Mersin Vali Yardımcısı Kayseri İl Özel İdaresi Eski Genel Sekteri Mustafa Atsız’ı adeta çıldırtarak pervasızca küfürler savurmasına neden olan şok belgeye Kayseri Yerel Haber ulaştı.

Kayseri Yerel Haber, Mersin Vali Yardımcısı Kayseri İl Özel İdaresi Eski Genel Sekteri Mustafa Atsız hakkında, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişlerinin hazırladığı Tevdi Raporu’na ulaştı. Kayserispor Eski Kulüp Müdürü Hasan Hüseyin Abız’ın ifadesinin alındığı raporda çok çarpıcı ifadeler yer alıyor.

İşte söz konusu ifade tutanağının tam metni:

“İçişleri Bakanlığı Tevdi Raporu Mülkiye Müfettişliği

Kayserispor Kulüp Müdürü Hasan Hüseyin Abız’ın müfettişliğimizce alınan 06.05.2014 tarihli ifadesinde “Bana gösterdiğiniz İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçiliği Makamına yazılmış 24.01.2014 tarihli yazı tarafımdan yazılmıştır ve imza bana aittir. Yazıdaki ifadelerimi aynen tekrarlıyorum. Şöyle ki; ben 20 yıldır Kayserispor Kulübü’nün idari işlerini yürütüyorum. Tarihini tam olarak hatırlamıyorum ama sıcak bi yaz günü idi. 2010 yılı olabilir, belki de 2011 yılı da olabilir. Spo Kulübümüzde asbaşkanlık görevi yapan Kayseri İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız beni telefonla arayarak çalıştığı daireye çağırdı, orada bana şoförümde seninle gidecek Vakıflar Bankası Melikgazi Şubesi’ne gidin, size para verecekler onu alın bana getirin dedi, talimat yazısı şoförde dedi, bende ismini hatırlamadığım makam şoförüyle bilikte Vakıflar Bankası’nın Sevgi Hastanesi’nin yan tarafında bulunan Melikgazi Şubesi’ne gittim. Bizi üst kata gönderdiler. İsmini bilmediğim bir bayan benden talimat yazısını istedi. Şoför talimat yazısını verdi. Bende kimliğimi verdim. Kimliğimde adım Hasan Hüseyin Abız yazıyor. Kimliğimi görünce talimatta sadece Hüseyin Abız yazıyor sen parayı alamazsın dediler. Oradan Mustafa Atsız’a telefon açtılar ve talimatı yenilettiler. Yeni talimatı şoförle birlikte Kayseri İl Özel İdaresi’ne gidip aldım, bankaya verdim ve bana 200 bin TL nakit ödediler. Bende şoförle birlikte parayı bir çanta içerisinde makam odasında Mustafa Atsız beye verdim. Bana spor kulübüne 100 bin TL göndereceğim sen git dedi. Ben parayı bıraktım ayrıldım. Daha sonra 100 bin TL’nin spor kulübüne yatırıldığını muhasebeciden duydum. Bu 200 bin TL paranın kime ait olduğunu bilmiyorum. Bu şekilde nakit elden para götürmem bir defa olmuştur. Mustafa Atsız kulübümüzde asbaşkan olduğu için onun talimatını uyguladım.” şeklinde beyanda bulunarak Mustafa Atsız’ın talimatıyla Türkiye Vakıflar Bankası Melikgazi Şubesi’nden 200 bin TL’yi çekip elden makamında Mustafa Atsız’a teslim ettiğini Mustafa Atsız’ın makam şoförünün de olayın tanığı olduğunu belirttiği (EK:11)”

GİZLİ PROMOSYON ANLAŞMASI YAPMIŞ

İddiaya göre, Mersin Vali Yardımcısı Mustafa Atsız’ın Kayseri İl Özel İdaresi Genel Sekterliği yaptığı dönemde, idareye ait yaklaşık 5 milyon TL’lik resmi parayı Türkiye Vakıflar Bankası Melikgazi Şubesi’ne vadesiz yatırdığı, banka ile yaptığı gizli promosyon anlaşması sonucu doğan kazanç paralarını da ayrı bir yöntemle değerlendirdiği öğrenildi.

OLAY PATLAK VERİNCE KAYSERİSPOR’A İCRA GÖNDERMİŞ

Söz konusu Türkiye Vakıflar Bankası Melikgazi Şubesi’nin Mustafa Atsız’a veya talimatlandırdığı kişilere ne kadar promosyon bedeli ödediği, Atsız’ın bu paraların ne kadarını kişisel menfaatleri için kullandığı, ne kadarını Kayserispor’a ve başka kurumlara aktardığı merak konusu olurken, olay patlak verince Atsız’ın Kayserispor’a 115 bin TL’lik senetsiz sepetsiz icra gönderdiği ortaya çıktı.

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi