AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis Atçı, Akkışla İlçesi'ni ziyaret ederek, 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesi hem anayasa değişikliği hakkında halkı bilgilendirdi.

AK Parti’de 16 Nisan’da yapılacak olan referandum öncesi çalışmalar yoğun devam ediyor. AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis Atçı, 16 Nisan'da yapılacak referandum ziyaret ettiği Akkışla ilçesinde Akkışla Belediye Başkanı Ali Ergül’e birlikte partililerle bir araya geldi. Ziyarette halka referandumla ilgili bilgiler veren Nergis, şöyle dedi:

“Bu anayasa değişikliği Türkiye tarihi için yeni bir yol belirleyici olacak. Niye bu kadar önemli yakın siyasi tarihimize baktığımız zaman ne kadar sıkıntılı dönemlerden geçtiğimizi hepimiz hatırlarsınız. Şimdi bu yeni sistemde Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık makamları birleştirilecek. Ve yürütme organını tek bir kişi temsil edecek. Cumhurbaşkanı temsil edecek. Ve Cumhurbaşkanını da direk halk seçecek. Halkın yüzde 51 oyunu alan Cumhurbaşkanı olacak. 5 yıl süreyle hizmet edecek. 5 yılın sonunda eğer aday olursa bir daha seçilirse bir dönem daha çalışabilecek. Eğer seçilemezse kim seçilirse o devam edecek. Yani halkın oyuyla gelecek yine halkın oyuyla gidecek. Tek adam ve diktatörlük diye bir şey yok.”
Editör: Haber Merkezi