Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin son genel kurulunda Hüseyin Akay’ın karşısına rakip olarak çıkan Çiftçi Erkan Öztürk, “Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi yöneticileri FETÖ Terör Örgütü’nün Üyeliği’nden aklanana kadar görevlerinden el çektirilmelidir” şeklinde yaptığı paylaşım nedeniyle başta Hüseyin Akay, Hurşit Dede, Harun Halıcı ve Avni Hokkaömeroğlu ile davalık olmuştu.

HÜSEYİN AKAY VE MÜDÜRLERİNİN İDDİALARI HAVADA KALDI

Erkan Öztürk hakkında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na “Sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” iddiasıyla ortak suç duyurusunda bulanan Hüseyin Akay, Hurşit Dede, Harun Halıcı ve Avni Hokkaömeroğlu’nun iddiaları havada kaldı.

KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA DAİR KARAR ÇIKTI

Konuyu 2021/15530 soruşma numarasıyla değerlendiren Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, 2021/20924 Karar numarasıyla “KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA DAİR KARAR” verdi.

HÜSEYİN AKAY’IN FETÖ’CÜ OSMAN CANITEZ LEHİNE TANIKLIK YAPTIĞI İLK KEZ RESMİ SAVCILIK TUTANAKLARINA YANSIDI

Söz konusu zabıtta, Hüseyin Akay’ın Fethullahçı Terör Örgütü’ne üyelik suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Kayseri Şeker Fabrikası'nın Eski Genel Müdürü Osman Canıtez lehine (Yararına) tanıklık yaptığı ibaresi, ilk kez resmi savcılık soruşturma evraklarına yansıdı.

İŞTE O KARAR:

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi