Başkan Keskin konuşmasının devamında; “Maliyet artışları sebep gösterilerek bu zammın yapıldığını, artışların zorunlu olduğunu ve büyük bir artış olmadığını dile getirenler emekliye, memura, asgari ücretle çalışan vatandaşa gerekli maaş artışını yapmaktan geri duruyorlar. Sebepse bu da sebep, zorunluluksa bu da bir zorunluluktur.
Madem şartlar ulaşım zammını gerekli kılıyor kâr yapan belediyeciliği tercih etmek yerine sosyal belediyecilik yapıp maliyet artışlarını yurttaşlarımıza yansıtmamak tercih edilebilirdi.” dedi.
Ulaşım ücretlerinin diğer büyükşehirler ile karşılaştırıldığında ciddi bir farkın ortaya çıktığından bahseden Keskin; “Diğer büyükşehirlerle karşılaştırıldığı zaman yüzde 14 ile yüzde 25 civarında yapılan zammın ciddi bir fark yarattığını görmemek elde değil. Elinizi vicdanınıza koyun! Toplu taşıma araçlarını kullanan insanların büyük çoğunluğu öğrenci ya da asgari ücretle geçinen vatandaşlarımızdan oluşuyor. Büyük oranda yapılan zamma ‘düzenleme’ denilmesi ise Kayseri kamuoyu ile dalga geçmektir.
Sizin düzenleme, makul bir oran diye bahsettiğiniz ulaşım zammının yurttaşlarımızın aile bütçesinde meydana getirdiği açığı görmezden gelmek insani değildir. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Çelik’in ulaşım zammına gösterilen tepkileri görmezden gelmemesi ve duyarlık göstererek yapılan zammı iptal etmesi gerekmektedir.” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi