Fethullahçı Terör Örgütü’ne üye olmak iddiasıyla Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Kayseri Ticaret Odası’nın 2 numaralı ismi Nuh Mehmet Saçmacı, beraat etti. Mahkemenin verdiği beraat kararı sonrası açıklamalarda bulunan Saçmacı, “En baştan beri bu dava benim için FETÖ davası değil, KTO’yu yamyamlardan kurtarma davasıydı. Bana iftira atanlar, benzer iddialarla Kayseri Ticaret Odası Başkanım Mahmut Hiçyılmaz’ı da hedef aldılar” dedi.

Kayseri Ticaret Odası Eski çalışanları Mehmet Kılnamaz ve Kadir Onur ile Ömer Faruk Berk isimli bir şahsın şikâyet dilekçeleri nedeniyle “Fethullahçı Terör Örgütü’ne üye olmak” iddiasıyla yargılanmaya başlayan Kayseri Ticaret Odası’nın 2 numaralı ismi Nuh Mehmet Saçmacı’nın duruşması bugün Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

NUH MEHMET SAÇMACI BERAAT ETTİ

Mahkemeye beraat edilmesi gerektiği yönünde mütalaa veren Cumhuriyet Savcısı’nın talebini değerlendiren Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Nuh Mehmet Saçmacı hakkında beraat kararı verdi.

“BU DAVA FETÖ DAVASI DEĞİL, KTO’YU YAMYAMLARDAN KURTARMA DAVASIYDI”

Aldığı beraat kararı sonrası açıklamalarda bulunan Nuh Mehmet Saçmacı, KTO’yı ele geçirmeye çalışan bir takım çıkar çevrelerinin kendisine iftira attığını belirterek, “Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, en baştan beri bu dava benim için FETÖ davası değildi. Bu dava, Kayseri Ticaret Odası’nı ele geçirmek isteyenlerin davası idi. Hakkımda açılan bu dava nedeniyle maalesef 1 yılı aşkın bir süredir yargılamaya maruz kaldım. Bu dava Kayseri Ticaret Odası’nı yamyamlardan kurtarma davasıydı ve üzerime atılan iftiralar sonrası yargılandım. Yüce mahkeme hakkımda beraat kararı verdi. Benim, FETÖ ile hiçbir şekilde bağım veya bağlantım olmadığı için, yargılama sürecinde de içim son derece rahattı. Allah herkesten razı olsun” diye konuştu.

Nuh Mehmet Saçmacı dava sonrası açıklama yaptı

“BANA İFTİRA ATANLAR, BAŞKAN HİÇYILMAZ’I DA HEDEF ALDI”

Kendisine iftira attıklarını söyleyen Kayseri Ticaret Odası eski çalışanları Mehmet Kılnamaz ve Kadir Onur ile Ömer Faruk Berk isimli kişilerin, aynı şekilde KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’ı da hedef aldıklarını belirten Saçmacı, şunları söyledi:

“Bana iftira atan Mehmet Kılnamaz ve Kadir Onur ile Ömer Faruk Berk isimli kişilerin aynısı Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’ı da aynı benim gibi çeşitli ithamlarla hedef aldılar. Hiçyılmaz’a GESİAD’ın desteğiyle seçildi iftirasını attılar, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, söz konusu iddiaların aksine Kayseri’de faaliyet gösteren bütün Sivil Toplum Örgütleri’nin desteğiyle seçilmiştir. Bir hafta sonra da Başkanım Mahmut Hiçyılmaz’ın davası var, inşallah Allah’ın izniyle aynı beraat kararının da o dosya için de verileceğini umut ediyorum.”

“İFTİRACILARLA ADALET ÖNÜNDE HESAPLAYACAĞIZ”

Öte yandan kendisine atılan iftiralar karşısında haklı olduğu için hiçbir şekilde susup oturmadığını, her platformda hakkını aramaya çalıştığını da belirten Nuh Mehmet Saçmacı, sorumlular hakkında yine yüce Türk Adaleti önünde hesaplaşacaklarını belirtti.

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi