Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye tam 718 bin liralık ( eski parayla 718 milyarlık) son model ve içinde”yok-yok” tarzı lüks bir makam aracı alındı. Araç Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından değil, belediyenin ortağı olduğu, KCETAŞ’nin Yönetim Kurulu kararıyla alındı.

Elektrik şirketince yapılan yazılı açıklamada; Haseki’nin halen kullandığı ve yine 9 sene önce aynı şirket tarafından Başkan Özhaseki’ye alınan, dönemin en lüks araçlarından olan Mercedes’in kullanım ömrünü tamamladığı ve çok yıprandığı Başkan Haseki’yi de sıksık yolda bıraktığı hatırlatılarak, bu nedenle de yenisinin 718 bin liraya (eski parayla 718 milyar lira) satın alındığı belirtildi.

Eski aracın ihaleyle satılacağı belirtilen açıklamada, Başkan Özhaseki’nin Elektrik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı olarak, bu aracı KCETAŞ’ınhangiişleri için, kaç defa ve nerelerde kullandığı bilgisine yer verilmedi.

Şimdi kamuoyu şu soruların yanıtını merak ediyor ;
1- Özhaseki’ye makam aracını niçin Belediye değil de, belli oranda sadece belediyenin ortak olduğu katma bütçeli elektrik şirketi (KCETAŞ) alıyor ?
2- Belediye’nin daha önceden almış olduğu makam aracı var mı ? Varsa, bu araç ya da araçları hangi “iş” için kim ya da kimler kullanılıyor ?
3- Gerek Elektrik şirketinde gerekse Belediye’de “kiralık araç” kullanan kaç makam sahibi var ve bu araçlara yılda ne kadar ücret ödeniyor ? Bu iş için yapılan düzenli bir ihale var mı ? Varsa ihaleyi hep aynı şirketin aldığı iddiaları doğru mu ?
4- Kiralık araç kullanmak ekonomik değilse, niçin belediye ve belediyeye bağlı diğer şirketlerce kiralık araç kullanılıyor ? Yok kiralık araç kullanmak ekonomikse neden Başkanlık makamı için araç satın alınıyor ?
5- Başkan Özhaseki elektrik şirketinin işleri dışında, belediye ve şehirle ilgili konular için de şehir dışına çıktığında bu aracı nasıl kullanıyor ? Yoksa, şehir dışına çıktığında, elektrik şirketinden bir görevlendirme yazısı hazırlandığı böylece, tüm akaryakıt ve diğer giderlerin de yine elektrik şirketine fatura edildiği iddiası doğru mu ?

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi