Ekonomi eski Bakanı ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, önceki gün TV 1’de yayınlanan “Gündem Özel” programının canlı yayın konuğu oldu. TV 1 Genel Yayın Yönetmeni Doğan Havur ile Kayseri İnternet Gazetecileri Güç Birliği Platformu Üyesi ve Somut Haber İnternet Gazetesi Sahibi Tolga Yılmaz’ın sorularını yanıtlayan Elitaş, Kayseri OSB’deki yolsuzluk iddialarını masaya yatırdı.

“KAYSERİ OSB’DE KURULAN VAKIF’IN TÜZÜĞÜ şeytanın aklına gelmez”

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki son gelişmelerin sorulması üzerine konuşan Elitaş, Başkan Tahir Nursaçan'ın sanayicilerin parasıyla kurduğu vakfa ait tüzüğü eleştirdi ve şu ifadeleri kullandı:

“Organize sanayi bölgesinde bir vakıf kurmuşlar. Bu vakfın kurucuları 8 kişi. Organize sanayinin parası ile birileri vakıf kuruyor. Öyle bir madde var ki vakfı kuran kişiler ölürse çocukları devam edecek. Sen vakıf sahibi evlatlarında vakıf mirasçısı olacak ve maaşı olacak. Organizenin parası ile vakıf kurup 3 kişi yönetimde olacak kendin değişmeyen unsur olacaksın her sene 2 kişi girecek diğer bin kişinin söz hakkı da oy hakkı da yok. Bu şeytanın aklına gelmez. Senin danışmanın şeytan mı yoksa? Ben bu işleri hep bilirim zerre kadar aklımın ucundan geçmedi. Vakıf kuruluyor vakfın sahibi adam her 4 yılda 2 kişi değişebiliyor. Şimdi düzelttik diyorlar da bilmiyorum. Sanayici arkadaşlar neden bunlara müsemma gösteriyor. Biz sanayici olarak denetlemeliyiz. Nasıl ki ben vergi veriyorum hesabını sorarım diyen halk haklıysa ben aidat veriyorum diyen sanayici de bunun hesabını sormalı.”

“Ben halkın avukatıyım, nerede haksızlık, yolsuzluk varsa ben oradayım”

Programda kendisini Kayseri OSB’ye müfettiş göndermek iddiasıyla eleştiren çevrelere de seslenen Elitaş, “Ben halkın avukatıyım, nerede halksızlık, yolsuzluk varsa ben oradayım! Eğer yolsuzluğun haksızlığın menfaatin üzerine gitmiyorsam demek ki bir korku var. Sırtımda kamburum var demektir” şeklinde ifadeler kullandı.

“ 6 PERSONELE FETÖCÜ DİYE İFTİRA ATILDI”

Daha sonra, Kayseri OSB’deki yolsuzluk ve usulsüzlükleri açığa çıkaran 6 personelin görevlerine son verilme öyküsünü anlatan Elitaş, “Birileri ahlaksızsa, terbiyesizce haysiyetsizce birilerinden kurtulmak için ‘Vatan haini’ ibaresini kullanıyorsa o kişi haysiyetsizdir! Yanında çalıştırdığı kişileri “FETÖ’cü” diye işten atıp “Hain” ilan ettirmek kadar aşağılık bir şey olabilir mi? Yav arkadaş sen burada 15-20 yıl çalışan birinin tazminat hakkına göz dikip intikam almak için geçmiş dönemde kaldığı için zamanında tavsiye edemediğinden dolayı bunları ihbar edip dosyası var diye, talimatlara uymadı, diye atıyorsan bu haksızlık varsa bu haksızlığa dur demek benim görevim” diye konuştu.

“Denetimden kimse korkmasın”

Sözlerinin devamında Kayseri OSB Yönetimi ve sanayicilere seslenen Elitaş, “Devletten hesap sormaya çalışan zihniyet yönetim kurulundan hesap sormaya korkuyor. Denetimden kimse korkmasın. Bizim her şeyimiz ortada. Benim denetlemek gibi kabiliyetim yoksa sanayi bakanlığı müfettişleri denetleyecek bunda korkulacak ne var ki? Bizi vergi dairesi denetlemiyor mu? Müfettişlerin hiçbirini de bilmem. Adil şekilde görevini yapsınlar. Birilerini arayıp yalvarıp bu müfettişleri üzerimizden çekin diyorsa yanlış yapıyorlar. Demek ki korku var. Kimseyle kişisel bir sorunum yok. Haksızlık karşısında dururum. Millet beni hakkımı koru diye seçti. Şu belediyede bir yolsuzluk var deseler üzerine gitmezsem namerdim” dedi.

“BAKİ ERSOY, KAYSERİSPOR’DA GÖSTERDİĞİ HASSASİYETİ KAYSERİ OSB’DE DE GÖSTERMELİ”

Elitaş ayrıca, MHP Milletvekili Baki Ersoy’un Kayserispor hakkında yaptığı suç duyurusuna destek verdiğini belirtirken, Ersoy’dan aynı hassasiyeti Kayseri OSB için de göstermesi gerektiğini söyledi.

Haber: ali türkaslan

Editör: Haber Merkezi