Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin 64. Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı. Mevcut Başkan Hüseyin Akay ile Ahmet Hamdi Gökçe'nin yarıştığı genel kurulda eski Başkan Vedat Ali Özışık’ında açıktan destek verdiği Ahmet Hamdi Gökçe’ye 3 bin 640 oy çıkarken, mevcut başkan Hüseyin Akay aldığı 14 bin 4 oy ile seçime damgasını vurdu ve güven tazeledi. Genel Kurulda söz alıp konuşan Vedat Özışık’ın konuşması hep bir ağızdan yükselen “Hırsız Vedat” sloganlarıyla kesildi.

Kayseri Şeker ve Boğazlıyan Şeker fabrikalarını bünyesinde barındıran Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin 64. Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı. Kadir Has Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen genel kurula binlerce pancar çiftçisi katıldı.

“AMACIMIZ SALTANAT SÜRMEK DEĞİL”

Toplantıda divan heyetinin oluşturulmasının ardından konuşan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, amaçlarının mal mülk kazanarak saltanat sürmek olmadığını, amaçlarının çiftçinin hizmetkârı olarak onları yüceltmek olduğunu vurguladı.

“ÇİFTCİNİN MALINA GÖZ DİKEN, HAKSIZ KAZANCA ALIŞMIŞ KARGAŞA VE KAOSTAN BESLENEN KİŞİLER VAR”

Konuşmasında Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’ni kastederek, “Sürekli çiftçinin malına göz diken, haksız kazanca alışmış, kargaşa ve kaostan medet uman kişiler var. Düşünüyorum neden rahatsızlar diye. Bu kişiler batmış bin fabrikanın yeniden dirilişinden rahatsızlar, geçmiş borçların bitmesinden rahatsızlar. Fabrikanın mal varlıklarının üzerindeki ipoteklerin, rehinlerin kalkmasından rahatsızlar” şeklinde ifadeler kullanan Akay, “Biz 25 Haziran 2013 tarihinde yapılan seçimle genel kurulda vermiş olduğunuz emaneti yaklaşık 4 yıldır yürüttüğümüz görevden sonra bugün emanetin gerçek sahibi olan sizlere emanet ediyoruz. Sizler; bugün yeniden bir karar vereceksiniz, vereceğiniz kararla emanetinizi kimlerin yöneteceğine belirleyeceksiniz. Bu kararla işlerinizin hangi usulle, hangi anlayışla yönetileceğini ortaya koyacak, sizin, ailenizin ve çocuklarınızın geleceğini belirleyeceksiniz. Bizler, siz değerli çiftçilerimizin arifliğine, ferasetine yürekten inanıyoruz. Size güveniyoruz. Vereceğiniz karar ne olursa olsun, bizim kabulümüzdür. Saygı ile karşılarız. Bildiğiniz gibi görev süresi içinde her zaman sizlerle beraber olmaya, her işinizde yanınızda olmaya özen gösterdik. Düşüncelerinizi, görüşlerinizi, fikirlerinizi dinledik. Kapımız ve gönlümüz her zaman size açık oldu. Hep birlikte gönül bağı kurduk, bu sayede büyük bir aile olduk. Hep birlikte büyük bir başarı elde ettik. Gelinen bu durumdan özellikle pancar eken çiftçilerimizin oldukça memnuniyet içerisinde olduğunu görüyorum. Sizler, emanetinizi tekrar verecek liyakatte görürseniz buna sahip çıkmak için arkadaşlarımızla birlikte elimizden gelen, gücümüzün yettiği bütün gayreti samimiyetle göstereceğimizi bilgilerinize sunuyorum. Bizim gayretlerimizden hoşnut olmayan bir kesim olabilir. Ne yapsak da memnun edemeyeceğimiz kişiler oluyor. Memnun olmasalar da dürüst, ahlaki davrananlara bir diyeceğimiz yok, meşru beklentilerine de çözüm bulmaya çalışırız. Ama bunlar dışında gerçekte çiftçi olmayan bir takım rahatsız kişiler var. Sürekli çiftçinin malına göz diken, haksız kazanca alışmış, kargaşa ve kaostan medet uman kişiler var. Düşünüyorum neden rahatsızlar diye. Bu kişiler batmış bin fabrikanın yeniden dirilişinden rahatsızlar, geçmiş borçların bitmesinden rahatsızlar. Fabrikanın mal varlıklarının üzerindeki ipoteklerin, rehinlerin kalkmasından rahatsızlar. Biz de bizi anlama niyeti olan diliyle konuşuyoruz. Türk’üz, Türkçe konuşuyoruz. Bizi Türk çiftçisi iyi anlıyor, elbette ki biz de onları anlıyoruz. Bizim davamız şan, şöhret kazanmak, mal mülk edinmek, saltanat sürmek değil bu çiftçinin hizmetkârı olmak ve onu yüceltmektir" dedi.

“PANCAR EKEN ÇİFTCİLERE 6 BİN KONUT YAPILACAK”

Genel kurulda tekrar başkan seçilmesi taktirde yapacağı projeleri sıralayan Akay, "Bugün, emanetinizi yeniden bize tevcih ederseniz pancar eken çiftçilerimizin Kayseri'de ev sahibi olabilmeleri için yapılması planlanan yaklaşık 6 bin konut projesi yapımına başlatılacak, inşallah bitirmeyi Cenabı Allah nasip eder. Çalışma bölgemizde pancar eken, ekmeyen bütün ortaklarımızın tarımsal üretimleri sözleşmeli hale getirilecek ve pancarda olduğu gibi desteklenecek ve alım garantisi verilecektir. Böylece siz değerli çiftçilerimiz kazanç elde eder hale geleceksiniz. Her bölgemize, ilçelere oraların ihtiyacına uygun tarım market, soğuk hava deposu ve ihtiyaç olan yerlere bölge binası yapılacaktır. Öncelikle Pınarbaşı, Gemerek, Sarıoğlan, Yenifakılı ilçelerimize besi ve damızlık çiftlikleri yapılacak, bölge çiftçileri ile çiftlik ihtiyacı için yem bitkileri sözleşmesi gerçekleştirilecektir. Yeni lisanslı depo kurulması için ihtiyaç tespiti yapılacak, yatırımlar gerçekleştirilecektir. Özelleştirme kapsamında olan şeker fabrikaları satışa sunulursa şeker sektörünün geleceği dikkate alınarak yeni fabrikalar alınacaktır" diye konuştu.

“PARMAKLA GÖSTERİLEN KURUM HALİNE GELDİ”

  1. Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay sayesinde Kayseri Şeker ve Boğazlıyan Şeker’in Türkiye’de örnek gösterilen kurumlar haline geldiğini ifade eden AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ise, “Zaman zaman geçtiğimiz yıllarda temenni etmediğimiz, istemediğimiz bazı şeylerle karşılaştık. Ama onlar geride kaldı. Biz; çiftçinin hakkını koruyan, ne yaptığını bilen, ne yapacağını bilen yöneticilerimizin çiftçilere fayda getireceğine inanıyoruz. Takip ediyorum bütün arkadaşlarımla beraber Hüseyin Akay Bey ve bütün yönetici arkadaşlarımızla konuşuyoruz. Türkiye'nin örnek bir kurumu haline getirilen ve birçok yerde bize parmakla gösterilen kurum haline geldi. Bu, doğruyu yaptıkça güçlenen, güçlendikçe daha çok doğru yapma kabiliyetine ulaşan bir yapıyla mümkün oldu” şeklinde ifadeler kullandı.

ÖZIŞIK, GÖVDE GÖSTERİSİ YAPMAK İSTEDİ

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde divan heyetine dilekçe verip söz hakkı isteyen Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin Eski Başkanı Vedat Ali Özışık’a divan tarafından 2 dakika konuşma hakkı verildi. Özışık, divandan aldığı konuşma iznini gövde gösterisine dönüştürmeye çalışınca kürsü önündeki iki kişi arasında kavga çıktı.

ÖZIŞIK’IN KONUŞMASI “HIRSIZ VEDAT” SLOGANLARIYLA KESİLDİ

Çıkan kavga araya giren güvenlik görevlileri yardımıyla yatıştırılırken bir diğer aday Ahmet Hamdi Gökçe’ye destek istemeye çalışan Özışık’ın konuşması “Hırsız Vedat” sloganlarıyla kesildi.

AKAY, GÜVEN TAZELEDİ

  1. ardından Hüseyin Akay ve Ahmet Hamdi Gökçe'nin aday olduğu genel kurulda oy verme işlemi başladı. Saat 17:00’dan sonra açılan sandıklardan Ahmet Hamdi Gökçe 3 bin 640 oy çıkarken 14 bin 4 oy toplayan mevcut başkan Hüseyin Akay yeniden Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin Başkanı seçildi. Sandıklardan 110 geçersiz 58 de boş oy çıktı.

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi