Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu (TÜGEF) Kongresi'ne katıldı. Kongreye katılan gençlere hitap eden Erdoğan, kürsüdeki konuşmasının "Boydak Grubu'na Operasyon" başlıklı bölümünde, çok çarpıcı ifadeler kullandı.
Gözaltına alınan Memduh Boydak'ın TÜSİAD yöneticisi olduğuna gönderme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin en önemli iş adamlarını bünyesinde barındıran derneğe yöneticilik yapmış olanların dahi terör örgütünün yalanlarına sorgusuz sualsiz inanabiliyor olmalarını hayretle karşılıyorum. Devletini suçlu, terör örgütünü masum göstermeye çalışanların yaşadıkları akıl tutulmasını ibretle izliyoruz. Düne kadar bir araya gelmesi imkansız görünenlerin vicdanlarını bir kenara bırakıp terörün tarafında saf tutuyor olmalarını şaşkınlıkla izliyoruz." dedi.
Erdoğan'ın TÜGEF Kongresi'ndeki konuşmasını abonelerine detaylıca aktaran İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) "Boydak grubuna Operasyon" ara başlığı ile aktardığı Erdoğan'ın konuşmasındaki o bölüm şöyle:
Boydak GRUBU'NA Operasyon
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biliyorum sizlerin, benim, hepimizin, 78 milyon vatandaşımızın vicdanı sızlıyor, ciğerimiz yanıyor, sabır taşımız çatlama noktasına geldi. Yalandan, iftiradan, şımarıklıktan millet olarak muzdarip olduk, oluyoruz. Dün demokrasi havarisi kesilenlerin bugün kendi ikballeri için kanı, gözyaşını, şiddeti savunduklarını görmekten üzüntü duyuyoruz. Türkiye'nin en önemli iş adamlarını bünyesinde barındıran derneğe yöneticilik yapmış olanların dahi terör örgütünün yalanlarına sorgusuz sualsiz inanabiliyor olmalarını hayretle karşılıyorum. Devletini suçlu, terör örgütünü masum göstermeye çalışanların yaşadıkları akıl tutulmasını ibretle izliyoruz. Düne kadar bir araya gelmesi imkansız görünenlerin vicdanlarını bir kenara bırakıp terörün tarafında saf tutuyor olmalarını şaşkınlıkla izliyoruz. Bu tabloya tahammül etmek gerçekten çok zor" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi