Rusya Federasyonu Duma Meclis Başkan Yardımcısı Tolsytoy Peter Olegovic’in Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kayserili işadamı Sami Yıldırım, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret etti. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a yeni görevinde başarılar dileyen Sami Yıldırım, kardeş şehir Nalçik’in Belediye Başkanı Timur Ahokov ve Dünya Çerkez Birliği Başkanı Hauti Sohrokov’un resmi kutlama mesajlarını Başkan Büyükkılıç’a iletti. 

Ziyarette konuşan Rusya Federasyonu Duma Meclis Başkan Yardımcısı Tolsytoy Peter Olegovic’in Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kayserili işadamı Sami Yıldırım, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi adına gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

“BU TOPRAKLARA ÇOK ŞEY BORÇLUYUM”

Yaklaşık 2 hafta önce Kayseri OSB’de faaliyet gösteren bir grup iş adamı ile birlikte tarihinde ilk kez Duma meclisine ziyaret gerçekleştirdiklerini anlatan Yıldırım, “Türkiye ve Rusya arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerimizi geliştirmek adına çeşitli faaliyetler yürütüyoruz. Bu faaliyetler kapsamında tarihinde ilk kez Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan’ında katılımıyla Duma Meclisine bir ziyaret gerçekleştirdik. Ben Kayseri’de doğup büyüdüm. Bu topraklara çok şey borçluyum. Kayseri’nin benim için önemi çok büyüktür” dedi.

“NALÇİK’E KAYSERİ ADINA 4 BİN METREKARE PARK YAPILACAK”

Yıldırım ayrıca, “Kardeş şehrimiz Nalçik ile Kayseri’nin ilişkilerinin daha de geliştirilmesi için gayret gösteriyoruz. Bu faaliyetler kapsamında Nalçik de bulunan yaklaşık 4 bin metrekarelik bir araziyi Kayseri adını verdiğimiz bir parka ayırdık. Belediye Meclisinden karar çıktı. Önümüzdeki günlerde bu parkın inşaatına başlanacak” şeklinde ifadeler kullanarak Başkan Büyükkılıç’ı Rusya Duma Meclisi ve Nalçik’e davet etti.

“NALÇİK İLE OLAN İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRECEĞİZ”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kardeş şehrimiz Nalçik ile geçmişte başlayan dostluk ilişkilerimizi bu dönemde de geliştirerek devam ettireceğiz. İlerleyen günlerde kardeş şehrimiz Nalçik’e bir ziyaret planlıyoruz” dedi.

KAYSERİ-MALATYA KARAYOLU ÜZERİNE MESCİT VE ÇERKEZ MİSAFİRHANESİ YAPILACAK

Ardından söz olan Kayserili işadamı Sami Yıldırım, Kayseri - Malatya Karayolu üzerinde babası Hacı Azmi Yıldırım adına Mescit ve Çerkez misafirhanesi yaptırma niyetinin olduğunu belirterek Başkan Büyükkılıç’dan yer tahsisi konusunda destek istedi. Başkan Büyükkılıç da bu talepten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Rusya’dan hazırlanıp Kayseri’de uygulanacak projeye onay verdi.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ KALPAK GİYDİ

Ziyaretin sonunda Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a yeni görevinde başarılar dileyen Sami Yıldırım, kardeş şehir Nalçik’in Belediye Başkanı Timur Ahokov ve Dünya Çerkez Birliği Başkanı Hauti Sohrokov’un resmi kutlama metinlerini Başkan Büyükkılıç’a takdim ederek, gönderilen Çerkez kalpağı, Çerkez Kalmık çayı ile Çerkez müziklerinden oluşan CD ve Nalçik tanıtım kitabını hediye etti.

BÜYÜKKILIÇ EL DOKUMASI KİLİM HEDİYE ETTİ

Başkan Büyükkılıç ise Rusya Federasyonu Duma Meclis Başkan Yardımcısı Tolsytoy Peter Olegovic’e iletilmek üzere özel hazırlattığı Türk motiflerinden oluşan el dokuması kilimi Sami Yıldırım’a teslim etti.

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi