Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi bildiğiniz üzere, 7 Temmuz 2021 de genel kurul yapacak.

Hüseyin Akay henüz resmen adaylığını açıklamadı ama, adaymış gibi kapı kapı gezmeye başladı.

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu’nu ziyaret eden Akay, en son Cumhur İttifakı’nın ortağı Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Serkan Tok’u makamında ziyaret etti.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin basın birimi de tıpkı Ak Parti de olduğu gibi söz konusu ziyaretin içeriğine ilişkin ne sosyal mecralarda, nede basın kuruluşları üzerinden hiçbir done paylaşmazken Akay, Ak Parti de olduğu gibi bu MHP ziyaretini de kendisine seçim malzemesi haline getirdi.

Hüseyin Akay, MHP ziyareti sonrası kişisel Facebook hesabı ve Kayseri Şeker isimli facebook sayfası üzerinden paylaştığı bir kare fotoğrafın üzerine, MHP Kayseri İl Başkanı sayın Serkan Tok ile İl Yönetim Kurulunu ziyaret ettim. Samimi ev sahiplikleri için teşekkür ediyorum şeklinde not düştü.

İŞTE O PAYLAŞIM:

Buraya kadar her şey normal, Akay’ın ziyaretleri her ne kadar resmi olarak adaylığını açıklamasa da rutin seçim çalışması gibi değerlendirilebilir…

***

Gelelim olayın bir başka ve en can alınıcı boyutuna!

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, bundan yaklaşık 4 yıl önce MHP Kocasinan İlçe Başkanı idi…

15 Temmuz 2016’daki Darbe Girişimi sonrası 2017-2018-2019 yılları ise, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin FETÖ ile mücadeledeki en aktif dönemiydi.

FETÖ ile mücadele TBMM’de alınan kararlarla devletin en özel meselesi haline geldiği için de tüm operasyonlar korkusuzca yürütülüyordu.

Tam da böyle bir ortamda, o dönem MHP Kocasinan İlçe Başkanı olan Serkan Tok, Kayseri Adalet Sarayı’nın yolunu tutarak, Kayseri Şeker Fabrikası Başkanı Hüseyin Akay hakkında FETÖ’cü olduğu ve FETÖ’ye finansman sağladığı iddiasıyla Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na 6 sayfadan oluşan suç duyurusunda bulundu ve şikâyet dilekçesi sundu.

Bununla da yetinmeyen Başkan Serkan Tok, kişisel facebook hesabından ise Kayseri Şeker Fabrikası’nın, FETÖ örgütünün son kalesi olduğunu belirterek, "Kayseri Şeker Fabrikası'nın başkanı ve onun yılmadan usanmadan tetikçiliğini yapan, ülkücülükten geçinerek makam sahibi olmuş, Devlet bey düşmanlarını çok iyi tanıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Ülkücü işçilerin o dönem Kayseri Şeker Fabrikası’nda işten altıladığını gerekçe gösteren Başkan Tok, aynı açıklamasının devamında, “Bu ülkücü kardeşlerimin bir kısmının işten atılmasında toplanan komisyonda bu ülkücülükten geçinen müdürlerin imzasının olduğunu da biliyoruz. Siz asıl varoluş sebebiniz olan rantiye hesaplarınızın peşinde koşmaya devam edin ama artık ülkücülükten geçinmeyi bırakın. Ülkücülüğü omurgalı, kişilik sahibi insanlar yapıyor ve yapmaya da devam edeceğiz. Silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan haklarında yurt dışına çıkış yasağı konan Hüseyin Akay ve FETÖ'cü militanlarının saltanatına son vermek hepimizin artık kaçınılmaz görevi olmuştur. Yine bu bağlamda Hüseyin Akay'ın yönetiminde olup da bu hain yapı ile alakası olmayan kişilere de selamlarımı iletiyorum. Bizim hiç bir kimse ile şahsi meselemiz yoktur, bizim meselemiz büyük TÜRK milletinin kanını akıtan hain kahpe FETÖ örgütünün tetikçileri iledir" diye paylaşımda bulunmuştu.

***

Tarih 15 Haziran 2021 günlerden Salı!

Hüseyin Akay, geçmişte hakkında FETÖ’cü diye şikayette bulunup yukarıdaki çok ağır ifadeleri kullanan MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tok’u makamında ziyaret etti.

Hadi Hüseyin Akay yüzsüz, seçim kazanmak ve kendisini temize çekmek uğruna her yolu dener de, MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tok’a sormak lazım Hüseyin Akay’ı neden kabul etmiş?

Başkan Serkan Tok’un da kendisine göre geçerli sebepleri illaki vardır...

Geçmişteki o FETÖ’cü şikayetini ve sert açıklamalarını Kayseri Şeker Fabrikası’ndaki ülkücü işler için yaptığını belirten Başkan Serkan Tok için Kayseri Şeker Fabrikası’nda çalışan ülkücüler daha ağır basmış olabilir!

Serkan Tok başkan kim bilir, belki aklıyla-vicdanı arasında gidip-gelmiş, siyasi geleceğini riske atma pahasına bile olsa böyle bir yöntem seçmiş de olabilir!

Ben burada Başkan Serkan Tok’u kesinlikle suçlamıyorum, partisi Cumhur İttifakı’nın ortağı!

Hüseyin Akay randevu istemiş, kendisi o makamdayken “Hüseyin Akay’a gelme” diyemezdi heralde!

Çünkü, Cumhur İttifakı’nın büyük ortağı Ak Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu Hüseyin Akay’ı kabul etmiş!

Ancak, siyaset uzun soluklu bir maratona benzer…

Dün yaptıklarınız veya yapmadıklarınız ve söyledikleriniz veya söylemedikleriniz elbet bir gün karşınıza çıkar!

Yani yaptıklarınız kadar yapmadıklarınızdan, söyledikleriniz kadar söylemediklerinizden de eşit oranda sorumlusununuz…

***

Gelelim bana göre olayın en vahim olan başka bir boyutuna…

MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tok çıkıyor, tüm Kayseri’nin huzurunda Hüseyin Akay’ın FETÖ’cü olduğunu iddia ediyor…

Bununla da yetinmeyip Kayseri Adalet Sarayı’na gidiyor Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dilekçesi verip suç duyurusunda bulunuyor!

Aradan 4 yıl geçmiş, Kayseri’deki Cumhuriyet Savcıları’ndan hiç ses yok!

Söz konusu olayın takipçisi olup şikâyetin akıbetini soran da yok!

Hüseyin Akay’a o dönem yurt dışı çıkış yasağı konulmuş, neden böyle bir yasak konulduğunu araştıran soran da yok!

Hüseyin Akay hakkındaki şikayet ve yurt dışı çıkış yasağı gün yüzü gibi ortada ama ne Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Karar (KYOK) var ne açılmış somut bir dava?

Kayseri Valimiz Şehmus Günaydın ile Kayseri Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Abdulkadir Akın beye sesleniyorum; bu nasıl FETÖ ile mücadele inanın anlamış değilim!

Hakkında yurt dışı çıkış yasağı konulup, resmi şikayet olan Hüseyin Akay isimli bu adamın FETÖ’cü olup olmadığını öğrenmek için daha kaç 4 yıl bekleyeceğiz?

Kayseri deki heybetli Adalet sarayımız dururken, Hüseyin Akay ve FETÖ’cü çıkan müdürleri hakkında Yozgat Boğazlıyan Adliyesi’nin işlem yapması sizce de garip değil mi?