“Çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak” iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanıp, önceki mahkemede serbest bırakılan Nuh Teoman Çapar, “ Otomobil satışı yapan firmaların otomobillerini satın alan firmalardan doğan anlaşmazlıklar ve alacak verecek meselelerinin “Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak” iddiasına sokulması abesle iştigaldir” dedi.

“Çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak” iddiasıyla 3 Ocak 2017’de Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanıp, önceki mahkemede serbest bırakılan Nuh Teoman Çapar, yaşanan süreç hakkında bilgiler verdi.

“TUTUKLU 28 KİŞİDEN 23 KİŞİ TAHLİYE OLDU”

Söz konusu iddiayla başlatılan davanın daha başlangıç safhasında gözaltına alınıp tutuklanan 28 kişiden 23 kişinin tahliye edildiğini belirten Çapar, “Çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak iddiasıyla söz konusu operasyonlar kapsamında ben dahil 28 kişi gözaltına alındık. Biz daha gözaltında iken bizimle birlikte gözaltına alınan 10 kişi serbest bırakıldı. Geçtiğimiz günlerde de içerisinde benimde bulunduğum 13 kişi daha tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldık. Şuan içeride babam Remzi Çapar dahil, 5 kişi tutuklu kaldı. Dava daha başlangıç safhasında iken 23 kişi serbest kalmış durumdadır” dedi.

DAVA, OTOMOBİL TİCARETİ

Daha sonra “Çıkar amaçlı suç örgütünün varlığından bahsedeceksiniz örgüt üyesi iddiasıyla yargılanan 28 kişiden 23 kişiyi serbest bırakacaksınız” şeklinde ifadeler kullanan Nuh Teoman Çapar, “ Otomobil satışı yapan firmaların otomobillerini satın alan firmalardan doğan anlaşmazlıklar ve alacak verecek meselelerinin “Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak” iddiasına sokulması abesle iştigaldir” diye konuştu.

“6 MİLYON TL TİCARET HACMİ VAR, İDDİANAMEDE 140 MİLYON TL’DEN BAHSEDİLİYOR”

Sözlerinin devamında İzci Grup yetkilisi Veis İzci’nin davaya konu 6 milyon TL civarında ticaret hacmi bulunmasına rağmen, söz konusu iddianamede 140 milyon TL gibi devasa bir rakamdan söz edilmesinin akıllarda soru işaretleri bıraktığını Çapar, şu ifadeleri kullandı:

“Bu dava kamuoyuna lanse edildiği gibi “Çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak” iddiasıyla başlatılsa da, konu tamamen İzci Grup yetkilisi Veis İzci’nin ticari faaliyetlerinden doğan anlaşmazlıklar nedeniyle ortaya çıkmıştır. İzci Grup yetkilisi Veis İzci’nin davaya konu 6 milyon TL civarında ticaret hacmi bulunmasına rağmen söz konusu iddianamede 140 milyon TL gibi devasa bir rakamdan söz edilmesi akıllarda soru işaretleri bırakmıştır.”

“İTİRAFÇI OSMAN ÖZSOY’UN (TOPAL OSMAN) İDDİALARI TUTARSIZ VE MESNETSİZ”

Söz konusu davanın daha önce yanlarında çalıştırıldığını iddia eden “Topal Osman” lakaplı İtirafçı Osman Özsoy’un tutarsız ve mesnetsiz verdiği ifadelere dayandırıldığını da belirten Çapar, “2002’en 2015 yılına kadar bizim yanımızda olduğunu iddia eden Osman Özsoy’a mahkemede bu süre zarfında hangi karakolda hangi ifadeyi verdiği soruldu. Osman Özsoy bu soruyu mahkemede yanıtsız bıraktı! Babam Remzi Çapar; Osman Özsoy’un 2007 yılında Örgüt Kurmak ve Sahte Para Kalpazanlık ve Evrakta sahtecilik suçlarından yargılandığını mahkemede belirterek, (Benden önce Osman Özsoy’un örgüt kurmak suçu vardı. 2002-2015 yılına kadar benim korumalığımı yaptığını iddia eden Osman Özsoy, 2011 yılında başka bir suçtan vurulmuş ve topal kalmıştır. Kendisini koruyamayan biri beni nasıl koruyacak? Ki o dönem ben Türkiye Cumhuriyeti’nin koruması altında Ankara Sincan Cezaevinde yatıyordum) diye ifade verdi” dedi.

SON DURUŞMADA 13 KİŞİ DAHA SERBEST BIRAKILDI

Söz konusu davanın son duruşmasında tahliye edilen Nuh Teoman Çapar, Hakan Yüksel, Ramazan Yıldırım, Hakan Yıldırım, Cüneyt Gök, Adem Durmuş Çelebi, Ali Durmuş Çelebi, Ahmet İlker Çarman, Mehmet Özşen, Ziya Tanrıkulu, Mehmet Kalenderalp, İzzet Ekmeklik ve Musa Ayvazoğlu ile birlikte 28 kişilik davadaki tahliye sayısı 23’e yükseldi.

5 KİŞİ TUTUKLU KALDI

Hala tutuklu bulunan Remzi Çapar, Aziz Çapar, Veis İzci, Mehmet İzci ve Mahmut Özmutlu’dan oluşan 5 kişi ise “Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak” iddiasıyla halen yargılanıyor.

Editör: Haber Merkezi