Merhaba değerli okurlarım…

Bu yazıdan önce kaleme aldığım “ Kayseri FETÖ Borsası : 3” başlığını taşıyan yazı dizimi “Yarın Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular hakkında açılan soruşturmanın akıbetini kaleme alacağım” sözleriyle bitirmiştim.

Biliyorum hepiniz, “KAYSERİ FETÖ BORSASI: 4” yazı dizimde “Kayseri Eski Emniyet Müdürü İbrahim Kulular hakkında açılan soruşturmanın akıbeti” hakkında kaleme alacağım o yazıya odaklandınız!

Sorumlu gazetecilik ilkeleri gereği affınıza sığınarak, konuya ilişkin elime ulaşan bazı ek bilgi ve belgeleri tam teyit etmek adına sizden biraz daha süre isteyeceğim.

Gerçekleri tüm çıplaklığıyla öğrenmek için sabırsızlandığınızı biliyorum ancak, bu kaleme aldığım yazımında da bundan sonra kaleme alacağım o çarpıcı yazıyı desteklemek adına çok önemli bir mihenk taşı olacağını belirterek, yaşanan gecikme için hepinizden özür diliyorum.

***

Yukarıda belirttiğim konuya ilişkin çalışmalarım sürerken, Kayseri de ilginç bir gelişme yaşandı!

Star gazetesi yazarı ve AKP’li Adıyaman Eski Milletvekili Mehmet Metiner, Bekaş İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu’nun sahibi olduğu Kent Türk Televizyonu'nda canlı yayına çıktı.

Analiz isimli programda Gazeteci İlter Sağırsoy'un sorularını yanıtlayan Mehmet Metiner, Türkiye Cumhuriyeti 11. Cumhurbaşkanı hemşerimiz Abdullah Gül başta olmak üzere Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Eski Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ı yeni parti kurma hazırlığında oldukları için adeta hain ilan etti.

Mehmet Metiner öyle esti gürledi ki, sonra haddini aşarak freni boşalan kamyon misali adeta duvara tosladı.

AKP’li Adıyaman Eski Milletvekili Mehmet Metiner katıldığı o canlı yayında , “Kayseri Türkiye'nin Amerika’dan sonraki Pensilvanyası'dır!” demiş!

Ben programın tamamını çok sonradan izleme fırsatı bulabildim!

Metiner’in o akşamki bu sözlerine ilk tepki, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Danışmanı Hasan Sami Özvarinli’den geldi.

Özvarinli’nin o açıklamasını aynen yayınlıyorum;

“AĞIR YAZACAĞIM ÇÜNKÜ...

PATAVATSIZIN BİRİ ÇIKIP MEMLEKETİMİZ KAYSERİ'Yİ, AMERİKA'NIN BİR ŞEHRİNE BİZİM İÇİN TERÖR YUVASI OLAN BİR ŞEHRİNE BENZETİYOR KİMSEDEN SES YOK! İKİ EŞŞEĞİ GÜDEMEYEN BİRİ, YALAKALIK YOLUYLA VEKİL OLURSA ANCAK BÖYLESİ BİR ÇAM DEVİRİRDİ ZATEN! PEKİ AKP'Lİ OLAN BU PATAVATSIZ BÖYLE KONUŞTUDA BİZİM BAŞLAR, STK'LAR NEREDE? BU LAFI SİNEYE Mİ ÇEKTİLER? SÖZÜM ONA BU PENSİLVANYA'NIN BELEDİYE BAŞKANI YOK MU, SİYASİ MÜCADELEDE AYNI YA DA FARKLI SAFLARDA GAYRET GÖSTEREN İL BAŞKANLARI YOK MU? ÖLDÜNÜZ MÜ ARKADAŞ YOKSA BENZETMEYİ KABULLENDİNİZ Mİ? 'HÖST LAN LAFINI BİLDE KONUŞ' DİYEN BİR MEMLEKET EVLADI YOK MU? BU NE DEMEK ARKADAŞ DİYE SORAN BİR GAZETECİMİZ...

YOKMUŞ NE YAZIK Kİ!

BİRİLERİ İÇİN KOLTUK SEVDASI VE SİYASİ BEKLENTİLER MEMLEKETTEN VE ŞEREFTEN ÖTESİNİ İFADE EDİYOR! KAYSERİ SEVDASI İÇİN BÜYÜK LAF SÖYLEYENLER BİR ANDA YOK OLUYOR! ANLIYORSUN Kİ HEPSİ UCUZ KAHRAMAN RANT YOKSA SEVDA YOK DİYENLERDEN! BİZ ONLARDAN DEĞİLİZ BU LAFI SİNEYEDE ÇEKMEYİZ. EĞER O PATAVATSIZ PENSİLVANYA'YI ARIYORSA AKP GENEL MERKEZİNE GİTSİN, PENSİLVANYA'YI ZİYARET EDEN VEKİL ARKADAŞLARINA BAKSIN VE ŞUNU UNUTMASIN Kİ TERÖRİST YATAĞINA BENZETTİĞİ BU ŞEHİRDEN HER SEÇİM %60 VE ÜZERİ OYU KENDİ PARTİSİ ALDI...BU EN ÇOK KENDİ SEÇMENİNE HAKARETTİR!”

Özvarinli’den sonra ise Kayserili sanatçımız Recep Alemdar da kişisel facebook hesabından “Mehmet Metiner Kayseri için ha Pensilvanya ha Kayseri demiş bence havlamış!” şeklinde ifadeler kullandı.

Vay be biri Kayserili doktor diğeri Kayserili sanatçı!

Daha Kayserili diğer siyasetçilerden çıt yok!

Vallahi helal olsun bu adam gibi adamlara!

Mehmet Metiner’in ağzının payını iyi vermişler!

Son günlerde planlı ve programlı bir biçimde imajı her platformda yerle bir edilmeye çalışılan Kayseri’nin böyle yürekli dobra dobra çıkıp konuşabilen yürekli insanlara ihtiyacı var!

Kayseri’de akşam bu gelişmeler yaşanırken, ertesi gün sabah konu Vali Şehmus Günaydın ile birlikte Kayseri Kalesi’ni gezmeye gelen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a gazeteciler tarafından sorulmuş o da cevap vermiş…

O geziden haberim olmadı olsa kesin giderdim!

Başkan Memduh Büyükkılıç’ın da açıklaması aynen şöyle ;

“Kayseri ticaret ve sanayinin merkezi. Ay Yıldızlı Türk Bayrağına, vatanına, milletine, devletine, inancına, tarihine, kültürüne bağlı insanların olduğu Anadolu’nun güzide şehri. Bu tür açıklamaları ciddiye de almayız, üzerimize de almayız. Dışarıdan gelip ahkam keserek bu şehri sıkıntıya sokacak sözleri sarf etmeye hiç kimsenin hakkı da yok, haddi de değil. Ülkemizin her yerinde olduğu gibi FETÖ terör örgütü Kayseri’mizin hayırseverliğini, iyi niyetini istismar etmek suretiyle bazı çalışmalarda bulunmuş olabilir. Devletimizin gücü yamuk ve yanlış olanları temizlemeye ve onları yargıya teslim etmeye yeter. Nitekim öyle olmuştur. Yanlış yapanlarla ilgili her türlü uygulamalar yapılmıştır. Hal böyle iken Kayseri’nin ticaretini, sanayisini ve burada yatırım yapanların yatırımını gölgeleyecek açıklamalar yapmak kimseye bir şey kazandırmaz. Bu tür açıklamalara pirim vermek de kimseye bir şey kazandırmaz. Hep beraber bu şehrimize sahip çıkacağız. Biz şehrimizi seviyoruz. Şehrimizin, insanımızın, Türk milletinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin sevdalısıyız.”

Daha sonra yazılı bir açıklama yapan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da benzer içerikli bir açıklama yaptıktan sonra, önceki akşam KentTürk isimli televizyon ekranından Kayseri’ye kara çalan Mehmet Metiner 24 saat geçmeden İHA’ya verdiği röportajla “Çok üzgünüm” sözleriyle çark etti.

İHA’ya verdiği röportajda bu kez "Pensilvanya bir benzetmedir, göndermedir. Bu kadarına akıl erdiremeyenlerin aklına şaşarım. Benim sözlerimden, benzetmemden bir tek kripto FETÖ'cüler ve FETÖ'nün siyasi ayakları rahatsızlık duyarlar" şeklinde ifadeler kullanan Metiner, bu kez hem Kayseri halkının aklıyla alay etti hem de kendisine tepki gösteren herkesi FETÖ’cülük ve FETÖ’nün siyasi ayağı olmakla suçladı!

***

Şimdi aklıyla alay ettiği Kayseri halkından özür dilerken dahi tüy dikmeyi ihmal etmeyen TBMM artığı bu dengesiz Mehmet Metiner ayrıca o programda, Kayseri Eski Emniyet Müdürü İbrahim Kulular’ı da öve eve yere göğe sığdıramadı!

Doğru okudunuz!

Mehmet Metiner’e TBMM artığı dengesiz dedim, neden dengesiz dediğimi yazının tamamını okuyunca daha iyi anlayacaksınız!

AKP’li Adıyaman Eski Milletvekili Mehmet Metiner’in Kayseri Eski Emniyet Müdürü İbrahim Kulular’a övgüler dizdiği o konuşmasından bir bölümü aşağıda sizlerle paylaşıyorum:

“İbrahim Kulular çok yiğit bir adamdır ona selamlarımı iletiyorum. Emniyet tarihimizde bu FETÖ ile mücadelesinde taktirle andığım nadir insanlardan biridir. İnşallah daha yüksek makamlar da kendisini görürüz. Bence hala önü açıktır! Ama onun burada nasıl zorlandığını da bilirim. Ben milletvekiliydim biliyorum. Niye burada Boydak grubuna operasyon yapıyor, orada eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül aba altından sopa gösteriyor. Burada bir kısım başka çevreler, kripto unsurlar, hala partimizin içinde de olan! Düşününüz ki il başkanımız cezaevine girdi! Ben kendisi suçludur, suçsuzdur demiyorum! O ayrı bir şey. İçimizde bir takıp kripto, aleni unsurların olduğu o dönemde İbrahim Kulular’ın yaptığı mücadele her babayiğidin harcı değildir! Kuyruklarına bastı üstlerine gitti, birileri görevden almaya çalıştı. Biliyorum! Şimdi diyorlar ki hiç mi hata yapmadı? Bunu diyenler peygamber midir? Bunlar hiç mi hata yapmadı? Türkiye’nin her yerinde Adliye’nin ön kapısından alınıp arka kapısından salınan FETÖ’cüler gördük! Adil Öksüz’ü kim bıraktırdı? Hala bir sürü şaibeli işlemler yapılıyor. Bu kripto unsurlar halen çok etkililer! FETÖ ile mücadele konusunda İbrahim Kulular çok büyük bir nimetti. Birileri bunu sulandırmaya çalıştılar. Birileri yanlış bir algı oluşturmaya çalıştılar! İbrahim bey bunu kimin için yaptı? Artık bir ömür boyu FETÖ’nün hedefindeki bir insandır! Sadece kendisi değil, eşi çocukları akrabaları artık hedefler. O da böyle başını sallayıp gidebilirdi, iki makyaj operasyonla geçiştirebilirdi. Ama Kayseri halkı İbrahim Kulular’ın kıymetini bildi ama bizim içimizden birileri o birilerini de biliyorum vaktinde de söyledik. İdari koltuklarda oturuyorlardı sonradan görevden alındılar ve hep yanlış algıladılar.”

İlginç bir yaklaşım tabi…

Kayseri Eski Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Burç Eğitim Kültür Vakfı’na yapılan baskında ele geçirilen çuvallar dolusu 17-25 Aralık sonrası bağış dekontları için kime işlem yaptı acaba?

Yine Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Kamil Taşçı tarafından yüzlerce sayfa hazırlanıp önüne konulan ORAN Kalkınma Ajansı dosyasıyla ilgili ne işlem yaptı acaba?

Tekrardan Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Kayseri OSB’deki sanayicileri yakından ilgilendiren SGK dosyası hakkında kime ne işlem yaptı acaba?

Kayseri Emniyet Müdürlüğü, Cumhuriyet Savcılığı talimat yazısı olmasına rağmen burnunun dibindeki kaç işadamının adresini bulamadı acaba?

Gece vakti şu an aklıma gelenler Özkoyuncu Madencilik, Elmacı Madencilik, Suat Altın, Orhan Say, Ödül İnşaat, Bekaş İnşaat, Demir Grup, Somyürekler Petrol, Kumtel, ABC Nakliyat da ne gibi işlemler yapıldı acaba?

Unuttuklarımı da bir ara yazarım!

Kayseri OSB’ye tam dalarsak bu listeyi uzatmak elbette mümkün!

Metiner konuşmasının devamında “Efendim şuna neden selam veriyor? Şuna neden merhaba ediyor? Yav Emniyet müdürüdür, o selam verdikleri belki FETÖ’yü çökertmek için bilgi sağlayan en önemli kişidir! Bir Emniyet müdürü kime selam vereceğini bilir, tüm ilin istihbaratının emrinde olduğu bir insandır! Bunu diyen arkadaşlar kiminle oturup kalktığına baksınlar!” sözleriyle Hunat Camii Eski Emekli İmamı Sarar Giyim Mağazası’nın Sahibi Ali Çamlı’yı mı kastediyor?

Kayseri’de “Tüm ilin istihbaratının emrinde olduğu bir insan” kim acaba?

Bu insan nasıl bir insan ki Koskoca Kayseri’nin tüm istihbarat birimleri emrinde olacak?

Metiner’in kastettiği o “Bir adam” Vali desen Vali değildir herhalde?

Çünkü öyle bir yetki sadece Valilerde var?

Ali Çamlı bir gizli örgütün istihbarat imamı mıydı da biz bilemedik acaba?

Metiner son cümlesinde de, “Bunu diyen arkadaşlar kiminle oturup kalktığına baksınlar” derken de Kayseri Valisi Şahmus Günaydın’a aba altından sopa mı gösteriyor dersiniz?

Yani TBMM artığı dengesiz Mehmet Metiner, “Vali Şehmus Günaydın ayağını denk al, Ali Çamlı ile ters düşme. Senden önceki o koltukta oturan Eski Vali Sülayman Kamçı; Ali Çamlı, İbrahim Kulular ve benimle ters düştüğü için mi gitti” demeye getiriyor acaba?

O meşhur Yahyalı şelale pozundan sonra görevden alınan bazı üst düzey kamu görevlilerini mi kastediyor acaba?

Gerçeklerin zamanı gelince gün yüzüne çıkmak gibi kötü bir huyu vardır!

Sabır…

***

Neyse dönelim Kayseri halkından özür dilerken bile tüy dikmeyi başaran, kendisine tepki gösteren herkese FETÖ Borsası’nın brokerlarının meziyet edindiği tarzda FETÖ yaftası yapıştırmaya çalışan TBMM artığı Mehmet Metiner’i dengesiz yapan asıl konumuza!

Çıktığın televizyonun sahibiyle tanıştın mı hiç?

Tanıştırmadılarsa ben buradan kendisini takdim edeyim!

O televizyon Kayseri’nin en azılı FETÖ’cüleriyle himmet toplantıları yapan, FETÖ oturmalarında gözüken, adı ve boy boy fotoğrafları Kayseri Adliye Sarayı’ndaki FETÖ iddianamelerinde fink atan Bekaş İnşaat’ın sahibi Bekir Karahasanoğlu’na ait!

Kadın Avukatı tehdide azmettirmekten hapis cezası almış, gazeteci tehdit ettirmekten de hala yargılanan bir adam!

Kayseri Eski Emniyet Müdürü İbrahim Kulular da iddiaya göre kayınbiraderi Cengiz Kardeş adına 1 buçuk milyon TL değerindeki bir evi Bekaş İnşaat’ın sahibi Bekir Karahasanoğlu’ndan aldı!

Kayseri Eski Emniyet Müdürü İbrahim Kulular’ın kayınbiraderi üzerinden alındığı iddia edilen dairenin arsa devir işlemleri için de gerekli ödemeyi de Ali Çamlı yaptı.

Şimdi Bekir Karahasanoğlu ile tanıştınız mı?

Size tavsiyem bir daha Kayseri’ye gelirseniz, Kayseri’ye ve Kayserililerin meselelerine destursuz girmeyin!

***

Kayseri’yi ve Kayserili FETÖ’cüleri çok iyi bilip tanıdığınızı iddia ediyor sunuz ya hani, hiç vakit geçirmeden bir Cumhuriyet Savcısı’na gidip tüm bildiklerinizi tek tek anlatın.

Neyi bekliyorsunuz?

Haydiiiiiiii!

Size ezancı mı lazım?

Ali Çamlı hocanın kulaklara ezan okumasını bekliyorsanız o boyundan büyük yaptığı hamlelerle çoktan emekli oldu!

Müezzin de Kütahya’ya tayin edildi!

Hiçbir şey yapamıyorsanız size önerim, Beştepe’deki saraya gittiğinizde, arka bahçede oyalanacağınıza reis ile görüşün !

Böylelikle hem reisi keyiflendirin, hem siz keyiflenin!

Daha ne duruyorsunuz?

Haaydi!

Son olarak Kayseri'yi Pensilvanya'ya benzetiyorsunuz ya öve öve yere göğe sığdıramadığınız Kayseri Eski Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, 5 yıllık görev süresi boyunca Kayseri'de armut mu topladı?

Editör: Haber Merkezi