3 yıl önce Ege Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isminin Kayseri’nin Talas ilçesindeki bir parka verilmesi teklifinin Talas Belediye Meclisi’ndeki Ak Partili üyeler tarafından reddedilmesi gerginliğe neden oldu. Yaşanan gerginliği Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin “Bunlarla lütfen uğraşmayalım, bu ittifakı bozmayalım. Ben size söz veriyorum, açılışını kendim yapmak kaydıyla en kısa sürede Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismini istediğiniz yere birlikte koyacağız” şeklindeki sağduyulu tutumu önlerken, MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy Bakan Özhaseki’ye teşekkür etti.

3 yıl önce Ege Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isminin Kayseri’nin Talas ilçesindeki bir parka verilmesi teklifinin Talas Belediye Meclisi’ndeki Ak Partili üyeler tarafından reddedilmesi gerginliğe neden oldu.

KARARA KIZAN ERSOY, GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI

Söz konusu meclis kararının duyulmasının ardından, Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy ve Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Volkan Çolak beraberindeki yaklaşık 30 partili ile birlikte gece saatlerinde Talas Belediyesi hizmet binası önünde toplanarak gövde gösterisi yaptı.

“BİZ GELDİK, YERİMİZİ BELİRLEDİK”

O esnada Talas Belediye binası önünde çekilen bir fotoğrafı Facebook’daki kişisel sayfasından paylaşan Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, “Biz geldik, yerimizi belirledik! Talas Belediyesi önündeki meydanın adı bu gece an itibariyle Ülkü Ocakları İl Başkanımız Volkan Çolak ile almış olduğumuz teşkilat kararı ile “Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Meydanı” olmuştur. Meclis kararınızı çok iyi idrak edemedik, teşkilat kararı aldık! Yarın Saat: 14:00’de şehidimize sahip çıkacak olan tüm Kayserili Milliyetçi-Ülkücü Camiayı Talas Belediyesi’nin önündeki meydana isim verme törenine bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“RABBİM ŞEHRİMİZDEKİ UYUM VE HUZURU BOZMASIN BUNU BOZMAK İSTEYENLERE DE FIRSAT VERMESİN”

O gecenin sabahında Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nu ziyaret eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise yine kişisel sosyal medya hesabından “Sabah kahvemizi Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ile birlikte içtik. Rabbim şehrimizdeki uyum ve huzuru bozmasın bunu bozmak isteyenlere de fırsat vermesin” şeklinde ifadeler kullandı.

BAŞKAN MUSTAFA ÇELİK, SİYASİ RANT UĞRUNA YANGINA ADETA KÖRÜKLE GİTTİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in bu çıkışı zaten gergin ortamı bir kat daha gererken, bu kez Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Volkan Çolak ile birlikte yine sosyal medyada boy gösterdi ve “Sabah çayımızı Ülkü Ocaklarımızın Kıymetli İl Başkanı Volkan Çolak ile birlikte içtik. Bu şehrin sevdalıları olarak bu şehrin huzurunu bozmak isteyen kripto fetöcü zihniyetlere karşı mücadele kararlılığımızı ortaya koyduk.

Bu şehirde hala milletimizin geleceği ve devletimizin bekası için koymuş olduğumuz tavrı tam idrak edemeyen ve huzurumuzu bozmaya çalışanlara karşı mücadelemiz her daim sürecektir.

Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın…” şeklinde bir başka mesaj yayınladı.

TALAS BELEDİYESİ ÖNÜNDE YAPILMASI BEKLENEN AÇIKLAMA ÜLKÜ OCAĞI BİNASI ÖNÜNDE YAPILDI

Gerginliğe neden olan restleşmenin ardından saat 14:00’de Talas Belediyesi hizmet binası önündeki meydana isim vermek için açıklama yapması beklenen Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy ve Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Volkan Çolak, aynı saatte Yoğunburç’daki Kayseri Ülkü Ocakları binası önünde kameralar karşısına geçti.

GERGİNLİĞİ BAKAN ÖZHASEKİ ÖNLEDİ, ERSOY TEŞEKKÜR ETTİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin sabah saatlerinde telefonla kendisini aradığını belirten MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, “Şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun isminin Talas'ta bir parka verilmesi hususunda başvuru yapan belediye meclis üyelerimize, Meclis'te "Red"cevabı veren zihniyete karşı Ülkü Ocakları İl Başkanımız Volkan Çolak ile birlikte göstermiş olduğumuz tepki Allah'a şükür sonuç verdi. İnşallah en kısa sürede Talas'a belirleyeceğimiz bir yere Şehidimizin ismini vereceğiz. Sabah, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki bana ulaştı. Bakanımız, ‘Bunlarla lütfen uğraşmayalım, bu ittifakı bozmayalım. Ben size söz veriyorum, açılışını kendim yapmak kaydıyla en kısa sürede Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismini istediğiniz yere birlikte koyacağız’ dedi. Bu konuda hassasiyet gösteren ve söz veren Çevre Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki'ye teşekkür ediyorum” şeklinde ifadeler kullandı.

YA BAKAN ÖZHASEKİ HİÇ DEVREYE GİRMESEYDİ?

Yaşanan bu olayda, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik siyasi rant uğruna adeta yangına körükle giderken, Çevre ve Şehircilik Bakanı olup Ankara’ya gitmesine rağmen Mehmet Özhaseki’nin tutumu Kayseri’deki siyasi dengeler üzerinde ne denli etkin olduğunu bir kez daha ortaya koymuş oldu. Ya Bakan Özhaseki hiç devreye girmeseydi?

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi