MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Devlet Bahçeli FETÖ ile mücadelenin hukuk yoluyla yapılması gerektiğini kaydederek isim vermeden Kadir Topbaş ve Bülent Arınç'ın tutuklandıktan sonra serbest bırakılan damatlarını eleştirdi.

Bahçeli, "Adaleti diri tutmalıyız. Milletin hakkına hukukuna saygı duymalıyız. Hatırlıymış, arkası sağlammış, sırtı kaviymiş, imtiyazlıymış, onun damadı bunun akrabasıymış diyerek hiçbir suçlunun hiçbir failin adalete kıymasına izin veremeyiz, vermemeliyiz. Yok hastaymış, yok adresi belliymiş, bahaneleriyle tutuklanıp serbest bırakılanlar millet vicdanını sızlatmaktadır. Hukuk karşısında herkes eşittir. 15 Temmuz işgal teşebbüsüyle hesaplaşmak hukuk yoluyla olacaktır ve ayrıcalıklı hiç kimse olamayacaktır. Günaha göz yummak günahtır" diye konuştu.

Bahçeli'nin konuşmasının satır başları şöyle:

"Coğrafya alın yazısıdır. Avantajları ve dezavantajları olacaktır. Ağır sorunlar var diyerek coğrafyamıza küsemeyiz. Tarihin ruhuna ilgisiz kalırsak, yurdumuzu savunmak daha da zorlaşacaktır.

TSK'nin Katar 'da konuşlandırılmasıyla ilgili süreç 2014'te başlamıştır. 8 Haziran'da TBMM'de onaylanan anlaşmayla, Katar'ın askeri alanda modernizasyonu ve iki ülkenin birlikte çalışarak küresel ve bölgesel barışa katkı sağlamak amaçlanmıştır. Fren tutmayan bazı şuur yoksunları mehmetçiğe lejyoner diyecek kadar çıldırdı. Türk askerine lejyoner demek su katılmamış alçaklıktır.

Geçen hafta Suudi Arabistan'ın başını çektiği körfez ülkeleri Katar'a kapılarını kapatmıştır. Türkiye bu konuda doğru bir adım atmıştır.

İki ülke arasındaki siyasi, ekonomik ilişkiler bilinmektedir. Normal olmayan Katar ile olan ilişkilerin suistimal edilmesidir.

Ne yapsaydık, ülke olarak bölgesel gelişmelere etkisiz mi kalsaydık? İmzalanan anlaşmanın Meclis'teki rutin onayı bazı çevreleri rahatsız etti.

Hükümet Katar konusunda doğru çizgidedir. Türkiyen'nin yanında olmaya devam edeceğiz.

Tahran-Riyad çekişmesi, mezhep ve etnik kutuplaşma felaket habercisidir. Sorunları diyalogla çözmek, yangına körükle gitmekten sakınmak şarttır.

FETÖ İLE MÜCADELE

Türkiye hainlerin adaletten kaçırılmasıyla dört bir tarafından su almakta ve dibe kaymaktadır. Adaletsizliklerin üzerine gidilmeli. Ne kadar inkar edilse de, algı değiştirilmeye çalışılsa da FETÖ'nün kalıntıları faal, hücreleri aktiftir. Hukuk kuralları, adalet ve dengeyi sağlamıştır. Hukuk düzeni insanlık vicdanıdır. Vicdan bizlerin kendi ahlaki davranış karşısında şahsen yaptığımız yargıdır.

DAMATLARIN TAHLİYESİNE TEPKİ

Adaleti diri tutmalıyız. Milletin hakkına hukukuna saygı duymalıyız. Hatırlıymış, arkası sağlammış, sırtı kaviymiş, imtiyazlıymış, onun damadı bunun akrabasıymış diyerek hiçbir suçlunun hiçbir failin adalete kıymasına izin veremeyiz, vermemeliyiz. Yok hastaymış, yok adresi belliymiş, bahaneleriyle tutuklanıp serbest bırakılanlar millet vicdanını sızlatmaktadır. Hukuk karşısında herkes eşittir. 15 Temmuz işgal teşebbüsüyle hesaplaşmak hukuk yoluyla olacaktır ve ayrıcalıklı hiç kimse olamayacaktır. Günaha göz yummak günahtır.

IRAK KÜRDİSTAN BÖLGESEL YÖNETİMİ'NİN REFERANDUM KARARI

Ateşle oynamaya meraklıysa, cayır cayır yanmasının önünü açmak Türk devletinin haysiyet meselesidir. Erbil oradaysa, Türkiye'de buradadır.

35 milletvekilimiz var. Şırnak ve Hakkari il kalmalı. Başka nereyi il yapıyorsanız yapın.Biz bunu engellemek için ne gerekiyorsa yapacağız.

Editör: Haber Merkezi