Kayseri kamuoyunda, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Tahir Nursaçan’ın çok ağır eleştirilmesine ve üzerinden yolsuzluk yapıldığı iddialarına neden olan Kayseri OSB’nin Vakıf Senedi’ne ilk kez Kayseri Yerel Haber ulaştı.

KAYSERİ OSB VAKFI’NI 7 KİŞİ BİR ARAYA GELİP KURMUŞ

Kayseri 6. Noteri Nazan Alkaya’nın vekaletiyle imzaya yetkili Başkatip Batuhan Soylu tarafından 17 Ağustos 2018’de hazırlanan senette Kayseri OSB Vakfı’nın 7 kişi tarafından kurulduğu gözleniyor.

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan da kurucular arasında

Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan’ın önderliğinde kurulduğu tespit edilen Kayseri OSB Vakfı’nın Kurucuları arasında ise, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Şeref Özdemir, Özer Bostancı, Hüseyin Cönger, Ali Yaprak ve Adil Özhan gibi isimler yer alıyor.

İŞTE RESMİ SENETTE YAZAN VAKFIN KURULUŞ AMACI

1 milyon TL ile sermaye ile kurulduğu gözlenen Kayseri OSB Vakfı’nın kuruluş amacında işe şu ifadeler yer aldı:

“Kayseri OSB başta olmak üzere, bölgemiz ve ülkemiz işletmelerinin yönetim, üretim, yenilikçilik ve teknolojik kabiliyetlerinin artırılması için, eğitim, araştırma, geliştirme, yenilikçilik, girişimcilik ve iş birliği ekosistemini oluşturmak; üyeleri ve ülke ekonomisi için işletmeler, sanayi tesisleri ve sanayi işletmeleri için ekonomik ve içtimai yardımlaşmayı gerçekleştirmek; Kayseri OSB’nin maddi ve manevi emanetlerinin ve bu amaç doğrultusunda kurulmuş ve kurulacak olan organizasyonların sürdürülebilirliğini temin etmektir.”

ELİTAŞ BU SENEDİ ŞEYTAN İCADINA BENZETMİŞTİ

Diğer yandan Ekonomi eski Bakanı ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında, Kayseri OSB Başkan Tahir Nursaçan'ın sanayicilerin parasıyla kurduğu vakfa ait bu senedi şu sözlerle eleştirmişti:

Organize sanayi bölgesinde bir vakıf kurmuşlar. Bu vakfın kurucuları 7 kişi. Organize sanayinin parası ile birileri vakıf kuruyor. Öyle bir madde var ki vakfı kuran kişiler ölürse çocukları devam edecek. Sen vakıf sahibi evlatlarında vakıf mirasçısı olacak ve maaşı olacak. Organizenin parası ile vakıf kurup 3 kişi yönetimde olacak kendin değişmeyen unsur olacaksın her sene 2 kişi girecek diğer bin kişinin söz hakkı da oy hakkı da yok. Bu şeytanın aklına gelmez. Senin danışmanın şeytan mı yoksa? Ben bu işleri hep bilirim zerre kadar aklımın ucundan geçmedi. Vakıf kuruluyor vakfın sahibi adam her 4 yılda 2 kişi değişebiliyor. Şimdi düzelttik diyorlar da bilmiyorum. Sanayici arkadaşlar neden bunlara müsemma gösteriyor. Biz sanayici olarak denetlemeliyiz. Nasıl ki ben vergi veriyorum hesabını sorarım diyen halk haklıysa ben aidat veriyorum diyen sanayici de bunun hesabını sormalı.

İŞTE ELİTAŞ’IN KARŞI ÇIKTIĞI O MADDE

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi