiysu adıyla Çin de piyasaya sürüldü.

Ürettiği çakma tabir edilen taklit ürünlerle tüm dünya ki ticaret pazarını altüst eden Çinliler, Kayseri’nin en köklü markalarından bir tanesi olan Meysu’yu da taklit etti.

Gülsan Şekerleme Sanayi ve Ticaret A.Ş. bünyesinde bulunan Meysu markasının ürettiği meyve suyu, Çinli bir şirket tarafından Miiysu adıyla Çin de piyasaya sürüldü.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 15 bin metrekare açık ve 10 bin metrekare kapalı alana sahip tesislerinde ürettiği ürünleri Antarktika kıtası hariç tüm kıtalara ihraç edilen markanın CEO'su Mehmet Güldüoğlu yaptığı açıklamada, “Tüm dünyada olduğu gibi Çin’de de etkin bir biçimde faaliyet gösteriyoruz. Şu an Çin’deki 3 ayrı televizyon kanalında Meysu markamızın reklamları dönüyor. Buna karşılık ürünümüzün aynı özellikleri ve benzeri bir ürünün piyasaya sürüldüğünü gördük. Meysu’nun bir dünya markası olduğunu ifade ederek, gerekli yasal işlemleri başlattık. Bu konunun takipçisi olacağız” dedi.

HABER: AHMET ŞAN

Editör: Haber Merkezi