Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kocasinan Belediyesi'nin Milliyetçi Hareket Partili Meclis Üyesi Kazım Yücel’in aylar önce açıkladığı hızlı tren projesini, Kayseri mitinginde seçim vaadi olarak dile getirdi.
         Kayseri mitinginde kente yapacakları yatırımdan da bahseden Başbakan Davutoğlu, Kayseri-Ankara hızlı tren hattının bu yıl başlayacağını söyledi. Davutoğlu’nun bu açıklaması, ‘geç kalınmış bir açıklama ve taklit edilmiş proje vaadi’ olarak yorumlandı.
         Geçtiğimiz Mart ayı içerisinde gerçekleştirilen meclis toplantısında açıklamalar yapan Kocasinan Belediyesi'nin Milliyetçi Hareket Partili Meclis Üyesi Kazım Yücel tarafından ‘Kayseri’yi dünya şehirleri ligine sokabilecek proje’ olarak duyurulan hızlı tren projesini, Başbakan Ahmet Davutoğlu Kayseri mitinginde seçim vaadi olarak açıkladı.
MHP’Lİ KAZIM YÜCEL AYLAR ÖNCE AÇIKLAMIŞTI
Yücel’in "Sahabiye projesi geliştirilerek bölgeden 12 bin konut ve 2 trilyon'a (Eski parayla 2 katrilyon) yakın kaynak elde edilebilir. Bu parayla Sivas, Nevşehir ve Niğde hızlı trenlerle Kayseri'ye bağlanabilir. İşte o zaman Kayseri, Paris-Moskova-New York gibi dünya şehirleri arasına girip marka olabilir " ifadeleriyle ilk kez açıkladığı hızlı tren projesinin, Başbakan Davutoğlu tarafından benzer ifadelerle duyurulması, ‘geç kalınmış bir açıklama ve taklit edilmiş proje vaadi’ yorumlarına neden oldu.

İŞTE DAVUTOĞLU'NUN TAKLİT PROJESİ
İşte Davutoğlu’nun hızlı tren projesine yönelik o açıklamaları:
“Akdeniz’i Antalya’yı, Konya-Aksaray-Nevşehir üzerinden hızlı trenle Kayseri’ye bağlayacağız. Sonra Samsun-Çorum-Amasya hızlı tren hattını Yerköy üzerinden Kayseri’ye getireceğiz. Kayseri hızlı trenle hem Akdeniz’e hem Karadeniz’e bağlanacak. İşte milliyetçilik budur, işte Cumhuriyetçilik budur. İşte bir şehri merkez yapmak budur.”
HABER: ALİ TÜRKASLAN

İŞTE MHP'Lİ KAZIM YÜCEL'İN O TARİHİ PROJESİNİN MART 2015'DEKİ VİDEOSU:

Editör: Haber Merkezi