Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Araştırma Önergesinde, dünya genelinde etkisini sürdüren psikolojik bozuklukların hem çalışan nüfusta hem de genel nüfusta giderek arttığına dikkat çekti.

KAYGI VE UYUM BOZUKLUĞU

Küresel krizler, artan işsizlik oranları ve işgücü piyasasındaki değişimlerin çalışanların ruh sağlığını etkilediğine dikkat çeken CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “ Depresif bozukluklar, kaygı ve uyum bozuklukları ve travma sonrası stres bozukluğu semptomları işyerinde en çok gözlenen psikolojik bozukluklardır” değerlendirmesinde bulundu.

PSİKOLOJİK SORUNLAR DÜŞÜK VERİMLİLİĞE NEDEN OLUYOR

İşyerinde görülen psikopatolojinin hem çalışanları hem de örgütleri etkilediğine işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “ İşe devamsızlık, düşük verimlilik, yüksek sağlık harcamaları ve maluliyet masrafları en bilinen sonuçlardır. Uzun süren psikolojik bozukluklar kardiyovasküler hastalıklar ve kas-iskelet hastalıklarıyla birlikte ilk üç maluliyet sebebinden biridir” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞANLAR, YAŞADIKLARI PSİKOLOJİK SORUNLARI GİZLİYOR

İşyerinde psikolojik bozukluklar ve ruh sağlığı önemi yeni anlaşılan bir konu olduğuna da vurgu yapan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, psikolojik bozuklukların damgalamaya maruz kaldığı için çalışanın yaşadığı sorunu gizleme yolunu tercih etmesinin de bu durum üzerinde etkili olduğunu kaydetti.

KORUYUCU VE ÖNLEYİCİ TEDBİRLER ALINMALI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İşyerinde psikolojik bozuklukların nedenleri, yaygınlığı ve etkileri hakkında veri toplamak; işyerinde ruh sağlığını geliştirmeye yönelik farkındalık yaratmak koruyucu ve önleyici tedbirleri arttırmak adına Meclis Araştırması açılmasının önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi