Bir dizi ziyarette bulunmak üzere Kayseri’ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Kadın Buluşması’ programında Kayserili kadınlara hitap etti. Programa Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, CHP İl teşkilatları, Kayserili kadınlar ve vatandaşlar katıldı.

İktidara gelmeleri halinde hayata geçirecekleri projeleri anlatan Kılıçdaroğlu, “Bir toplumun yarısı kadın yarısı erkek. Kadınların haklarının savunulmadığı bir yerde demokrasi olmaz. Toplumun bütün acılarını çekenler de kadınlar, şiddete uğrayanlar da kadınlar, çalışmak istediği zaman iş olanağı bulamayan da kadınlar. Bu imkânlar verilmiyor ama size sözüm bu imkanları vereceğim. Kırsalda çalışan kadınlar büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Yaşanan sıkıntıları biliyorum hepsinin farkındayım ama hepsini değiştirmek tek başıma benim irademle olmuyor, beraber olursak, birlikte olursak her şeyi değiştireceğiz. Ben eğer bu ülkede adalet için 450 kilometre yürüdüysem, bu millet için yürüdüm, kadınlar için, evlatlarımız için, işsizler için, haksızlığa uğrayanlar için, boşu boşuna hapishanelerde tutuklanan insanlar için yürüdüm. Adaletsizlik nerede varsa bütün adaletsizlerin üzerine yürüyeceğim. En büyük gücüm sizlersiniz” ifadelerini kullandı.

‘HİÇBİR KADINI, ERKEĞE MUHTAÇ ETTİRMEYECEĞİM’

Kendi belediyelerinde öğrenciler için beslenme çantası projesi başlattıklarını eğer iktidara gelirlerse her okulda öğle yemeği vereceklerini açıklayan Kılıçdaroğlu, “Bizim evlatlarımızın karnının doyması lazım, yatağa aç yatmamaları lazım, evlatlarımızın üzerine titrememiz gerekiyor. Onlar hem bugünümüz hem de yarınımız için son derece önemlidir. Bizim belediye başkanlarına söyledim her sabah yoksul ailelere beslenme çantası, akşam hazırlanır sabah teslim edilir. Belediyenin logosu bile yoktur beslenme çantasında, çocuk beslenme çantasını alır ve okula gider. Ama bunu Türkiye genelinde yap diyorsanız yetki vereceksiniz, Türkiye genelinde yapacağız. Beslenme çantası uygulamasını kaldıracağız her çocuk okula gittiğinde öğle yemeğini rahatlıkla okulda yiyecek. Fakiri zengini olmayacak, evlat evladımızdır. Herkes aynı yemeği yiyecek ve dolayısıyla karnını duyuracak. Bunu yapacağız. Kırsalda çalışan kadınlar ve gençler hiç endişe etmeyin Allah nasip eder sizlerin oylarıyla iktidar olduğumuzda göreceksiniz, kırsalda çalışan kadınların ve gençlerin sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek. Açık ve net söylüyorum hiçbir kadını, erkeğe muhtaç ettirmeyeceğim, her kadın kazanacak. Diyorlar ki bunu yapamaz gerçekleştiremezsin, bizim bütün belediye başkanlarımız bunu yapıyor. Allah nasip eder geldiğimizde göreceksiniz o bütçe 5’li çetelere gitmeyecek” şeklinde konuştu.

KPSS sınavı sonrasında kamuya girişlerde uygulanan sözlü mülakatları kaldıracaklarını da söyleyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Yıllar yılı bizi ayrıştırdılar bizi böldüler, başı açık başı kapalı diye. Kadın kadındır kardeşim kadının hakkını teslim edeceksin. Bütün ayrıcalıkları bitireceğim, bütün torpilleri bitireceğim. Gencecik evlatlarımız sınava giriyorlar, başarılı oluyorlar ama sözlü sınava gelince eliyorlar, bunlar devlet memuru olamıyorlar. Sözlü sınavı kaldıracağız kim kazandıysa atamasını hemen yapacağız. Torpil bitecek. Torpile izin vermeyeceğim” diye konuştu.

‘PARAYI KADININ BANKA HESABINA YATIRACAĞIZ’

1971 yılından beri Aile Destekleri Sigortasının uygulanmadığını iddia eden Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin 8 sigorta dalı yürürlükte. Aile destekleri sigortası 1971 yılından beri uygulanmıyor. Aile destekleri sigortası şu; Geliri olmayan veya geliri asgari ücretin altında olan bütün ailelere devletin karşılıksız yardım yapması demektir. Biz o yardımı yapacağız bu sigorta dalını çıkartacağız ama parayı kadının banka hesabına yatıracağız. Kadın işçi gibi, emekli gibi, memur gibi onun yoksulluğunu hiç kimse bilmeden gidecek bankasından parasını çekecek, çoluk çocuğunun karnını doyuracak. Onun yoksulluğunu, fakirliğini hiç kimse bilmeyecek. Sadece devlet bilecek. Herkesin onurunu, gururunu koruyacağız. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. İnsanın onurunu korumak budur. Fakiri sıraya diz yardım yap, televizyonları çağır, onların yoksulluğunu afişe et bu uygulamaya son vereceğiz. İnancımız belli, inancımız yerinde Allaha şükür. Evde engelli, yaşlı bir varsa ve anne ona bakıyorsa onunda sosyal güvenlik primini devlet ödeyecek. Çünkü onun tek çalışma alanı engelli çocuğuna bakmak veya evdeki yaşlıya bakmak, dolayısıyla bir iş yapıyor, çalışıyor onunda sosyal güvenlik primini devlet ödeyecek. O da yeri ve zamanı gelince emekli aylığı alacak” ifadelerini kullandı.

‘YAPACAĞIM İLK İŞ UYUŞTURUCU BARONLARININ KELLELERİNİ KESMEKTİR’

Uyuşturucunun aileleri ve yuvaları dağıttığını, yapacakları ilk işin uyuşturucu baronlarından hesap sormak olacağını ifade eden Kılıçdaroğlu: “Biraz önce çocuğu bağımlı bir anne konuştu, dinledik. Uyuşturucunun ne olduğunu biliyorum. Aileleri, yuvaları nasıl dağıttığını biliyorum. Annelerin babaların nasıl perişan olduğunu biliyorum. Ama Allah sizi inandırsın yapacağım ilk iş o uyuşturucu baronlarının kellelerini kesmektir. Onların kimlerle iş birliği yaptığını, kimlerle fotoğraf çektirdiklerini, arkasındaki siyasi güçleri biliyorum. Ben hiçbir zaman bir yasa dışı gücün karşısında bir adım, bir milim geri adım atmam. Halkın iradesini sonuna kadar kullanacağım ve o uyuşturucu baronlarına hesap soracağım. Kadın kardeşlerin eğer yaşadığınız dramın sona ermesini istiyorsanız, evlatlarınızın iyi bir eğitim almasını istiyorsanız, eğer yoksulluğun afişe edilmeden sosyal devletin aile destekleri sigortasının hayata geçirilmesini istiyorsanız, kadınların huzur içinde yaşamalarını istiyorsanız yapacağınız tek bir şey var 6 oku görüyorsunuz. Sandığa gidiyorsunuz oy kullanacaksınız. Sizden tek isteğim elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu öyle kullanın” ifadelerine yer verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasını şu sözlere sonlandırdı: “Bütün kadınlar beraber olun, acılarınızı paylaşın, bir kadın zor durumdaysa ona yardım edin, mutlaka dayanışma kültürünü geliştirin, sandığa gidin oy kullanın. Sizin acılarınızı, sizin kılık kıyafetinizi, sömüren politikalardan artık uzak durun. Kim sizin hakkınızı ve hukukunuzu savunuyorsa onun yanında durun. Beraber olalım, birlikte mücadele edelim.”

Konuşmalarının ardından CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, Kılıçdaroğlu’na Kayseri meydan görüntüsünün bulunduğu tablo hediye etti. Buradaki toplantı sonrası Kılıçdaroğlu, kanaat önderleriyle basına kapalı olarak görüştü.

Editör: Haber Merkezi