Erhan Özhan yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi.

4. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ BÜNYAN'A YAPILMALI

Kayseri'nin özellikle doğusunda kalan ilçelerde sanayinin olmaması "köyden kente" göçü hızlandırmış, kırsalımız hızla nüfus kaybına uğramıştır. Tarım ve hayvancılığın tek başına geçim sağlayamaması gençlerimizi göçe zorlamaktadır. Göç edenlerin ancak asgari ücretle bir iş bulabildiği, ilçesinde kalanların ise günden güne hayattan umudunu kestiği bir ekonomik çöküş ortadadır.

BÜNYAN, SARIZ PINARBAŞI SARIOĞLAN AKKIŞLA TOMARZA ÜÇGENİNDE

Sarız, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Akkışla, Tomarza üçgeninde, bütün bu ilçelere anayol bağlantıları olan ve uzaklık mesafesi eşit sayılabilecek, Kayseri merkezine yakın konumuyla "Bünyan", Organize Sanayi Kurulması için ideal özellikleri barındırmaktadır.

Geniş hazine arazileri, anayol ulaşım bağlantıları, Yeni Devlet Hastanesinin yüksek hizmet kapasitesi, işgücü için gerekli insan kaynağı, ara eleman ihtiyacına hitap edebilecek meslek liseleri ile "Bünyan", Organize Sanayiyi taşıyabilecek potansiyele sahiptir.

Sümerbank'ın kapanışından bu yana gerileme süreci geçiren bölgenin tek kurtuluşu Organize Sanayidir. Kentten kırsala göçü teşvik etmek istiyorsak, bunun en samimi ve gerçekçi yolu sanayi yatırımlarının kırsala yönlendirilmesidir. Bu noktada bölge ilçelerinin tamamının Belediye Başkanlarını, bürokratlarını, siyasilerini, sivil toplum kuruluşlarını talepkar olmaya davet ediyor; herkesi "Organize" seferberliğe çağırıyorum!

Editör: Haber Merkezi