Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz olarak belediye şirketleri bünyesinde çalıştırılan işçilerin asli kadro taleplerini Meclis gündemine getirdi.

Gürer, belediyelerde zabıta memurlarının yanı sıra belediye şirketlerinden alınan, yardımcı personel statüsünde çalıştırılan, zabıta kıyafeti giydirilen, zabıtanın görevi yaptırılan ama kadrosu verilmeyen, çalışanların olduğuna dikkat çekti.

ZABITALAR ARASINDA MAAŞ HARİCİNDE HİÇ BİR FARK YOK

Yardımcı zabıta personeli olarak adlandırılan bu çalışanlara bir an önce kadroları verilmesi gerektiğini anlatan Ömer Fethi Gürer, “Belediyelerde zabıta, yardımcı zabıta statüsünde olanlar da kadroya alınmalıdır” dedi.

ASIL İŞİ YAPANA ASIL İŞ KARŞILIĞI ÜCRET VERİLMELİ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ayrıca, belediye iktisadi teşekküllerine alınan işçilere de kadro verilmesi gerektiğini ifade ederek, “Onların da kadrolarının bir an önce verilmesi lazım. 400 bin insan mağduriyet yaşıyor. Taşerondan geçtikten sonra iyileştirme de sağlanmadı. Belediye şirket çalışanlarına da iktidar, bir an önce kadrolarını vermeli ve belediye kadrolarında asıl işi yapan, asıl işin karşılığı ücreti de almalıdır” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi