Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda söz olarak kamuda taşeron firmaların bünyesinde çalıştırılan işçilerin kadro beklentilerini bir kez daha gündeme taşıdı.

CHP Milletvekili Gürer, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 2018 yılında hayat geçirilen taşeron işçi düzenlemesinde bazı kamu çalışanlarına kadro verilmesine rağmen çok sayıda kurumda halen taşeron firmada çalışan işçinin bulunduğuna dikkat çekti.

KADRO BEKLEYEN TAŞERON İŞÇİLER…

Taşeron düzenlemesinde kapsam dışı bırakılan, yüzde 70 hizmet kriterine takılan tüm kamu taşeron çalışanlarına ayrımsız kadro verilmesi gerektiğini anlatan Gürer, “Sağlık Bakanlığında hastane bilgi işlemciler, görüntüleme merkezi çalışanları, sosyal tesis ve yemekhane çalışanları, güvenlik ve kamuda kiralık araç şoförleri, Karayolları, PTT, Demiryolları çalışanları, orduevi, öğretmenevi, polisevi gibi tesis çalışanları, Vakıfbank güvenlik görevlileri, Şeker Fabrikası ve ÇAYKUR çalışanları kurum kadrolarına alınmalıdır. Radyoloji gibi zor görev yapanlara dahi kadroları verilmemiştir” hatırlatmasında bulundu.

ASIL İŞİ YAPANA ASİL KADRO VERİLMESİ VİCDANI BİR SORUMLULUKTUR

Asıl işi yapanın asıl kadroda olmasının vicdani ve ahlaki bir sorumluluk olduğuna değinen Gürer, “Tarımda, Ormanda, farklı bakanlıklarda kadro bekleyenler yanında belediye şirketlerinde olanların da kurum kadrolarına alınmaları bir haktır” diye konuştu.

GEÇİCİ VE MEVSİMLİK İŞÇİLER DE KADRO BEKLİYOR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis’teki konuşmasında belediye ve il özel idarede ve diğer kurumlarda "geçici, mevsimlik" adı altında çalışanlarında asıl kadroya alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi