Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık bir süredir kamuoyunun gündeminde olan Kayseri Bünyan’da bulunan Yavuz Selim Mahallesi muhtarı Hanife Çakmak, MHP’li Vekil Baki Ersoy’un sosyal medya hesabından paylaştığı videoda "Bizi yemeğe götürdüler, rozet takacaklarını söylemediler. CHP'li değilim, hiç olmadım" diyerek kafaları karıştırdıktan sonra CHP’li vekil Çetin Arık Basın toplantısında söz konusu Hanife Çakmak’ın ıslak imzalı üye kaydını göstererek “MHP’nin küçük ortağı Milletvekili bir kadını muhtarımızı ve kardeşi Bünyan belediyesinde çalışan bir kadınımızı kardeşine baskı kurarak “Al ablanı getir!” denilerek ayağına çağırılıyor orada kurmaca bir video çekiliyor ve partimizin üyesi olmadığı söyletiliyor, utanmasın o muhtarımız onu bu duruma düşürenler utansın. Sayın Bünyan Muhtarımız partimizin üyesi işte ıslak imzası burada, yani bütün muhtarlarımız özgür iradeleriyle gelip partimize üye olmuşlardır” dedi.

“VARLIĞIM AKP VARLIĞINA EMANETTİR
Cumhur ittifakını ‘şer ittifakı’ olarak dillendiren ve Türkiye’nin küme düştüğünü iddia eden Arık; “Bu gün ki koltuk ittifakı bu gün ki şer ittifakı büyük bir panik içerisinde çünkü dağılıyorlar. Neden dağılıyorlar çünkü, Türkiye ekonomiden sağlığa sağlıktan eğitime eğitimden dış politikaya, adalete baktığınız zaman küme düşmüş durumda ve Türkiye uçurumun eşiğinde. İşte bütün bu durumları gören vatandaşımız bu şer ittifakında AKP’den ve varlığını AKP’ye borçlu bulan; ‘Varlığım Türk varlığına emanettir diyen MHP, varlığım AKP varlığına emanettir noktasına gelen MHP dağılmanın eşiğine gelmiş durumda. Büyük bir kopuş var, AKP ve MHP’de büyük bir ayrılış var bu ayrılan vatandaşlarımızın yöne CHP artık vatandaşlarımız gerçeği çok net görüyor, bu cumhur ittifakının bu şer ittifakının milletin fakir fukara edebiyatıyla kandırıldığının halkın fakirleşirken kendilerinin zenginleştiğinin çok iyi görüyorlar ve dolayısıyla büyük bir kopuş var” dedi.

 

“KALELERİNİ YIKTIK YIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 23 Temmuz Cumartesi günü Kayseri’de gerçekleşen mitinginin fiyaskoyla sonuçlandığını söyleyen Arık; “AKP’nin Kayseri’de gerçekleştirdiği başarısız miting, fiyaskoyla sonuçlanan miting, toplama miting ve arkasından da 57 muhtarımız Kayseri de CHP’ye üye oldu ve bu üyelik rozetini de Kemal Kılıçdaroğlu taktı denilince büyük bir panik yaşandı. Ne yapacaklarını şaşırdılar, sağa sola saldırdılar, düşünebiliyor musunuz artık. Kale olarak gördükleri kalelerini yıktık, yıkmaya da devam ediyoruz. Bunu gören AKP’de onun küçük ortağı, stepnesi MHP’de büyük bir telaş başladı bunu nasıl tersine çevirebilirlerdi? Bu algıyı nasıl kırabilirlerdi? Düşünebiliyor musunuz AKP İl Başkanı Sabahın köründe beni arıyor; “(Sayın Milletvekili 57 tane muhtarımız Partinize üye olmuş kimdir bu muhtarlar, isimleri nelerdir)” diyor sana ne kardeşim… “(Bunların 14’ü de bizden istifa etmiş öyle mi? Genel merkezden telefon geldi)” Yani diyor ki biz genel merkezden sıkıştırılıyoruz siz bu 57 muhtarı nasıl üye yaptınız diyor. Fotoğraf karelerinden tek tek bularak büyük bir baskı ile normalde muhtarların telefonuna çıkmayan randevu vermeyen Büyükşehir Başkanı, İlçe Belediye Başkanları sırayla muhtar aramaya başladılar” ifadelerinde bulundu.

“ZORBALIK OLMASA 57 DEĞİL 570 MUHTARIMIZ ÜYE OLACAK”
CHP’ye üye olan muhtarların zorbalığa uğradığını iddia eden Arık;
“ Arkadaş demokrasiyi hazmedeceksin demokrasinin güzelliğidir bu, biz AKP’ye üye olmuş muhtarlarınıza niye üye oldunuz diye soruyor muyuz? Sormayız hür iradesidir kim hangi partiyi istiyorsa gider ona üye olur. Bugün 57 muhtarımızın ıslak imzaları burada eğer bu baskı, bu zulüm, zorbalık olmasa 57 değil 570 muhtarımız üye olacak. Kayseri’de bunların kimyasını bozduk bozmaya da devam edeceğiz. MHP’nin küçük ortağı Milletvekili bir kadını muhtarımızı ve kardeşi Bünyan belediyesinde çalışan bir kadınımızı kardeşine baskı kurarak “Al ablanı getir!” denilerek ayağına çağırılıyor orada kurmaca bir video çekiliyor ve partimizin üyesi olmadığı söyletiliyor, utanmasın o muhtarımız onu bu duruma düşürenler utansın. Sayın Bünyan Muhtarımız partimizin üyesi işte ıslak imzası burada, yani bütün muhtarlarımız özgür iradeleriyle gelip partimize üye olmuşlardır. Bakın biz AKP değiliz onlar kimlik bilgilerini ele geçirdikleri herkesi üye yaptılar benim il disiplin kurulu üyemi partilerinin üyesi olarak gösterdiler, biz MHP’de değiliz öyle zorbalıkla, şiddetle baskıyla ya da insanları zorla ayağımıza çağırarak onların imzalarını inkar ettirtmeyiz. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz, biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partiyiz, bizde herkes hürdür” açıklamalarında bulundu.

“İKTİDARIN DERDİ BALLI VİLLA PARSELLERİNİ ÇOCUKLARINA GELİNLERİNE AKRABALARINA PEŞKEŞ ÇEKMEKTİR”

“Ben buradan iktidara sesleniyorum muhtarlarımız bu iktidarın mahalle temsilcileri olanlar var Büyükşehir Belediye Başkanı; neden muhtarı arıyorsun da muhtarın partisi olmaz diyorsun eğer muhtarın partisi olmaz ise sen neden kendi muhtarlarını mahalle temsilcisi olarak atıyorsun. Sen bir partinin üyesi değil misin artık bu muhtarların gerçek yüzü ortada bu iktidar artık gidiyor ve gitmekte olduğunu da görüyor baskıyla muhtarlarımızı yıldıramayacaklar sonuna kadarda biz bu muhtarlarımızın yanındayız kimin yalan söylediğinin kimin gerçek söylediğinin ispatı bu belgelerde. Buradan iktidara bir kez daha sesleniyorum bu iktidarın derdi muhtarlarımızın, vatandaşlarımızın sorunları değil bu iktidarın derdi nasıl ballı villa parsellerini çocuklarına gelinlerine akrabalarına nasıl peşkeş çekerim nasıl dağıtırımdır. Bu iktidarın derdi güneşli halkının bin dönümlük tarım arazisini nasıl olurda villa parseline çeviririm bu iktidarın derdi rant onun için andımız var bu düzeni kayseri halkıyla birlikte şerefli muhtarlarımızla birlikte yıkacağız” dedi.

“VALİLER DEVLETİN VALİSİ OLACAK”

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile olan yakın temasını eleştiren Arık; “Buradan bir sözümde Kaymakamlara Sayın Valiye bakın sayın valim kötü kokular geliyor. Sizinde bu muhtarlar üzerinde baskı kurduğunuza dair ve sizinde sanki bir Belediye Başkanının Özel Kalem Müdürü gibi sürekli onun peşinde dolaştığınızı duyuyoruz bundan vazgeçin. Bizim iktidarımızda hiçbir zaman Valiler bir iktidarın peşinde dolaşmayacak valiler devletin valisi olacak artık az bir düre kaldı 8 ay gibi bir süre sonra bunlar gidecek ve Türkiye fabrika ayarlarına dönecektir” şeklinde açıkladı.

HABER; ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi