Kocasinan İlçesi'ne bağlı Erkilet mahallesinin zirvesindeki Tümülüs'de define araması yapan özel şahsın kimliği ortaya çıktı.
Kapadokya Kralı Arseleous'a ait olduğu iddia edilen hazineyi arayan ismin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 58 ve 59. dönem AKP hükümetlerinde, Bayındırlık ve İskan Bakanı olan Zeki Ergezen’in oğlu Dücane Ergezen olduğu öğrenildi.
İŞTE ZEKİ ERGEZEN


İŞTE OĞUL DÜCANE ERGEZEN


Kocasinan İlçesi'ne bağlı Erkilet mahallesinin zirvesindeki Tümülüs'de kral mezarı olduğu, söz konusu mezar içerisinde Kapadokya Kralı Arseleous'a ait olan yaklaşık 20 tonu bulan altından oluşan büyük bir hazinenin bulunduğu söylentileri gerçeklik kazandı.

RESMİYETTE DEFİNEYİ ARAYAN ESKİ BAKAN ZEKİ ERGEZEN'İN OĞLU
Kayseri'de yaşayan yerel halk arasında yıllardır dilden dile dolaşarak süregelen bu efsane,   Bitlis'in Ahlat İlçesi nüfusuna kayıtlı AKP'li Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen'in oğlu Dücane Ergezen'in 4 Şubat 2015 tarihinde bölgede define arama izni almasıyla sona erdi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, İŞ MAKİNALARI VE ÇALIŞANLARIYLA KAZIYA DESTEK VERİYOR
8 Nisan 2015 tarihinde başlayan ve 38 gündür devam eden kazı çalışmalarına, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne ait onlarca iş makinesi ile  çok sayıda belediye personeli de destek veriyor.

BİNLERCE TON TOPRAK NAKLEDİLİYOR
Define için oluşturulan kazı şantiyesinde, yol kenarından çıkarılan binlerce ton toprak söz konusu Tümülüs'ün ön tarafında oluşturulan bölgeye kamyonlarla naklediliyor.
KAMYONLARA KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ LOGOLU FİŞLER KESİLİYOR
Kazı alanından çıkarılan toprağı, Tümülüs'e yakın bir bölgeye taşıyan kamyonların her birine, belediye elemanları tarafından Kayseri Büyükşehir Belediyesi logolu fişler kesiliyor.

KAYSERİ VALİLİĞİ 1 AY DAHA EK SÜRE VERDİ
AKP'li Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen'in oğlu Dücane Ergezen'in 4 Mayıs 2015 tarihinde Kayseri Valiliği'ne yazdığı ek süre talebini içeren müracaat sonrası, Kayseri Valisi Orhan Düzgün 6 Mayıs 2015 tahinde define arayan Ergezen'e 1 (30 Gün) daha ek süre verdi.

İDDİAYA GÖRE 38 GÜNDÜR SİT ALANI İÇERİSİNDEKİ TÜMÜLÜS'E GİDEN GİZLİ TÜNEL ARANIYOR
AKP'li Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen'in oğlu Dücane Ergezen'in, define kazısı yapılan şantiyenin başında bizzat kendisinin beklediği gözlenirken, arama çalışmaların SİT alanı içerisinde bulunan ve altında kral mezarı bulunduğu öne sürülen Tümülüs'e giden gizli bir tüneli bulmaya yönelik yapıldığı iddia edildi. Yapılan kazı çalışmalarının giriş kapısı olduğu öne sürülen Tümülüs'ün güneyinde yapılması ise dikkat çekti.

SİT ALANI İÇERİSİNDEKİ TÜMÜLÜS'DE YER ALTINDAN DEFİNE ARAMASI YAPMAK YASAL MI?
Söz konusu Kral mezarının bulunduğu "Tümülüs'ün SİT alanı içerisinde yer alması, kazının üstten değil de yer altından yapılmasına neden oldu" iddialarını güçlendirirken, SİT alanı içerisindeki bir Tümülüs'e alttan kazı yaparak veya bulunması muhtemel bir tünel marifetiyle girilmesinin yasalara aykırı olup olmadığı ise merak konusu oldu.
                Kazı, onlarca iş makinesiyle hala sürüyor.
İŞTE KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN BÖLGEDEKİ ŞANTİYE ŞEFİ


HABER: ALİ TÜRKASLAN
Editör: Haber Merkezi