Özer, CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanının ortak açıklamasına değinerek, belediyelerin zarara uğramaması ve ortaya çıkacak zararın halka yansımaması için harekete geçilmesi gerektiğini belirtti. Özer, "Bu deklarasyonda elektrik, su ve kanalizasyon alanındaki belediye idare ve şirketlerinin elektrik faturaları ve akaryakıt zamları üzerine Türkiye Belediyeler Birliği'nden (TBB) talepleri vardı. Eğer bu artışlar bir şekilde devlet tarafından sübvanse edilemezse su ve ulaşım bedellerine daha büyük zamlar yapılmak zorunda kalınacak. CHP belediyelerinin deklarasyonuna AKP'li ve MHP'li belediyeler de destek vermeli ki, bu zamlar daha fazla artmadan sübvanse edilebilsin" diye konuştu. Özer, bu zamların mahalli idarelere de yansıyacağını vurgulayarak, "Türkiye'de son zamanlardaki zamlar, belediye bütçelerinin sürdürülebilir olmaktan çıktığını gösteriyor. Bütçelerdeki olumsuz yansımalar, Kayseri halkına zam olarak gelecektir" diye ekledi.

"BELEDİYE ŞİRKETLERİ ZAMLARA DAYANAMAYACAK"

Belediye teşebbüslerinin fiyat artışlarıyla başa çıkamayacağının altını çizen Özer, "Özellikle belediye şirketimiz Kayseri Ulaşım A.Ş. zaten zarar ediyordu. Bu tür şirketler zararlara dayanamayacak ve daha büyük zamlar yapacaklar. Elektrik ve akaryakıt bedellerine yapılan bu vahşi zamlar, yakında Kayseri halkının yaşamına olumsuz etkilerini büyüterek devam ettirecek. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) bu çağrıya kulak vermelidir, bir an evvel Türkiye halkının ve Kayseri halkının yaşam giderlerinin azaltılmasında olumlu bir etki yapmak zorundadırlar" diye konuştu. Özer, Kayseri'deki bir belediye teşebbüsünü örnek göstererek, yetkililere çağrı yaptı: "KASKİ'nin en büyük giderlerinden biri elektrik faturalarıdır. Su pompalama bedellerinde ciddi artışlar yaşandığı için bu artışların faturalara yansıtılabileceğini düşünmek zor değil. Bu sebeple bir an önce tedbirler alınmalı. En azından kamu şirketleri ve belediyeler, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) veya hükümet tarafından sübvanse edilmelidir."dedi.

"KAYSERİ HALKI SANKİ BİTMEZ BİR KREDİ BORCU ÖDÜYOR"

Doğalgaz ve elektrik faturalarının kira fiyatlarının önüne geçtini ifade eden Özgür Özer, "Kayseri insanı, şu an kira bedeli kadar fatura ödemek zorundadır. İşin korkunç tarafı, bunlar daha da artacak. Şu an aramızda bu fiyatlara razı olanlar da vardır, ama bu böyle kalmayacak. Birkaç ay içerisinde bunun daha fazla artacağını ve kira bedellerinin de üzerine çıkacağını göreceğiz. Kayseri halkı, sanki bitmez ve ödenmez bir kredi borcu ödüyor gibi fatura ödemek zorunda bırakılıyor" diye konuştu.

"ODALARIN TOPLADIĞI PARA ZATEN ESNAFIN"

Özer, esnafların bu süreç içerisinde mağdur edilmemesi için esnaf odalarının harekete geçmeye çağırdı: "Benim bildiğim kadarıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB), esnaf kefalet birliklerinin, Kayseri Ticaret Odası'nın (KTO) yekûn nakit parası var. İsterlerse bu gruplar esnafı sübvanse edebilirler, çünkü bu odalar esnafın zor gününde yanında olmalılar. Odalarda toplanan paralar zaten esnafın parası. Bu paraları tekrar esnafa hizmet olarak harcayabilirler."dedi. (1HA)

Editör: Haber Merkezi