Suriye’deki iç savaşta Beşşar Esad’ın zulmünden kaçıp Kayseri’ye sığınan Suriye Uyruklu 21 yaşındaki genç, çalışma izinsiz ve sigortasız Bekaş İnşaat’ın şantiyesinde can verdi.  Geçtiğimiz günlerde, çalıştığı şantiyedeki 15 katlı inşaatın 14’üncü katından asansör boşluğuna düşüp hayatını kaybeden Suriye Uyruklu 21 yaşındaki Hüseyin Elisa Yahya isimli bir gencin, Ak Partili Melikgazi Belediye Meclis Üyesi Bekir Karahasanoğlu’nun sahibi olduğu öğrenilen Bekaş İnşaat firmasına ait Kayseripark AVM karşısındaki inşaatında hayatını kaybettiği öğrenildi. Yaşanan acı olayda ölen Suriyeli Hüseyin Elisa Yahya’nın Resmi Ulusal Bayram tatili olan 19 Mayıs 2016 tarihinde saat 19:30 hayatını kaybettiği ve sigortasız kayıt dışı çalıştırıldığı resmi polis tutanaklarına geçti.
Melikgazi Mahallesi Kayseripark AVM karşısında geçtiğimiz günlerde meydana gelen olayda, Suriye uyruklu olduğu öğrenilen 21 yaşındaki Hüseyin Elisa Yahya isimli bir gencin çalıştığı inşaatın 14’üncü katından asansör boşluğuna düştüğü öğrenilmişti.
               Yaşanan üzücü olayın ardından hayatını kaybeden Suriye Uyruklu Hüseyin Elisa Yahya isimli gencin,  Ak Partili Melikgazi Belediye Meclis Üyesi Bekir Karahasanoğlu’na ait olduğu öğrenilen Bekaş İnşaat firmasına ait Kayseripark AVM karşısındaki şantiyesindeki bir bloğunun 14’üncü katından asansör boşluğuna düşüp öldüğü öğrenildi.  



SURİYELİ GENÇ 21 YAŞINDA SİGORTASIZ ÖLDÜ
               Resmi Ulusal Bayram tatili olan 19 Mayıs 2016 tarihinde saat 19:30 sıralarında meydana geldiği öğrenilen olayda, 14’üncü kattan düştüğü için hayatını kaybeden 21 yaşındaki Hüseyin Elisa Yahya isimli gencin kayıt dışı ve sigortasız çalıştırıldığı öğrenildi.

Bekir Karahasanoğlu’nun oğlu Ahmet Karahasanoğlu, savcılıkta ifade verdi

               2016/2102 dosya numarasıyla resmi polis tutanaklarına da geçen olayda,  Bekaş İnşaatın imza yetkili ortağı Ak Partili Melikgazi Belediye Meclis Üyesi Bekir Karahasanoğlu’nun oğlu Ahmet Karahasanoğlu’na Kayseri Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı ile şüpheli olarak işlem yapıldığı ortaya çıktı.


 
ÖLEN SURİYELİ İŞÇİNİN SİGORTASIZ VE KAYIT DIŞI ÇALIŞTIRILDIĞI RESMİ POLİS TUTANAKLARINA GİRDİ
Olay, polis tutanaklarına;  “Maktul  Suriye uyruklu Hüseyin ELİSA Yahya –Sara oğlu 1995 Halep doğumlu Elif Alüminyum isimli iş yerinde sigortasız olarak çalıştığı 19.05.2016 günü Bekaş İnşaat ismli iş yerinde beraber çalıştıkları Süreyya ERSEN isimli ustası ile birlikte çalışırken 14. katta bulundukları esnada Maktulün bilinmeyen bir sebepten olayı asansör boşluğuna düştüğü olayı gören olmadığı tespit edilmiş” ifadeleriyle geçti.


 
ÇALIŞMA İZNİ DE YOK!
Suriye Uyruklu Hüseyin Elisa Yahya isimli gencin çalışma izninin de olmadığı öğrenilirken, kayıt dışı Suriyeli işçi çalıştırıp, İş Sağlığı ve güvenliği yönünden şantiyesinde yeterince güvenlik önlemleri almadığı iddia edilen, Ak Partili Melikgazi Belediye Meclis Üyesi Bekir Karahasanoğlu’nun sahibi olduğu Bekaş İnşaat AŞ’ye SGK tarafından çok ağır para cezaları ve yaptırımların yolda olduğu öğrenildi.
HABER: ALİ TÜRKASLAN               
Editör: Haber Merkezi