Kayseri Eski Emniyet Müdürü İbrahim Kulular’ın kayınbiraderi Cengiz Kardeş üzerinden Bekaş İnşaat’tan aldığı önü sürülen 1 milyon 500 TL’lik daireye ilişkin rüşvet iddiaları nedeniyle karşılıklı başlatılan soruşturmalar sürerken, çok çarpıcı bir gelişme yaşandı.

BEKAŞ’IN ESKİ GENEL MÜDÜRÜ POLİSE İFADE VERDİ

Kayserili Bekir Karahasanoğlu’nun sahibi olduğu Bekaş İnşaat A.Ş’nin Eski Genel Müdürü H. D., 25 Aralık 2019’da polise ifade verdi.

İBRAHİM KULULAR O DAİREYİ KENDİ ÜZERİNE ALMAK İSTEMEMİŞ

Yaklaşık 2 yıl boyunca Bekaş İnşaat A.Ş de Genel Müdür olarak Ankara da çalıştığını belirten H. D. resmi kayıtlara geçen ifadesinde, “Bekir Karahasanoğlu şirketin anlaşmalı olduğu arsa sahiplerinden bir tanesine daireyi aracılık yaparak Cengiz Kardeş isimli şahsa devretti. Ben yapılan tüm işlemlere şirkette çalıştığım için dahil oldum. Bekir Karahasanoğlu yapılan işlemler esnasında Cengiz Kardeş’e devir edilen dairenin aslında (Kayseri Eski Emniyet Müdürü) İbrahim Kulular’a verildiğini, İbrahim Kulular daireyi kendi üzerine almak istemediği için akrabası Cengiz KARDEŞ’in adına verdiklerini söyledi” şeklinde ifadeler kullandı.

“BEKİR KARAHASANOĞLU BU DURUMU REKLAM OLARAK KULLANDI”

Söz konusu devir işleminin herkes tarafından bilindiğini ve Bekaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu’nun da bu durumu her fırsatta reklam malzemesi olarak kullandığını anlatan H. D., şunları söyledi:

“Dairenin bulunduğu arsadaki tüm mal sahipleri de bu dairenin İbrahim KULULAR ın olduğunu biliyorlardı. Bekir KARAHASANOĞLU bu durumu reklam olarak kullanıp diğer mal sahiplerine söylüyordu. Ben BEKAŞ şirketinden 2017 yılının başlarından ayrıldım, ayrıldıktan sonra şirketten alacaklarımı tahsil etmek için dava açtım. Dava açtığım dönemlerde G. Ö.  ile tanıştım. Bana BEKAŞ tarafından mağdur edildiğini söyleyerek suç duyurusunda bulunacağını, BEKAŞ ile Cengiz KARDEŞ’e verilen gündeme gelen daire ile ilgi tanıklık yapmamı istedi. Bende Cengiz KARDEŞ’e verilen daire ile ilgili bildiklerini yazarak, yazılı halde G. Ö.’e verdim. Ben verdiğim yazılı beyanımda olayları olduğu gibi bire bir anlattım. Kimseye iftirada bulunmadım, kişilik haklarına müdahale etmedim. İtibarını zedelemedim. Vermiş olduğum yazılı beyanı hiçbir yerde yayınlamadım. Oda TV adlı programı bilmiyorum. Gerek görülmesi halinde HTS kayıtlarımın çıkartılmasına rıza gösteriyorum.”

“İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NIN AÇTIĞI SORUŞTURMADA DA İFADE VERDİM”

Sözlerinin devamında konuya ilişkin kendisinin Kayseri Eski Emniyet Müdürü İbrahim KULULAR ile ilgili İçişleri Bakanlığı’nın açmış olduğu soruşturmada ifadeye çağrıldığını da dile getiren D., “Ayrıca İbrahim KULULAR ile ilgili İçişleri Bakanlığının açmış olduğu soruşturmada ifadeye çağrıldım. İfademde de G. Ö.’e vermiş olduğum yazılı beyanımdaki hususlar soruldu, bunula ilgili açıklamaları yaptım. Yazılı beyanımda idari soruşturma dosyasında gördüm. Yazılı beyanımı görünce G. Ö.’ün benim yazılı beyanımı gerçekten soruşturma dosyasında kullandığını herhangi bir kötü niyetinin olmadığını bir kez daha anladım. Hakkımda belirtilen suçlamaları kabul etmiyorum. Söyleyeceklerim bunlardan ibarettir” dedi.

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi