CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu'nun kendisine ve CHP'ye yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Demokrasinin kazanmayı bilmek kadar kaybetmeyi de bilmeyi gerektirdiğini, bunun bir erdem olduğunu ifade eden Özer, "Tabii demokrasiyi tren zanneden AK Partililerden demokratik bir olgunluk, böyle bir erdem beklemiyoruz. İncesu'da halkın oylarını gasp ederek aldıkları belediye başkanlığını başarı olarak görmeleri de bundandır" dedi.

CHP ile terör örgütlerini yan yana getirmenin akıl tutulması olduğunu ifade eden Özer, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Millete düşmanlık eden Türkiye'yi parçalamak, bölmek isteyen evlatlarımızın katili PKK'lıları davullarla zurnalarla karşılayıp, çadır mahkemelerinde PKK'lıları aklayanlar, FETÖ ile Türk askerine kumpas kuranların hezeyanlarını ibretle izliyoruz. Bu hezeyanlarının sebebi 'Rüşvetçilerden büyükelçi yapmadık' diyemediklerindendir. Çırpınışları bundandır. Öyle bir çırpınış içindeler ki, yalanı essah gibi söylemek konusunda ihtisas yapmış olan AK Partililer, milletin aklı ile alay eder gibi dünyanın tanıklık ettiği olayları dahi ters yüz etmeye çalışıyor. İstanbul seçimlerini kazanmak için kılıktan kılığa giren ama halkın tokadını yiyen AK Partililere sormak lazım: Oy için kırmızı

bültenle aranan teröristti devletin televizyonuna CHP mi çıkardı? Hızını alamayıp terörist başının mektubunu da CHP mi okuttu? İktidarda kalabilmek adına terör örgütleriyle yan yana gelmekten hiçbir sakınca görmeyenler, bize inanmıyorlarsa Dolmabahçe mutabakatının taraflarının kim olduğunu, çadır mahkemelerinde teröristleri kimlerin akladığını, teröristlerin nasıl davul zurna ile karşılandığını, FETÖ ile Türk ordusuna kimlerin kumpas kurduğunu bugünkü ortaklarına sorsunlar" dedi.

İSKİ tartışmalarına da değinen Özer açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Bu ülkenin tarihinde İSKİ gerçeği vardır. Biz AK Partililer gibi hırsızı, uğursuzu, teröristi, rüşvetçiyi kollamadığımız için İSKİ'deki suçlular cezasını çekmiştir. AK Parti il başkanının toz kondurmadığı bakanının büyükşehir belediye başkanlığı döneminde yaşayan yolsuzluk ve rüşvet olayını kim örtemeye çalışmış, kim gerçeklerin ortaya çıkması için mücadele etmiştir. AK Parti İl Başkanı tek bir kişinin üstüne yıkılmaya çalışılan yolsuzluk ve rüşvet olayının CHP'nin gayretleri sonrasında yeniden görülmesinin ardından ceza alan ilgili bürokratla ilgili ne düşünüyor, gerçekten çok merak ediyoruz. İşte aramızdaki birçok farktan bir tanesi de budur. AK Partililer gerçeğin üstünü örtmeye CHP ise bedeli ne olursa

olsun gerçeğin açığa çıkması, suçluların cezasını alması için uğraşır. Peşinen AK Parti il başkanına hatırlatmak isteriz ki, öyle pastırma sucuk işlerine girip olayı sulandırmasın. Tüm iktidar baskısına rağmen, "Tek bir kişi vardı o da ceza aldı" denilerek olayın üstünün kapatılmaya çalışılmasına rağmen belediye bürokratının neden ceza aldığını açıklasın…"

AK Parti İl Başkanı Çopuroğlu'nun "Şehrimizin gelişimine katkı sunacak fikir taneleri vermeye davet ediyoruz. Tabii bu hususta bir fikirleri varsa" ifadelerini de değerlendiren Özer, "Elbette bu kenttin gelişimi ile ilgili birçok fikrimiz var. AK Parti İl Başkanına bu daveti için teşekkür ediyoruz. Biz de buradan kendisine bir çağrıda bulunmak istiyoruz. İyi şeyler yapmak için önce şeffaf ve hesap verebilir olmak gerekir. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yandaşa peşkeş çekmemek gerekir. Gelin öncelikle şu Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin ballı villa parsellerinden dolayı Kayseri halkının gasp edilen haklarının peşine düşelim… Halkımızın gasp edilen paraları ile halkımıza nasıl güzel hizmetler yapılacağı konusunu da gasp edilen paralar belediyemizin kasasına girdikten sonra konuşuruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi