Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, TMSF şirketlerin Adalet ve Kalkınma Partisi’nin arka bahçesi gibi kullanıldığını belirterek, Erciyes Anadolu Holding’in CEO’sunun 20 milyon Euro ile kayıplara karıştığını belirtti.

Holding üzerinden yandaş basına para aktarıldığını belirten Arık, “Sabah’a, Akşam’a, Takvim’e, Fotomaç’a milyonlarca lira para aktarılıyor ama Cumhuriyet’e Korkusuz’a BirGün’e, Yeniçağ’a tek kuruş yok. İşte, holding böyle yönetiliyor. AKP’nin arka bahçesi gibi yönetiliyor” diye konuştu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de uygulamayı eleştirerek, “Düşünün ki mesela, İstikbalin Sözcü’ye, Millî Gazete’ye Cumhuriyet’e Karar’a, Yeniçağ’a hiçbirine... Hepsi sıfır, bunların hepsi. İstikbalin bir sosyal demokrata satacak kanepesi yok, bu mu iyi yönetim?” dedi.

Meclis gündemine Erciyes Anadolu Holding ‘in eski CEO’sunun 20 milyon EURO ile kayıp olduğunu belirten Arık, “Atanan kayyumlar da sanki kanunun temsilcisi değil de, AKP’nin militanı gibi davranıyor. Sizlere, memleketim Kayseri’den TMSF’ye devredilen, Türkiye’nin de en büyük kuruluşlardan biri olan Erciyes Anadolu Holdingden örnek vermek isterim: Şirketin başına 2016 yılında 5 kişiden oluşan bir kayyum heyeti atanır, kayyumun başına da Ertunç Laçinel isminde biri getirilir. Şimdi, ben bu iktidara soruyorum: Ertunç Laçinel nerede? Kayseri’nin 20 milyon eurosu nerede? Elbette ki 128 milyar doları buharlaştıranlar bu soruya da yanıt vermeyecek, biliyorum” diye konuştu.

“14 BİN EVLADIN EMEĞİNE HAKSIZLIK”

Erciyes Anadolu Holding’in eski davası meclise bomba gibi düşerken yeni CEO Alparslan Baki Ertekin sosyal medya üzerinden şu açıklamalarda bulundu;

“Gerçek neyse haber odur” Kuş Uçuşu/Netflix.

2016 ciro:7 milyar 629milyon

2016 kar: 567 milyon 525 bin

Kar ciro oranı % 7,44

2021 ciro: 20 milyar 820 milyon

2021 kar 2 milyar 596 milyon

Kar ciro oranı % 12,47

Bu tabloya başarı diyemeyen bu şehrin 14 bin evladının emeğine haksızlık yapar.

Editör: Haber Merkezi