Kayserili İş Adamı Gıyasi Öztürk yaptığı açıklamada, 38 Kent TV’de ve Kayseri Olay Gazetesi’nde hakkında ortaya atılan iddialar ve yaşanan bazı gelişmeler hakkında bilgiler verdi. Osman Çiftçi’nin haber ve program yapmak suretiyle hakkında mesnetsiz ve hiçbir dayanağı olmayan çeşitli iddialar ortaya attığını belirten Gıyasi Öztürk, “Osman Çiftçi tam anlamıyla çuvalladı, haberlerine temel dayanak teşkil ettiği muhasebeci haber kaynakları Ağır Ceza mahkemesinde cezalar aldı, Kemal Ertuğrul ve Koray Ertuğrul ise firar” dedi.

Kayseri Yerel Haber’e açıklamalarda bulunan Kayserili İş Adamı Gıyasi Öztürk, Bekaş İnşaat AŞ’nin sahibi Bekir Karahasanoğlu’nun satın aldığı Osman Çiftçi’nin de Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüttüğü 38 Kent TV’de ve Kayseri Olay Gazetesi’nde hakkında ortaya atılan iddialar hakkında değerlendirmede bulundu.

“O HABERLER HAKKINDA TEKZİP METNİ YAYINLANIP VE ERİŞİM ENGELİ KARARLARI VERİLDİ”

Açıklamasında, geçtiğimiz günlerde 38 Kent TV ve Kayseri Olay Gazetesi’nde hakkında ortaya iddiaların tümünün Tekzip ve Yüce Türk Adaletinin verdiği Erişim Engeli Kararları ile çürütüldüğünü belirten Gıyasi Öztürk, hal böyle iken söz konusu yapılan haberlerin maksatlı, somut gerçeklikten uzak ve art niyet taşıdığını söyledi.

“OSMAN ÇİFTÇİ ÇUVALLADI, HABER KAYNAKLARI AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE HAPİS CEZASI ALDI”

Kayserili İş Adamı Gıyasi Öztürk, haber ve program yapmak suretiyle hakkında mesnetsiz ve hiçbir dayanağı olmayan çeşitli iddialar ortaya atan Osman Çiftçi’nin deyim yerindeyse adeta çuvalladığını öne sürdü. Öztürk ayrıca, Osman Çiftçi’nin haberlerine temel dayanak teşkil ettiği yönünde kuvvetli şüphe bulunan çocukluk arkadaşı olduğunu iddia edilen muhasebeci Celal Demir ve Tolga Köksal Aydın isimli şahısların, 19.11.2018 tarihinde Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2017/268 Esas numaralı dosyasıyla hapis cezalarına çarptırıldığı ortaya çıktığını söyledi.

“ÖLMÜŞ ADAMIN VEKALETİYLE NOTER ŞİRKET HİSSESİ SATIŞI YAPMIŞLAR”

Osman Çiftçi’nin haberine dayanak teşkil eden bu şahısların ölmüş bir kişinin vekâletini kullanarak, noterden hisse satışı yaptıkları gerekçesiyle nitelikli dolandırıcılık ve resmî belgede sahtecilik suçlarından hapis cezası aldığını anlatan Gıyasi Öztürk, “Kayseri’de sorun yokmuş gibi Patronu Bekir Karahasanoğlu’ndan aldığı talimatla kendisini Ertuğrul Grubun batışına odaklayan Osman Çiftçi eğer gerçeği öğrenmek istiyorsa; Alpaslan mahallesindeki Bekaş İnşaat’ın Kayseripark AVM karşısındaki PANORAMA EVLERİ projesinin arazisinin nasıl el değiştirdiğini araştırsın! Tapu devrinin nasıl ve kimin yaptığına baksın! Orada da gerçeklerle yüzleşecektir” şeklinde ifadeler kullandı.

“ŞIRACININ ŞAHİDİ BOZACI”

Şıracının şahidi bozacı misali Yüce Türk Adaleti önünde dolandırıcılık ve resmi evrakta sahtecilik suçlarından hapis cezalarına çarptırılarak şu an firar gezen Kemal Ertuğrul, Mehmet Ertuğrul’un iddiaları ve yönettiği kişileri kaynak göstererek haber ve televizyon programı yapmanın Gazetecilik etiğine aykırı bir durum teşkil ettiğini öne süren Gıyasi Öztürk, “ Profesyonel sahtekârlık yöntemleri kullanılarak mal kaçırmak suretiyle Ertuğrul Holding’i kimin batırdığı yargı kararlarıyla gün gibi ortadadır! Tv programında konuşturacağınızı söylediğiniz kişilerden Gıyasi Öztürk ve oğlu hariç diğer şahısların tamamı dolandırıcılıktan ceza almıştır! Kemal Ertuğrul’un talimatlarıyla hareket eden muhasebecisi Celal Demir ve kayınbiraderi Tolga Köksal Aydın isimli şahısların durumu da belgeleriyle ortadadır. Böylesine bir tablo ortadayken gazetecilik yaptığını söyleyen Osman Çiftçi’nin araştırmadan yaptığı haberler, kutsal gazetecilik mesleği adına acı ve vahim bir durumdur. Söz konusu olaylarla ilgili mahkemelerde henüz sonuçlanmamış devam eden dosyalar var, Osman Çiftçi aldığı talimat gereği yaptığı haberlerle, göz göre göre Bağımsız Yargılamayı Etkileme suçunu işlemektedir” dedi.

“DEVLETİN BULAMADIKLARINI SEN NASIL BULDUN?

Diğer yandan 38 Kent TV ve Kayseri Olay Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftçi’nin birkaç gün önce kendisinin cep telefonuna “Gıyasi bey merhaba, Ertuğrul Grup’un batmasıyla ilgili Kemal ve Koray beylerden bilgi ve belgeleri haber yapacağız. Sizin de söylemek istediğiniz şeyler varsa gazete sütunlarımız ve televizyon ekranlarımız size açıktır. Anlatacaklarınızı bizzat gelerek anlatabileceğiniz gibi Whatsaap’tan sesli mesaj yoluyla da gönderebilirsiniz.” şeklinde bir mesaj yolladığını belirten Gıyasi Öztürk şunları söyledi:

Kemal Ertuğrul ve Koray Ertuğrul aldıkları hapis cezalarından dolayı şu an kaçaklar ve firar geziyorlar. Siz kendileriyle nasıl iletişim kurdunuz? Yerlerini bildiğiniz halde güvenlik güçlerine bildirmemenin de suç teşkil ettiğinin farkında mısınız? Devlet elindeki tüm imkânlarına rağmen henüz bu kaçakları bulamadı siz nasıl buldunuz? Onlardan hangi yöntemle bilgi belge aldınız? Benim onlardan korkup çekinecek bir durumum kesinlikle olmaz olamaz da! Size tavsiyem kendileriyle hangi yöntemle iletişime geçtiyseniz bir anca güvenlik güçlerine durumu yazılı ifade vererek anlatınız! Aksi halde suçluyu gizlemekten hakkınızda yasal işlem yapılabileceğini unutmayınız! Benim bazı kişilerin arkasına sığındığımı da iddia etmişsiniz, ben Allah’dan başka kimseye sığınmam. Birilerinin arkasına sığınan birini arıyorsan patronun Bekir Karahasanoğlu na bak! Beni 38 Kent TV’de yayına çağırma davetiniz için ise teşekkür ederim, ben almayayım! Ertuğrul Holding’in nasıl batırıldığını tüm Türkiye zaten yargı kararları ve belgeleriyle biliyor siz mi bilmiyorsunuz? Her şey ortadayken bu talep ve davranışınıza inanın kargalar bile güler! Bugüne kadar hiç televizyona çıkmadım ancak bir gün çıkacak olsam o kanal, gerçekten gazetecilik yapan bir kurum olur sizin kanalınız olmaz! Kamuoyuna saygılarımla…

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi