Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin İyi Partili Grup Başkan Vekili Kazım Yücel, belediyenin 25 Kasım 2021 de gerçekleştirilen Kasım Ayı Meclis toplantısında söz isteyip kürsüden konuşma yapmak isteyince ortalık karışmış ve mecliste kısa süreli gerginlikler yaşanmıştı.

“oturduğunuz yerden konuşun”

Meclisi yöneten Ak Partili Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Mehmet Savruk ise, kürsüden hitap etmek isteyen İyi Partili Kazım Yücel’e seslenerek “Lütfen Kazım bey oturduğunuz yerden konuşun, bu meclisimizde böyle bir usül yok. Teamülleri yerine getirip lütfen bu usulü bozmayalım” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

O toplantıda, İYİ Partili Grup Başkanvekili Kazım Yücel, Ak Partili Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Mehmet Savruk’un uyarılarına aldırış etmeden demokratik anlamda bir hak olan kürsüden konuşmasını sürdürmüş ve “Seçilmiş belediye meclis üyelerinin kürsüyü kullanmasına engel olamazsınız” şeklinde çıkışta bulunmuştu.

ARALIK MECLİSİ MEMDUH BÜYÜKKILIÇ BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

Yaşanan bu gelişmelerin ardından önceki gün Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık ayı Meclis toplantısı bu kez, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın başkanlığında yapıldı. Kadir Has Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen meclis toplantısında çok çarpıcı ve skandal bir gelişme yaşandı.

33 YILLIK MECLİS KÜRSÜSÜ YERİNDEN KALDIRILDI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin 33 yıllık mazisi olan son 2021 Kasım ayı meclis toplantısında yer alan kürsü, Ak Parti ve İYİ Parti arasında yaşanan tartışmanın sonrasında Aralık ayı meclis toplantısında yerinde yoktu. Kayseri Belediyesi, 14 Aralık 1988 tarih ve 20019 sayılı resmi gazetede yayınlanan 3508 sayılı yasa ile “Büyükşehir” statüsü kazanmış, yeni şekillenen meclise 33 yıl önce demokrasinin mihenk taşlarından bir tanesi olan kürsü konulmuştu.

“o kürsü yerinde olmaz ise ben “ Stand Up” yaparım”

Bu duruma tepki gösteren Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin İYİ Partili Grup Başkanvekili Kazım Yücel, “Kasım 2021’de gerçekleştirilen meclis toplantısında ben meclise sırtımı dönerek konuşmak istemiyorum, kürsüden konuşma yapmak istiyorum demiştim. O zaman Kasım ayı meclis toplantısını yöneten meclis 1. Başkanvekili Mehmet Savruk ile kısa süreli tartışmamız olmuştu. Son Aralık ayı meclis toplantısına geldiğimde de kürsüyü yerinde görmeyince çok şaşırdım. Biz İYİ PARTİ olarak Kayseri’deki 750 bin seçmenin 250 bininin oyunu almış bir partiyiz. Yani biz o belediye meclisinde Kayseri’deki 250 bin seçmeni temsil ediyoruz. Biz ayrıca Kayseri de Millet İttifakı’nı temsil ediyoruz. Bir sonraki meclis toplantısında o kürsü yerinde olmaz ise ben ayağa kalkarım “ Stand Up” yaparım. Ben partim adına bu kürsünün yerine konulmasını istiyorum. Eğer konulmaz ise de bunun gereğini biz parti olarak yaparız” dedi.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ VE BAŞKAN SAVRUK TALİMAT VERMEMİŞ

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin 33 yıllık meclis kürsünün kaldırılma talimatının kim tarafından verildiği tartışma konusu oldu. Kayseri Yerel Haber’e özel açıklamalarda bulunan Ak Partili Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile Ak Partili Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Mehmet Savruk, kürsü kaldırma talimatının kendilerinden gelmediği söylediler.

TALİMATI KİM VERDİ?

Kasım-Aralık 2021 olmak üzere her iki meclis toplantısını yöneten bu isimler talimat vermedi ise meclis kürsüsünün kim veya kimler tarafından kaldırıldığı merak konusu oldu.

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi