Kayseri OSB’nin önümüzdeki günlerde yapılması planlanan zorunlu 2020 Mali Genel Kurulu, Koronavirüs gerekçesiyle iptal edildi.

Erteleme yazısını içeren, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Vekili Soner ERKEK imzasını taşıyan belgedeki karar gerekçesi, Kayserili sanayicilerin tepkisine neden oldu.

MEVCUT OSB YÖNETİMİ İPTAL TALEBİNDE BULUNMUŞ

17 Kasım 2020 tarihli belgede, Tahir Nursaçan Başkanlığı’ndaki Kayseri OSB Yönetim Kurulu’nun toplanarak, zorunlu yapılması gereken mali genel kurulun iptal edilmesi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na müracaat ettikleri ortaya çıktı.

“NURSAÇAN, KORKU VE PANİK İÇERİSİNDE”

Duruma tepki gösterip, Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan’ın sanayicinin iradesinden korktuğunu ve panik içinde olduğunu söyleyen Kayseri OSB’ne Sahip Çık Platformu Başkanı Bekir Okay Kiracıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Basın toplantısı yapacağımızı öğrenen ve Mali Genel Kurul hazırlıkları yapan Kayseri OSB Yönetimi, başlarına gelecekleri tahmin etmiş olacaklar ki acele Sanayi Bakanlığı’ndan erteleme talip etmiş! Bakanlıktan gelen yazının son paragrafından da anlaşılacağı üzere, erteleme talebi Kayseri OSB’den gitmiş! Bu yapılan işlem, anlattıklarımızın ve anlatacaklarımızın doğruluğunun kabulünün ilanı olmuştur. 17 Kasım 2020 de yazılan yazı yıldırım hızı ile gönderilerek 3 gün içerisinde cevabi yazı alınmıştır. Kayseri OSB Yönetimi’nin bu hareketi bizim iddialarımızı teyit eder niteliktedir. Yazılan erteleme isteği yazısı, Sayın Başkan Tahir Nursaçan’ın ne kadar panik içinde olduğunun göstergesidir. Başkan Nursaçan, ne kadar genel kuruldan yani sanayicimizin iradesinden korkmuş olacak ki bu yola başvurmuştur. Kayseri OSB’ne Sahip Çık Platformu olarak sanayicimiz merak etmesin ki, mücadelemiz sizlerinde desteğiyle artarak devam edecektir.”

ONAYSIZ PROJELERE DURDURULMA TALEBİ

Söz konusu gelişmelerin ardından onaysız ve büyük projelerin durdurulması ve ödemelerin de onay sonrasına bırakılması için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na müracaat edeceklerini belirten Kiracıoğlu, “Onaysız bütçe ile ilerleyen Kayseri OSB Yönetimi için onaysız ve büyük projelerin durdurulması ve ödemelerin de onay sonrasına bırakılması gerektiğini içeren bir dilekçeyi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na sunacağımızı tüm sanayicilerimizin bilgilerine arz ederiz” dedi.

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi