Kayseri halkı, Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Özhaseki'nin 17- 25 Aralık operasyonlarından 20 gün sonra Fethullah Gülen Cemaati'ne (FETÖ) yakınlığıyla bilinen Melikşah Üniversitesi'nin temelinde faaliyet gösteren Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı'na yaptığı milyon dolarlık kıyağı ve sonrasında yaşanan çok çarpıcı gelişmeleri konuşuyor. Özhaseki'nin Fethullah Gülen Cemaati'ne (FETÖ) yakınlığıyla bilinen Melikşah Üniversitesi'nin temelinde faaliyet gösteren Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı'na yaptığı milyon dolarlık kıyak, yeni Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik eliyle yaklaşık 10 ay sonra iptal edildi.
               Kayseri, Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Özhaseki'nin 17- 25 Aralık operasyonları sonrası Fethullah Gülen Cemaati'ne (FETÖ) yakınlığıyla bilinen Melikşah Üniversitesi'nin temelinde faaliyet gösteren Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı'na yaptığı milyon dolarlık kıyağı konuşuyor.

               Edinilen bilgiye göre, Fethullah Gülen cemaati ile doğrudan bağlantısı olduğu öne sürülen işadamları tarafından kurulan  Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı, 2012 yılında Erkilet Mahallesinde 166 Bin metrekare bir arsa aldı.
               Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Özhaseki'nin görevde olduğu o dönem tarla vasfındaki arsayı alan Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı, çok geçmeden Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi'ne başvurarak söz konusu alanın Melikşah Üniversitesi'nin inisiyatifinde "Özel Üniversite Sahası" kullanılmak üzere tescil edilmesini sağladı.
BİR TEK O ÜYE "HAYIR" DEDİ
Söz konusu Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı , daha sonra bu arsayı parasal kaynak olarak kullanabilmek için Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden yeni bir plan tadilatı talebinde bulundu.  Büyükşehir Belediye Meclisi söz konusu 166 Bin metrekare  arsayı, yoğun konut alanı,  ticaret alanı ve M işaretli Eğitim alanı olarak 15-Ocak 2014 tarihinde, dönemin MHP'li meclis üyesi Cengiz Akparlar’ın muhalefetine rağmen Belediye Meclisi İmar komisyonu üyeleri tarafından onaylandı.


YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ KIYAK
               Üniversite arazisi olduğu için o dönem arsa üzerinde ticari tasarrufta bulunamayan Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı,  17 - 25 Aralık operasyonlarından yaklaşık 15 gün sonrası Kayseri Belediye Meclisi'nin aldığı bu karar ile yoğun konut alanı,  ticaret alanı  ve özel eğitim alanlarını  satabilecek hale geldi ve  milyon dolarlık rant elde etmiş oldu. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Ak Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki'nin 17 - 25 Aralık operasyonlarından yaklaşık 15 gün sonra sanki yangından mal kaçırır gibi Fethullah Gülen (FETÖ) cemaatine yakınlığıyla bilinen  Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı'na yaptığı bu kıyak havada kaldı.
İMAR PLANI ESKİ HALİNE DÖNDÜRÜLDÜ
               Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Özhaseki AK Parti Kayseri Milletvekili olunca ondan boşalan koltuğa oturan Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Yeni Başkanı Mustafa Çelik, radikal bir karara imza attı ve konuyu 21 Ekim 2015 tarihinde tekrar meclis gündemine getirdi.  Bu kez alınan meclis kararında ise söz konusu 166 bin metrekare arazi, yaklaşık 10 ay sonra 17 Ocak 2014'deki eski haline döndürüldü.


ÇELİK, ÖZHASEKİ'NİN MİLYON DOLARLIK KIYAĞINA ENGEL OLDU
               Yani Özhaseki'nin Fethullah Gülen Cemaati'ne (FETÖ) yakınlığıyla bilinen Melikşah Üniversitesi'nin temelinde faaliyet gösteren Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı'na yaptığı milyon dolarlık kıyak, yeni Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik eliyle yaklaşık 10 ay sonra direkten döndürülmüş oldu.

BAKANLIK HAYALİ KURAN ÖZHASEKİ NEDEN BÖYLE YAPTI?
Şu sıralar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hayalleri kuran Ak Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki'nin neden böyle bir girişimde bulunduğu merak konusu olurken  belediye çevreleri,  “17-25 Aralık sürecinden sonra Recep Tayyip Erdoğan  Paralele savaş açmışken partinin genel başkan yardımcısı ve Bakanlık bekleyen isim olan Mehmet Özhaseki’nin Paralele büyük kıyak sağlaması düşündürücüdür” şeklinde yorumlar getiriyor. 

"Paralele verdiğimiz her şeyi tek, tek geri alacağız"
               Diğer yandan 17 -25 Aralık süreci sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Paralel yapı ile mücadele çerçevesinde sık sık “Bu mücadelede bizi yalnız bırakan bazı belediye başkanlarını not ettik” sözleri akıllara kazınmışken, yine Erdoğan'ın önceki günde "Paralele verdiğimiz her şeyi tek, tek geri alacağız" şeklinde ifadeler kullanması dikkatlerden kaçmadı.
HABER: ALİ TÜRKASLAN
 

 
Editör: Haber Merkezi