Kayseri’de ve İyi Parti Genel Merkezi’nde deprem etkisi yaratan söz konusu skandal olayla ilgili bu sabah basın kuruluşlarına yazılı bir açıklama yollayan İyi Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman, şu ifadelere ver verdi:

“Melikgazi Belediye Meclis üyesi Adnan Vedat KENANOĞLU, 13 Haziran 2021 Pazar günü sabah , “sağlık, işlerinin yoğunluğu ve il dışında işler yapacağını” ifade ettiği sosyal paylaşım ile Meclis üyeliğinden istifa ettiğini açıklamıştır.

Ancak 14 Haziran 2021 Pazartesi günü yapmış olduğu basın açıklamasında, açmış olduğu bir mahkeme sürecinden ve bir takım kişi ve olaylardan bahsederek, Meclis üyeliği ve partiden istifa etmeyeceğini açıklamıştır.

Açmış olduğu davadan ve dava ile ilgili bahsetmiş olduğu olaylardan mensubu olduğu İYİ Parti teşkilat kademelerine, birlikte görev yaptığı Melikgazi İlçe Meclis üyesi olan meclis üyelerimize de hiç bir bilgi vermemiş ve açıklama yapmamıştır. İl Başkanlığına davet edilerek bu konular ile ilgili açıklama yapması istenmiştir. Yapmış olduğu açıklamaklar eldeki bilgi ve belgeler incelendiğinde tatmin edici bulunmamış, kamu menfaati dışında, kendisinin ve başkalarının şahsi çıkar ve menfaatleri doğrultusunda hareket ettiği kanaatine varılmıştır.

Parti tüzüğümüz ve disiplin kurallarına aykırı olarak yapmış olduğu fiil nedeni ile kesin ihraç istemi ile tedbirli olarak disiplin işlemi partimiz organlarınca başlatılmıştır.

Disiplin süreci devam ederken Adnan Vedat KENANOĞLU, e devlet üzerinden İYİ Parti’den istifa ettiğini bildirir dilekçesini partimize göndermiştir.

15 Haziran 2021 tarihinden itibaren partimizi ile ilişiği kesilmiş olup, bu yaşanan süreç, olaylar ve açılan dava ile ilgili olarak İYİ parti teşkilatlarımızın, sürecin başından bu ana kadar yukarıda belirtildiği gibi hiçbir şekilde bilgisi ve dahli bulunmamaktadır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur…”

GÖZLER EKREM SARAR’A ÇEVRİLDİ

İyi Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman’ın bu açıklamaları Kayseri’de şok etkisi yaratırken, gözler Erkem İnşaat Sahibi Ekrem Sarar’ın konuya ilişkin yapacağı öğrenilen basın açıklaması ve suç duyurusuna çevrildi.

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi