Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan grup toplantısındaki konuşması sırasında, Bahçeli ile AKP Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ arasındaki tartışmaya da değindi. Erdoğan'ın Bozdağ'ı savunduğu bu kısımda AKP'li vekil gözyaşlarını tutamadı.

MHP lideri Devlet Bahçeli Danıştay’ın ‘Andımız’ kararının ardından başlayan tartışmaya ilişkin Twitter’da değerlendirmelerde bulunmuştu. Açıklamasında ‘Andımız’ın kaldırılması ile ilgili süreci hatırlatan Bahçeli, “Danıştay anayasa ve yasayı alenen çiğnemiştir” diyen Bekir Bozdağ’a sert sözlerle yüklenmişti. Bahçeli’nin bu sözlerine yanıt AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi.

Erdoğan, “Ben ayrımcı değilim diyeceksin, yıllarca bakanlık yapmış arkadaşımıza bir taraftan hakaret bir taraftan tehdit savuracaksın. Benim bakanımın arkasında bizler varız. Doğrusu bakanımıza yönelik bu tehdidi ve hakareti gerçekten bir genel başkana yakıştıramadım. Bu çok üzücüydü. Buna yol arkadaşımı feda edemem. Benim arkadaşımın yakından uzaktan ırkçılıkla alakası yok. Kökeni Kürt olabilir, bu millete hizmet etme aşkını yaşamış bir arkadaşımızdır. Neden hedef saptırıyorsunuz. Bu bakanımızın şehrine ve ülkesine büyük hizmetler yaptığına şahidiz. Hiçbir arkadaşımızın tehdit edilmesine göz yumamayız. Bizim Türklükle bir sıkıntımız yok” diye konuştu.

Bu esnada Bekir Bozdağ’ın gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi,.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Sayın Bekir Bozdağ Danıştay kararına çok bozulmuş, anayasa ve yasanın alenen çiğnendiğini söylemiş. İşine geldi mi yargıya saygıyı bekleyen, işine gelmedi mi yasa çiğnendi diyen Sayın Bozdağ ve onun gibi düşünenlerin hala çözülme süreci üslubuna müracaatları talihsizliktir” diyen Bahçeli, “Sayın Bozdağ Kürdüm, özgürüm diyebilir. Dilini tutan yoktur. Sus otur yerine diyen de yoktur. Buyursun, mizaç ve meşrebine müzahir değerlendirmesini yapsın. Türk milleti kendisini en güzel ve yüksek mevkilere taşımıştır. Ama kendisi Türk milletini düşürmeyi aklından geçirmesin. PKK’lıyım, bölücüyüm, Kürdistan için çalışırım diyen varsa cezası bellidir, sonuçlarına katlanacaktır. Uyarıyorum, Sayın Bozdağ buna çok dikkat etsin. 81 ilde basın açıklaması yapan malum bir sendikanın başkanı da durum muhasebesi ve özeleştiriyi yapacak milliliği göstersin. Papaz kuş gibi uçar gider yargı kararı denilir. Andımızla ilgili yine yargı karar verir, ne var ki karşı çıkılır. Bunun neresi adil, neresi ahlakidir? Andımız milli kimliğimizin alameti farikalarından birisidir. Sevmeyen varsa sussun, okumayacak varsa kendi işine baksın” ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Haber Merkezi