Kayserispor tesislerinde bugün basın toplantısı düzenleyen Kayserispor Basın Sözcüsü Mustafa Tokgöz, Kayserispor Başkanlığına aday olduktan sonra kulüpte yaşanan sorunları zaman zaman yaptığı açıklamalarla kamuoyuna anlatan Sedat Kılınç’a tepki gösterdi.

“ÜSTÜNE VAZİFE OLMAYAN İNSANLAR AÇIKLAMA YAPMASIN”

Üstü kapalı isim vermeden “Kayserispor ile herhangi bir bağı olmayan üstüne vazife olmayan insanların böyle çıkıp açıklamalar yapması bana göre maalesef gereksizdir. Kendisine de zarar verir kulübede zarar verir. Bunun kimseye bir faydası yoktur. Kimsenin böyle vazifeler üstlenmesi doğru değildir” sözleriyle Sedat Kılıç’a göndermelerde bulunan Tokgöz, çok ilginç bir öneride bulundu.

“KAYSERİSPOR’DAKİ SORUNLARLA SEDAT KILINÇ DEĞİL, BAKİ ERSOY İLGİLENSİN”

Tokgöz, Kayserispor da yaşanan sorunlarla Sedat Kılınç’ın değil Baki Ersoy’un ilgilenmesi gerektiğini öne sürerek, “Sayın Milletvekilimiz Baki Ersoy bu konuları takip etmelidir. Bir milletvekili olarak bir sorun varsa bunu gündeme taşımalıdır. Buda onun en doğal hakkıdır. Zaten Milletvekili Baki Ersoy bey gerekli açıklamayı yapıyor” şeklinde ifadeler kullandı.

“MUSTAFA TOKGÖZ, BAZEN HADDİNİ AŞIYOR”

Kayserispor Basın Sözcüsü Mustafa Tokgöz’ün açıklamalarına yanıt olarak,  Kayserispor’un herkesin ortak değeri olduğunu belirtip, “Mustafa Tokgöz bazen haddini aşıyor” şeklinde karşılık veren Sedat Kılınç, ise şöyle konuştu:

Kayserispor, Kayseri’de veya şehir dışı, yada ülke dışında yaşayan Kayseri’ye gönül vermiş herkesin ortak bir marka değeridir. Bu noktada herkes fikrini söyler, tavsiyelerde bulunur. Biz de bulunacağız! Ki, daha önce bu takıma başkan adayı olmuş ve daha önce Bekir Yıldız döneminde yönetimde bulunmuş birisiyim. Mustafa Tokgöz kardeşimizi de tanıyorum, kendisi bazen iyi niyetle bir şeyler söylüyor. Bazen söylediği şeyler haddini aşıyor! Bu noktada da kendisine dikkatli olmasını tavsiye ediyoruz. Bugünkü açıklamada, polemik doğru değildi. Biz kendileriyle önceki akşam görüşmüştük. Ben Mustafa Tokgöz ile telefonda da görüştüm. Bizim derdimiz kendilerine zarar vermek değil, biz geçmişle ilgili sorulması gerekenler sorulsun hesap ortaya çıksın dedik. Biz bunu yeni de söylemiyoruz aylardır söylüyoruz. Biz aylar önce ilk Kayserispor ile ilgili eleştirilerimizi yapmaya başladığımızda 140 milyon TL borç var deniyordu. Şimdi Mustafa Tokgöz kendisi açıklamış Kayserispor Kulübünün şuanki borcu 331 milyon TL imiş. Bizim eleştirilerimizin kime faydası oldu? Kayserispor’a faydası oldu. Mevcut yönetime talip olan insanlara da faydası oldu. En azından gerçekten şeffaf bir yönetim ortaya çıkıp borç bilgisi kamuoyuna açıklandı. ”

“Bize müdahale etmeye kimsenin gücü yetmez! Böyle bir şeyi istemek kimsenin haddine değil”

Konuşmasının devamında “Bize müdahale etmeye kimsenin gücü yetmez! Böyle bir şeyi istemek kimsenin haddine değil” sözleriyle tepkisini sürdüren Sedat Kılınç, “Birilerinin bize vazife addettiği yolda değil, inandığımız yolda hareket ediyoruz. İnandığımız şeyleri söylüyoruz. İnandığımız şeyleri durdurmaya veya bu noktada size müdahale etmeye kimsenin gücü yetmez. Böyle bir şeyi istemek kimsenin haddine değil. Ben daha önce yaptığım yardımı bir önceki ortak olduğum şirket Suat Altın üzerinden yaptım. Ben şirket ortağı olarak o desteği verdiğimde o destek kimin oluyor? Bu tür şeylerin kamuoyu önünde tartışılması doğru değil, biz bunu daha önce de söyledik. Mevcut yönetim adaylığını açıkladıktan sonra da bir kere gidip destek verdik. Neden destek verdik? “Şeffaf bir yapı olacak” dediler çünkü onların sloganıyla bizim sloganımız aynıydı. Biz de “Şeffaf olacağız, Kayserispor’a faydalı olacağız. Uzun vadeli projeler ortaya koyacağız” diye vaatlerde bulunmuştuk. Onlarda bu doğrultuda olacaklarını belirtip geçmişle alakalı hesap soracaklarını söyledikleri için biz bu noktada destek olmuştuk. Bundan sonra da böyle hareket ettikleri sürece sıkıntı yok.  Biz Kayserispor’a zarar vermeyi kesinlikle düşünmeyiz. Bu şekilde hareket ettikleri sürece biz sonuna kadar da arkalarındayız. Biz şahsi polemik haline getirmeyiz kişiselleştirmeyiz. Biz bu arkadaşları da tanıyoruz, Berna hanımı da tanıyoruz Onur bey var kardeşi benim yıllar öncesinden tanıdığım bir arkadaştır. Biz bunu dostluk arkadaşlıktan ziyade Kayserispor’a faydalı olan zararı olan doneler üzerinden tartışıyoruz. Kayserispor’a bu güne kadar katkı sağladık bundan sonra da sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

“YARIN, GENEL KURUL VAR DELEGE LİSTESİ DAHİ ORTADA YOK”

Sedat Kılınç ayrıca, “Bugün şeffaflıktan bahseden yapı henüz bu saate kadar delege listesini dahi açıklamadı. Ben şahsen yazılı dilekçeyle müracaat edip istememe rağmen alamadım. Şuan Kayserispor delegesi miyim değil miyim inanın bilmiyorum. Yeniden aday olsam kimden gidip oy isteyeceğim onu da bilmiyorum” diye konuştu.

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi