Sedat Peker, Gece yarısı basın danışmanı Emre Olur’un hesabından paylaşımlar yaptı. Çok ciddi iddia ve ithamlar da bulundu.

Ahmed Nazari’den Mübariz Mansimov’a, Murat Boyracı’dan Bingöllü Şeyhmus’a, Cihan Ekşi’den Tolga Ağar’a kadar bir çok isim zikredilse de hedefteki isim Mehmet Ağar’dı...

İddialarında; Fethullah Gülen’in mektubunu çerçeveletip duvara asmasından, Erdoğan’a hakaret etmesine kadar bahseden Peker, Mehmet Ağar’a sordu: "...Orhan Adıbelli’yi öldürten senin ortağın fare lakabı ile bilinen Murat Boyracı değil mi? Murat Boyracı ile senin HTS kayıtların çıkmayacak mı? Ölen Orhan Adıbelli ile senin HTS kayıtların çıkmayacak mı?”

KİMDİR BU ORHAN ADIBELLİ?

1970 doğumlu aslen Yozgatlı olan, gurbetçi, uzun yıllar Hollanda’da yaşayıp 2014 yılında eşi ve iki çocuğuyla Türkiye’ye dönen Kayseri Bünyan’da Akmescit civarında bulunan ve Eras Holding tarafından ÇED raporu alınarak projesi hazır edilen Çimento Fabrikası ile Ruhsatla birlikte Eras Holding’e 14 milyon dolar ödeyerek ve Çimento Fabrikası’nın üzerine yapılacağı 761 bin metrekare arazi de Milli Emlak’tan 13 milyon liraya alarak daha sonra Kayseri-Malatya karayolu üzerindeki “Çimento Fabrikası” alanı üzerine de 20 milyon Euro'nun üzerinde para harcayarak Türkiye’de adını duyurmuştu.

PEKİ, BU PARALAR NEREDEN GELDİ

Belçika ve Hollanda’da pek bilinen bir isim olan Orhan Adıbelli hakkında ‘Uyuşturucu kaçakçılığı, Çete üyeliği, Antwerp Limanı sisteminin hacklenmesi gibi bazı ciddi suçlamaları bulunan Adıbelli, Uyuşturucu ticaretinden dolayı birçok kez tutuklandı; banka hesaplarına bloke kondu, son olay nedeniyle de 15 yıl hapis ve 90 bin Euro para cezasına çarptırıldı.

Son olarak, Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Mimarsinan Mahallesi, Tarsus sokakta bulunan iş yerinin bahçesinde öldürüldü...

AZMETTİRİCİ KİM?

Emrah Yıldırım birkaç arkadaşı ile birlikte Gaziantep’ten Kayseri’ye geldi. Talas ilçesinde ev kiraladılar.
Yaklaşık 8 ay boyunca Orhan Adıbelli’yi yakın takibe alan Emrah Yıldırım, Orhan Adıbelli’yi öldürdükten sonra Gaziantep’e döndü. Çok geçemeden emniyet güçleri tarafından yakalandı.

Bazı isimler verdi... Gözaltılar, sorgular, tutuklamalar...

Ve... Emrah Yıldırım son olarak da: "14 yaşında cezaevine girdim. Bu yüzden psikolojim bozuk. Adli dengem yerinde değil. Mahkemede susma hakkımı kullanmak istiyorum. Psikolojim yerinde değil. Henüz kendime gelemedim. Başka da bir şey söylemek istemiyorum” dedi.

SADIK ONUR MERT KİM

Sedat Peker bu cinayetin azmettiricisi olarak Mehmet Ağar’ın ortağı Murat Boyracı’nın adını verdi...

“...Orhan Adıbelli’yi öldürten senin ortağın fare lakabı ile bilinen Murat Boyracı değil mi? Murat Boyracı ile senin HTS kayıtların çıkmayacak mı? Ölen Orhan Adıbelli ile senin HTS kayıtların çıkmayacak mı?”

Bu davada azmettirici olarak adı geçen isim ise Sadık Onur Mete...

Onun açıklaması ise; "Ne Orhan Adıbelli’yi ne de Emrah’ı tanımıyorum. Tanımadığım bir insan öldürülüyor ve ben azmettirici olarak yargılanıyorum. 200 bin TL verdiğim iddiaları doğru değil. Borcu olan birisiyim. Bu olay sonrası avukat tutmak için evimi sattım. Ekonomik olarak ve psikolojik olarak beni bitiren bir olay. Benim hiç bir alakam yok. Yüce adaletinize sığınıyorum" dedi.

Dava halen devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi