Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren İmar AŞ'de Parkomat (Otopark) görevlisi olarak çalışan Ahmet İnce, Türkiye ve Kayseri gündemini derinden sarsacak çok ciddi iddialar ortaya attı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne ait otoparkları kullanan Kayseri halkının soyulduğunu, üzerindeki İmar AŞ üniformasıyla iddia eden İnce, " Burada hırsızlık, yolsuzluk hat safhada! Ben namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum Kayseri halkını soyum soyum soyuyorlar" diye ifadeler kullandı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren İmar AŞ'de Parkomat (Otopark) görevlisi olarak çalışan Ahmet İnce, Türkiye ve Kayseri gündemini derinden sarsacak çok ciddi iddialar ortaya attı.

"KAYSERİ HALKINI SOYUM SOYUM SOYUYORLAR"
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne ait otoparkları kullanan Kayseri halkının soyulduğunu, üzerindeki İmar AŞ üniformasıyla iddia eden İnce, " Burada hırsızlık, yolsuzluk hat safhada! Ben namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum Kayseri halkını soyum soyum soyuyorlar" diye ifadeler kullandı.

"ÇAKTIRMADAN ARAÇLARA FAZLA FAZLA OTOPARK ÜCRETİ YAZILIYOR"

İnce, İmar AŞ'de yaşandığını iddia ettiği yolsuzluk ve soygunu kendi ağzından şöyle anlattı:
" Araçları usulsüz olarak plakaya attırıyorlar. Araçlar park alanına girmiyor girmediği halde 'Sen adama çaktırmadan yaz, camına fiş koymadan plakasına at. Habersizce at, kavga etmeden at. Çaktırmadan başını belaya sokmadan at' diyorlar. Bazı araçlar dün, 2-3 dakika durdu beni oraya çağırdılar, ben gidip gelmeye araç plakasındaki otopark ücreti 5 TL olmuş. Adam geldi bana itiraz etti. Bende dedim ki, 'Mesut bey, bu araç 5-6 dakika durdu durmadı dedim. Ben sizlerin yanına geldiğim için ben çıkış yapmadım dedim. Onlar da bana, 'Sen karışma ne yapacaksın onlar ödeyecek' dediler. Bazı araçları 1-2 dakika durmadan, parkomatlar farkına varmadan araçlara fazla fazla otopark ücreti yazılıyor. Bazı parkomatlar girdi çıktı yapıp, paraları cebine indiriyor böyle şikayetler var. Yani burada hırsızlık, yolsuzluk hat safhada! Ben namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum Kayseri halkını soyum soyum soyuyorlar. Tek tek gezilsin, müşterilere sorulsun kimse memnun değil! Ben müşteriye eski borcun var beyfendi diyorum adam bana 'Ben borcumu 2 gün önce ödedim' diyor."
"MENFAAT UĞRUNA BUNLAR BABASINI BİLE SATAR"
Şok eden iddialarına "Menfaat uğruna bunlar babasını bile satar" sözleriyle devam eden İmar AŞ'de Parkomat (Otopark) görevlisi olarak çalışan Ahmet İnce, çalıştığı süre zarfında başından geçen olayları anlattı.
"BU HALKA, BU MİLLETE YAZIK "
"Bu millete yazık, ben bu gördüğüm şeylere dayanamıyorum" diyerek isyan eden İnce, "Benim isyan ettiğimi de bütün arkadaşlar biliyor.Benim 4 çocuğum var, ben Allah'dan ve kul hakkından korkuyorum. Kendilerine de gidin sorun, benim 4-5 tane vukuat dosyam var. Bir birlerini şahit göstererek bizi suçluyorlar" dedi.
"MEHMET ÖZHASEKİ GİBİ BİR HAK YİYEN İNSAN"
İddialarına Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin hak yediğini öne sürerek devam eden İnce, "Bizi tazminatsız, haksız, hukuksuz işten atıyorlar. Bunları sürekli mahkemeye veren oldu ama arkalarında Mehmet Özhaseki gibi bir hak yiyen insan olduğu sürece bir şey yapamıyorlar" diye konuştu.
O OTOPARK GÖREVLİSİ BU SÖZLERİN ARDINDAN İŞTEN ÇIKARILMIŞ
Yaklaşık 3 ay önce çekildiği öğrenilen bu görüntülerin ardından İmar AŞ'de Parkomat (Otopark) görevlisi olarak çalışan Ahmet İnce'nin, durumu öğrenip ve belediye yetkililerine bildiren bir gazetecinin girişiminin ardından işten çıkarıldığı öğrenildi.
Önüne yaklaşık 2 ay önce belgesi, bilgisi geldiği halde o gazetecinin söz konusu haberi neden yapmadığı merak konusu olurken, konuya ilişkin bilgi talebinde bulunduğumuz Kayseri Büyükşehir Belediyesi İmar AŞ yetkilileri ise, Ahmet İnce'nin psikolojik sorunları olduğunu öne sürdü.
DOKTOR RAPORU VAR MI?
İtirafçı Otopark görevlisi İnce'nin, söz konusu röportajı verdiği andan önce psikolojik bir rahatsızlığının bulunup bulunmadığı, ailesi ve yakınlarının elinde ise herhangi bir doktor raporu bulunup bulunmadığı merak konusu oldu.
ÖZEL HABER: ALİ TÜRKASLAN- SELAHATTİN KARAKOÇ

Editör: Haber Merkezi