Gürer, önergesinde, “Kamuda 657 sayılı kanuna bağlı olarak çalışan ve emekli olan eczacılarımızın da emekli maaşlarının pratisyen doktor ve diş hekimlerine verilen ek gösterge, ek gösterge katsayısı, ücret artışından ve haklarından aynı şekilde faydalanmasına yönelik bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?” şeklindeki sorusunun Bakan Fahrettin Koca tarafından yanıtlanmasını istedi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Vatandaşların aldığı sağlık hizmetinin kalitesini yükseltmek adına BEYAZ REFORM hamlesini başlattıklarını belirterek. “ Bu çerçevede fedakarca çalışan sağlık çalışanlarının ek ödemelerini genel bütçeden almalarını sağlayarak bu ödemelerin istikrarlı bir şekilde devamım garanti altına aldık. Verilen bu destek ile sağlık çalışanlarının aldığı teşvik ödemesinde de iyileştirme yaptık” dedi.

GÜRER’İN SORUSU YANITSIZ KALDI

Sadece çalışma hayatı esnasında değil, tabiplerin ve uzman tabiplerin emeklilik hayatlarında aldıkları maaşlarının da iyileştirildiğini söyleyen Bakan Koca, soru önergesinde yer alan kamu eczacılarının talebine ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmadı.

ECZACILARA İYİLEŞTİRME YOK

Önerge sahibi CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise şu açıklamayı yaptı:

“Bilindiği üzere Kamu Eczacıları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda Uzman Tabip, tabip, diş hekimleri ile birlikte aynı sırada yer almaktadır. Uzman tabip, tabip ve diş tabiplerine 7146 sayılı kanun ile emekli maaşların da iyileştirme yapılmış, bu iyileştirmeye dayanak olarak 6283 sayılı kanun, 1219 sayılı tababet ve şuabatı sanatlarının tarzı icrasına ilişkin kanun ile 6197 sayılı Eczaneler ve Eczacılar hakkında kanun kapsamında sağlık meslek mensubu sayılan ve insan sağlığı için koruyucu, teşhis, tedavi ve rehabilite edici mesleklerde çalışanlar' ibaresine yer verilmek sureti ile kamudan emekli eczacılar 6197 sayılı Eczaneler ve Eczacılar hakkında yasa ile 7146 sayılı kanun kapsamına alınmıştır. Ancak 08.06.1949 tarihli ve 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun Ek 84. Maddesinde belirtildiği üzere emekli maaşlarında iyileştirme yapılan uzman tabip, tabip ve diş tabiplerinin dışında eczacılara hiçbir iyileştirme yapılmamıştır…” dedi.

Editör: Haber Merkezi