Kayseri Özel İdaresi Eski Genel Sekreteri Nevşehir Vali Yardımcısı Mustafa Atsız hakkında “Makam ve mevkiini kullanarak kendisine ticari ve maddi menfaat sağlamak” iddiasıyla idari soruşturma açıldı. Nevşehir Vali Yardımcısı Ahmet Soley’in yürüttüğü soruşturma kapsamında Yunus Ertuğrul isimli vatandaş, şu an Nevşehir Vali Yardımcılığı görevini yürüten Mustafa Atsız aleyhinde ifade verdi. Yunus Ertuğrul ifadesinde Atsız tarafından para ve menfaat karşılığında kandırıldıklarını iddia etti.

Ertuğrul Grup adı altında faaliyet gösteren bir şirketin ortakları arasında çıkan anlaşmazlık sonrası hakem olarak devreye giren Kayseri Özel İdaresi Eski Genel Sekreteri Nevşehir Vali Yardımcısı Mustafa Atsız hakkında şok suçlamalar ortaya atıldı. Şirket ortaklarından Koray Ertuğrul’un oğlu Yunus Ertuğrul, para ve menfaat karşılığında kandırıldıklarını iddia ederek Atsız aleyhinde ifade verdi.

“MUSTAFA ATSIZ TARAFINDAN PARA VE MENFAAT KARŞILIĞINDA KANDIRILMIŞ OLDUĞUMUZU FARK ETTİK”

Yunus Ertuğrul, Nevşehir Vali Yardımcısı Ahmet Soley’in yürüttüğü soruşturma kapsamında verdiği ifadesinde “Mustafa Atsız geçmişte babamın yakın arkadaşı idi. Ertuğrul Grup adı altında birçok şirketimiz mevcuttu. Diğer ortaklarımız Kemal Ertuğrul ve Gıyasi Öztürk ile aramızda anlaşmazlıklar çıktı ve şirket dağıldı. Bu süreçte olay yargıya intikal etti ve mahkemeler halen devam etmektedir. 2013 yılı içerisinde Mustafa Atsız bize gelerek diğer ortaklarınızla aranızda yaşadığınız problemlerde size yardımcı olayım hakemlik yapayım dedi. Daha sonra sizin Gıyasi Öztürk ile anlaşmanız zor Kemal Ertuğrul size her türlü imkânı sağlar, borçlarınızı öder fabrikalar çalışmaya devam eder sende haklarını alırsın dedi. Daha sonra Mustafa Atsız’ın hakemliği ile 10 maddelik çerçeve bir protokol hazırlandı ve protokolün imzalanması için Mustafa Atsız bizi ve Ankara’da oturan Kemal Ertuğrul’u Nevşehir Valiliği’nde bulunan çalışma odasına çağırdı. 23.08.2016 tarihinde babamla birlikte Mustafa Atsız’ın Nevşehir Valiliği’nde bulunan çalışma odasına geldik, bu arada Kemal Ertuğrul’un Mustafa Atsız’ın yanına daha önceden gelerek hazırlanan çerçeve protokol üzerinde değişiklik yaptıklarını fark ettik. Mustafa Atsız’a olan güvencemiz nedeniyle aleyhimize bir şey olamayacağı güvencesiyle imzaladık. Hatta garanti olsun diye bizden boş senet alarak kasasına koydu. Bu protokol çerçevesinde bizden talep etmiş oldukları yükümlülüklerimizi yerine getirerek açtığımız davalardan vazgeçtik. Ancak karşı taraf yükümlülüklerini yerine getirmedi ve davalardan vazgeçmedi ve hakem olarak belirlediğimiz Mustafa Atsız bu duruma müdahale etmedi. Bunun üzerine Mustafa Atsız tarafından para ve menfaat karşılığında kandırılmış olduğumuzu fark ettik” şeklinde ifadeler kullandı.

“MUSTAFA ATSIZ REİS ENERJİ’NİN GİZLİ YÖNETİCİSİ VE ORTAĞIDIR”

Bu hakemlik olayının sonrası söz konusu şirketin diğer ortağı Kemal Ertuğrul’un, Kayseri’de kendisine ait bir fabrikayı Kayseri Özel İdaresi Eski Genel Sekreteri Nevşehir Vali Yardımcısı Mustafa Atsız’a kiraya verdiğini iddia eden Yunus Ertuğrul, “Daha sonra Kayseri’de Kemal Ertuğrul’un idaresinde bulunan Erkim Yapı Kimyasalları Fabrikası Mustafa Atsız’ın şirketi olan Reis Enerji’ye kiralandı. Kiralanmadan kısa süre önce Mustafa Atsız eşiyle birlikte sahibi ve ortağı olduğu Reis Enerji şirketini eşiyle birlikte arkadaşlarına devredip kendisini gizledi. Hala şirketin gizli yöneticisi ve ortağıdır” dedi.

“ATSIZ’IN MAL VARLIĞI DEVLET MEMURUNUN MAAŞI İLE ELDE EDİLEMEYECEK KADAR YÜKSEKTİR”

Atsız hakkında çok ciddi iddialar ortaya atan Yunus Ertuğrul ifadesini şöyle bitirdi: “Duyduğumuza göre Mustafa Atsız Savcılarla iyi ilişkiler kurup Savcılarla birlikte çalışarak gözaltına alınan işadamlarını nüfusunu kullanarak, para karşılığı serbest bıraktırmaktadır şeklinde duyumlarımız oldu ne kadar doğru bilmiyoruz. Mustafa Atsız Kayseri İl Özel İdaresi Genel Sekreteri iken Özel idareye ait bir arsayı kat karşılığı müteahhitte vererek inşaat yapılmasını sağlıyor. Karşılığında da müteahhitten dubleks bir daire alıyor daha sonra bu daireyi senet karşılığı tekrar kooperatife devrediyor. Bu senetlerle alışveriş yapıyor. Daha sonra bu senetler ödenmeyince alacaklılar kooperatifle icralık olmuşlardır ve davalar halen devam etmektedir. Kendisinin mal varlığı devlet memurunun maaşı ile elde edilemeyecek kadar yüksektir. Bu mal varlığının nasıl edinildiğinin araştırılmasının uygun olacağını beyan etti. Ayrıca hakemlik yaptığı anlaşmazlığımızla ilişkili olarak, bir davada tanık olarak kabul edilmemesine rağmen dışarıdan dilekçe vererek mahkemeye dahil oldu ve duruşmada yalan ifade vermiştir. Lehine şahitlik ettiği kişi haksız bulunarak ceza almıştır.”

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi