CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada RTÜK tarafından Tele1 Televizyonunun 3 gün süreyle kapatılmasını, özgür basına bir gözdağı olarak nitelendirdi ve “Bu uygulama basın özgürlüğüne bir darbedir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, Tele 1 Televizyonunun Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından oy çokluğu ile 3 gün süreyle kapatılması yönünde karar verilmesini eleştirdi.

ÖZGÜR BASINA VURULAN DARBE

Sansür yasasının onaylanmasının ardından gelen bu kararı demokrasiye, basın özgürlüğüne vurulan darbe olarak nitelendiren Gürer, “ Tele1 ekranının karartılması milyonlarca izleyiciyi de cezalandırmaktır, aynı zamanda özgür basına gözdağıdır. Kalemini satmayan, düşüncesini özgür ifade eden, gerçekleri söyleyenler üzerinde iktidar, elinde araçlarla baskı kurmaktadır” diye konuştu.

YEREL BASIN DA KONTROL ALTINA ALINMAK İSTENİYOR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Evrensel gazetesine resmî ilan yasağı getirildiğini, Yeni Asya gazetesine de çeşitli engellemeler uygulandığını anlatan Gürer, “Bu kapsamda, yerel basın da kontrol altına alınmak istenmektedir. Sansürcü anlayışı reddediyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer seçim öncesi iktidar eleştirel haberleri önlemek için her yolu denediğini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi