Kayserispor Kulübü Başkanı Erol Bedir’in Kayseri’nin göbeğinde 5 kat ruhsatsız kaçak inşaat yaptığı ortaya çıktı. Özel Dünyam Hastanesi’nin hemen bitişiğinde yükselen kaçak yapı, vatandaşın yaptığı ihbar üzerine durduruldu. Şimdilik inşaatı mühürleyen Kocasinan Belediyesi, Kayserispor Kulübü Başkanı Erol Bedir’i toplamda 77 bin 434 TL’yi bulan 3 ayrı para cezasına çarptırdı.

Kayserispor Kulübü Başkanı Erol Bedir’in, Hacısaki Mahallesi’ndeki sahibi olduğu Özel Dünyam Hastanesi’nin mevcut binasına ek 5 katlı ruhsatsız kaçak inşaat yaptığı ortaya çıktı.

KAÇAK İNŞAAT İHBAR GELİNCE DURDURULDU

Ana hastane binasının hemen bitişiğinde 5 kat çelik konstrüksiyon yöntemiyle yükselen inşaat, 12 Ekim 2018 tarihinde yapılan bir ihbar üzerine Kocasinan Belediyesi ekiplerince durdurulup mühürlendi.

TOPLAM 77 BİN 434 TL PARA CEZASI KESİLDİ

Aynı zamanda Dr. olan Kayserispor Kulübü Başkanı Erol Bedir’in sahibi olduğu Özel Dünyam hastanesinde yaptığı kaçak inşaat nedeniyle; mevcut haliyle veya öngörülen bir afet tehlikesi karşısında can ve mal emniyetini tehdit ettiği için 24 bin 198 TL, uygulama imar planı bulunan bir alanda yapıldığı için 4 bin 839 TL , ruhsat almaksızın yeni inşai faaliyet yaptığı için de 24 bin 198 TL olmak üzere toplam 77 bin 434 TL’yi bulan 3 ayrı para cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı.

VATANDAŞIN CAN VE MAL EMNİYETİNİ TEHDİT EDİYOR

Kocasinan Belediyesi Encümeni’nin 41/1082 sayılı karar metninde yazdığı üzere, vatandaşın “can ve mal emniyetini tehdit ettiği” açık ve net belirtilmesine rağmen söz konusu kaçak inşaat hakkında kesilen para cezasının ötesinde hiçbir işlem yapılmaması akıllarda soru işaretleri bıraktı.

BELEDİYE BU UCUBE YAPIYA DAHA NE KADAR SESSİZ KALACAK?

Gariban vatandaşın şehir merkezinden kilometrelerce uzaktaki arazilere diktiği tek katlı gecekonduya göz açtırmayan ve anında yıkım ekipleri görevlendirerek o kaçak yapıları yerle bir eden Kocasinan Belediyesi’nin, şehrin göbeğinde 5 kat yükselen bu ucube yapıya daha ne kadar sessiz kalacağı merak konusu oldu.

ANA HASTANE BİNASININ DA 2 KATININ KAÇAK OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Diğer yandan 16 katlı olduğu öğrenilen Özel Dünyam Hastanesi’nin mevcut ruhsatında 14 katlı olduğu üstteki 2 katının da kaçak olduğu iddia edildi.

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi